Blogi 20.1.2015

Paras työpaikkani

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 9 vuotta sitten.

Olen aina haaveillut hyvästä työpaikasta, sellaisesta johon voisin pitkäaikaisesti sitoutua ja jossa tuntisin olevani osa porukkaa. Olen ehtinyt muutamia työpaikkoja jo nähdäkin: pieniä ja suuria yrityksiä, julkista ja yksityistä puolta. Pätkäsopimukset, vuokratyö ja YT-neuvottelut ovat tulleet tutuiksi. Valitettavasti määräaikaisissa työsuhteissa en ole kovin helposti omaa paikkaani organisaatiossa löytänyt. Vuosien mittaan olen kuitenkin oppinut tunnistamaan kolme asiaa, jotka merkitsevät minulle työssäni eniten: hyvä työilmapiiri, luottamus ja arvostus.
Joulukuussa minua lykästi ja pääsin osaksi Goforen tiimiä. Gofore on selvästi ylitse muiden. Miksi sanon niin? Goforella on yksinkertaisesti asiat hoidettu paremmin kuin aiemmissa työpaikoissani. Minulle oli työhaastattelussa kerrottu työntekijöiden olevan todella tyytyväisiä, mutta taustaani pohjaten en osannut odottaa mitään ihmeellistä. En muista montaa asiaa tutustumiskierrokselta toimistolla, mutta mieleeni painui elävästi se ilmapiiri, joka Goforella on. Tekemistä riittää, mutta kaikki tekevät hommiaan hymyillen. Se on jotain, mitä en ole tottunut työyhteisössä näkemään.
Koin jo ensimmäisen työpäivänäni aikana olevani arvostettu työyhteisön jäsen. Toimenkuvani on erilainen kuin muilla goforelaisilla, mutta silti minua ei ole hetkeäkään väheksytty. Olen ollut heti osa tiimiä ja porukkaa. Ensimmäisinä päivinä vierustoverit pitivät huolen siitä, että minulla oli kaikki työvälineet kunnossa ja että tunsin olevani tervetullut. Kiitos on meillä jokapäiväinen sana. Kun joku tekee hyvää tulosta tai onnistuu jossakin, se huomataan ja se myös sanotaan ääneen.
Goforella luottamus työnantajan ja työntekijöiden välillä on aivan omaa luokkaansa. Kyttäämisen meininki puuttuu, muttei se näytä olevan tarpeenkaan. Ihmiset tuntevat olevansa oikeasti tärkeä osa yritystä, joten he myös kantavat oman vastuunsa yrityksen menestymisestä. Puurtamisen ohessa ehtii joskus pelata erän Kimbleä ja taukohuoneessa usein nauru raikaa. Pieni irtiotto kesken työpäivän antaa goforelaisille uutta virtaa ja se jos mikä on myös työnantajan etu. Loppuunkulutetuilla työntekijöillä on yleensä vain vähän annettavaa organisaatiolle.
Minulle on tärkeää saada olla kehittämisessä mukana. Yleensä kehittäminen on harvojen ja valittujen tehtävä, mutta Goforella kaikki saavat kertoa ajatuksiaan ja vaikuttaa tekemiseen. Asiat eivät jää pyörimään byrokratian rattaisiin. Turhaa hierarkiaa ja sääntökokoelmia ei ole. Vihdoin minulla on mielenkiintoinen tehtävä, jossa pääsen kehittämään asioita oikein urakalla ja tekemiseeni luotetaan. Meillä tehdään eikä vain meinata.
Työntekijät eivät voi tuottaa asiakkaalle hyvää palvelua, jos he eivät itse voi työssään hyvin. Goforella tämä on tiedostettu. Täällä panostetaan sekä laadukkaaseen palveluun asiakkaan suuntaan että työntekijöiden hyvinvointiin ja jaksamiseen. Työsuhde-etujen määrä jopa hämmensi minua. Olin tottunut korkeintaan lounasseteleihin, eikä edes niiden saaminen ollut yleensä itsestään selvää. Gofore sen sijaan pitää huolta työntekijöistään niin monella tapaa, että kahden käden sormetkaan eivät riitä etuja luettelemaan.
Joku saattaisi kysyä hehkutanko Goforea turhaan. Läheiseni ja ystäväni voivat vahvistaa, että vielä koskaan en ole ollut näin innoissani työstäni. Voin aamulla lähteä töihin hymyssä suin eikä hymyni laannu päivän aikanakaan. Ehkä juuri siksi niin moni on kysynyt minulta “miten minustakin voisi tulla goforelainen”. Yksi asia on varma, minä en ainakaan lähde täältä kulumallakaan.
Ei siis mikään ihme, että kasvumme on ollut kovaa, kuten ”kulttuurijohtajamme” blogissaan kertoi. Meitä tyytyväisiä goforelaisia riittää, sillä Suomen parhaat työpaikat 2015 -tutkimuksen Trust Index -kyselyn mukaan 100 % goforelaisista pitää Goforea paikkana, jossa on hauska työskennellä ja jonne on mieluisa tulla töihin. Tulet kuulemaan meistä vielä lisää. Pysy siis kuulolla!
 
 
 

Takaisin ylös