Blogi 18.1.2016

Trafi sähköistää palvelujaan Goforen avulla

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 8 vuotta sitten.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on panostanut voimakkaasti palveluidensa sähköistämiseen sekä hyvään palvelukokemukseen. Gofore on ollut mukana mahdollistamassa muutosta ja vahvistanut rooliaan Trafin digitalisoinnissa merkittävästi vuoden 2015 aikana. Olemme olleet mukana monitoimittajaympäristössä kehittämässä uusia sähköisiä palveluita mm. rekisteröinnin, ajokorttitietojen ja ajoneuvoverotuksen osalta. Gofore on myös valittu toimittajaksi tuottamaan projektipäällikköpalveluita. Lisäksi olemme tehneet konsultointia useiden arkkitehtuuriprojektien kautta. Trafi on Goforelle strateginen asiakkuus heijastaen hyvin yrityksemme visiota olla palveluiden digitalisoitumisen tunnustettu tiennäyttäjä.

Kaikki asiointipalvelut yhdessä paikassa

Trafi julkaisi loppuvuodesta kansalaisille uusia sähköisen rekisteröinnin palveluja. Palvelut julkaistiin Trafin sähköisen asioinnin alustalle, jonka palveluiden kehittämisessä Gofore on ollut vahvasti mukana yhteistyössä muiden Trafin valitsemien toimittajien kanssa. Trafin sähköisen asiointipalvelun kautta esimerkiksi ajoneuvon omistajanvaihdos, luovutusilmoitus tai poisto liikennekäytöstä onnistuu netissä kotisohvalta käsin.
Kansalaisen kannalta uutta on ajoneuvon rekisteröintitodistuksen ilmoitusosan korvaava sähköinen varmenne. Sen ansiosta ajoneuvon omistajanvaihdoksen yhteydessä ei tarvita enää lainkaan paperisia asiakirjoja. Käytännössä ajoneuvon myyjä hakee Trafin Oma Asiointi -palvelusta ajoneuvolleen varmenteen ja luovuttaa sen ostajalle. Tämän jälkeen ostaja rekisteröi ajoneuvon palvelussa varmenteen avulla. Koko prosessi voidaan hoitaa kaupanteon yhteydessä kätevästi tabletilla tai kännykällä. Trafin kumppanin toteuttama varmennepalvelu on ollut jo aiemmin käytössä vesikulkuneuvojen omistajanvaihdoksissa ja nyt Gofore integroi palvelun ajoneuvojen rekisteröintipalveluiden yhteyteen.

Oma Asiointi -palvelu kehittyy ja laajenee

Goforen sovelluskehitysammattilaisista, käytettävyysasiantuntijoista ja menetelmäasiantuntijoista koostuva tiimi on toiminut osana rekisteröintipalvelujen sähköistyshanketta. Tiimi vastaa mm. uuden palvelun käyttöliittymien toteutuksesta sekä käyttökokemuksen parantamisesta. Uuden palvelun käyttö on mahdollista myös mobiilipäätelaitteilla responsiivisen käyttöliittymätoteutuksen ansiosta.
Goforen teknisen projektipäällikön Kustaa Huhtalan mukaan palvelun kehittäminen oli ajoittain haastavaa, mutta palvelun toteutuksessa onnistuttiin silti mainiosti: ”Trafilla on käytössään useita taustajärjestelmiä ja niitä kehittäviä toimittajia. Jatkuva kehittäminen ja integroiminen Oma asiointi -palveluun asetti omat haasteensa. Palvelun ketterä kehittäminen mahdollisti kuitenkin nopean reagoinnin tilanteiden muuttuessa. Arvostan asiakkaan sitoutumista ja rohkeutta jakaa vastuuta myös kehitystiimille”.
Toimeksianto toteutettiin iteratiivisesti liiketoimintakokonaisuuksittain ja yhdessä Goforen kanssa palvelua on ollut kehittämässä myös muita toimijoita. Oma Asiointi -palvelua tullaan laajentamaan jatkossa, jolloin mm. ajokortin kaksoiskappaleen ja vammaisen pysäköintiluvan tilaaminen palvelusta tulee mahdolliseksi.
TEKSTI:
Ville Nordberg: Johtava konsultti, Strategiset asiakkuudet
Kustaa Huhtala: Tekninen projektipäällikkö
 

Takaisin ylös