Blogi 29.5.2014

Goforen nimikkopelaajan Ilves-puolustaja Tommi Kivistön terveiset Minskistä: Pitää uskoa itseensä ja joukkueeseensa

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 10 vuotta sitten.

Jääkiekkoilun MM-kisalähetysten äärellä Ilves-henkisten goforelaisten joukko oli tavanomaistakin innostuneempi: Goforen nimikkopelaaja ja Ilves-puolustaja Tommi Kivistö sai ensikertalaisena kisoihin näytön paikan – ja hyvin hän paikkansa käytti. Paitsi tarkkaa puolustamista varsinkin alivoimatilanteissa, saldona oli myös maali ottelussa Sveitsiä vastaan.
– Oli yllätys päästä kisoihin, mutta sillä mielellä menin, että ennakkoluulottomasti näytän osaamistani. Kaiken kaikkiaan hyvät kisat, hyvä joukkue, hyvät järjestelyt. Tietenkin finaalihäviö harmittaa, mutta onhan hopeamitali isossa kuvassa huikea juttu.
Leijonien turnaus oli tunnetusti monipolvinen ja alkulohkon tappioiden vuoksi itse leijonia raadeltiin kritiikin kynsin.
– En lukenut kisojen aikana mediaa, mutta kuulin kyllä, että meitä pidettiin ihan tunareina. Eihän tilanne mikään ideaali ollut, mutta saimme lisävoimaa tappioista. Se oppi kisojen aikana kasvoi, että pitää uskoa itseensä ja joukkueeseensa, vaikka muut eivät aina uskoisikaan.
Jokerikasvatti pelasi Ilveksessä viime kauden, ja teki jatkosopimuksen kaudelle 2014–2015.
– Odotuksia? No, vastahan tässä yksi kausi saatiin pakettiin, Tommi naurahtaa ja kertoo, että alkukesä menee omatoimiharjoittelussa, heinäkuun lopussa säädetään joukkueen tavoitteet.
– Totta kai odotan ja uskon Ilveksen menestyvän. Henkilökohtainen vastuuni vaikuttaa joukkueen menestykseen on suuri.
Tommi Kivistöä on luonnehdittu taitavaksi pakiksi, hyväksi luistelijaksi, kiekollisesti varmaksi pelaajaksi. Itse hän arvioi kesän harjoittelun tavoitteiksi voiman ja nopeuden lisäämisen, ja kun jäälle päästään, oman laukauksen ja kiekollisen pelaamisen kehittämisen.
Tulevaisuuden tähtäin on jääkiekkoilla Suomen huipputasolla ja kuulua maajoukkueen vakiokalustoon.
– On myös katsottava, riittävätkö eväät maailman huippuliigoihin.
Fanien ja yhteistyökumppaneiden merkitys on Kivistön mielestä kiistaton ja kaksipuolinen.
– Hienoa, jos omat ja joukkueen peliesitykset tuottavat elämyksiä ja ihmiset inspiroituvat niistä. Ja toisin päin: pelaajat tarvitsevat fanien ja yhteistyökumppanien luomaa tunnelmaa, tukea ja kannatusta.
Teksti: Annikaisa Knuutila, Effet.
2014_01_24 Ilves-Saipa 0163
Tommi Kivistön huikea vuosi: Try-outin kautta sopimus Ilvekseen, hieno liigakausi, kutsu maajoukkueleirille ja sen myötä valinta kisajoukkueeseen. Ensimmäiset aikuisten maaottelut ja maalitili auki Leijonapaidassa – nyt MM-hopeamitalisti. Gofore onittelee nimikkopelaajaansa!
 
 
 
 

Takaisin ylös