Blogi 8.11.2016

Opiskelijana Goforella

Gofore Crew

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 8 vuotta sitten.

Aloitin ohjelmistosuunnittelijan urani jyväskyläläisen Descomin Tampereen toimistolla vuonna 2015, mutta jo kesällä fuusioitumisen seurauksena työnantaja muuttui Tampereelta lähtöisin olevaksi Solteq Oy:ksi. Päädyin pian tämän jälkeen pohtimaan työnantajan vaihtoa ja hain vuoden vaihteessa muutamaan tamperelaiseen it-alan kasvuyritykseen.
Hakemuksista poiki jokunen haastattelu ja kaikki etenivät tekniselle kierrokselle. Sain Goforelta työtarjouksen, jonka päätin hyväksyä. Se osoittautui parhaaksi mahdolliseksi valinnaksi.

Miksi Gofore? Gofore?

Gofore on tamperelainen kohta 200 henkeä työllistävä it-alan yritys, joka on kovassa kasvussa. Pyrimme tekemään yhteiskunnallisesti merkittäviä ja meitä kiinnostavia projekteja, joilla on uutuusarvoa. Omalla kohdallani Gofore on paras mahdollinen työnantaja, koska täällä mahdollistetaan henkilökohtainen kehittyminen ja myös kouluni viimeistely. Itseasiassa siihen jopa kannustetaan hyvin vahvasti.
Goforella pyritään tekemään kaikki sen eteen, että tämä olisi meille kaikille loistava työpaikka. Se oli minulle merkittävä asia työpaikkavalintaa tehdessäni. Lisäksi olin kuullut, että monia minulle tärkeitä asioita pidetään myös Goforella tärkeinä. Jälkeenpäin tämä kaikki on osoittautunut todeksi ja työyhteisökin on aivan loistava. Olen kokenut, että olen päässyt vaikuttamaan siihen, minkälainen Gofore on.
Goforesta on hyvä tietää, miten nimi lausutaan. Sitä voi opetella vaikka youtube-videon avulla.
JoniL bilis

Työnteko opiskelijana

Työskentelen ohjelmistosuunnittelijana ja nykyinen projektini on Kansallisen palveluarkkitehtuurin Palveluväylän ylläpito ja jatkokehitys. Lisäksi toimin  Tampereen yliopiston Näe Gofore -projektityökurssin asiakkaana. Itse en edes huomaa, että opiskelijana olisin jotenkin erilaisessa roolissa kuin täyspäiväisenä työntekijänä. Itseasiassa osa jopa haluaa tehdä enemmin osa-aikaista työtä kuin täyttä viikkoa. Jokainen meistä on osa Gofore Crew:tä automaattisesti, oli opinnot kesken, lopetettu tai suoritettu tällä tai jollain muulla vuosikymmenellä.
Olen työskennellyt Goforella muutamassa sisäisessä projektisssa, joissa on käytetty tosi laaja-alaisesti eri teknologioita niin PHP:stä (Goforen kotisivut) kuin javascript (node.js) Näe Goforen tiedolla johtamisen projektissa muutamia mainitakseni. Palveluväyläprojektissa työskentelen muun muassa Javan, Elasticsearchin, Rubyn, Dockerin ja AWS:n kanssa. Monet teknologiat olivat minulle entuudestaan tuttuja, mutta uusiakin tuttavuuksia on löytynyt. Omia osaamisen puutteita tulee usein vastaan, mutta näistä selviää hyvin loistavien kollegoiden avulla.
Tämän lisäksi olen mukana muutamassa markkinoinnin projektissa ja olen aika vahva osa työhaastattelurinkiämme. Olen myös vastuussa Tampereen yliopiston opiskelijayhteistyöstä Goforella.
Aloitan usein työpäiväni aamulla kahdeksan maissa, koska pidän siitä, että pääsen ajoisa kotiin. Päivät alkavat aamupalalla ja kahvilla toimiston kahviossa. Päivä voi koostua hyvinkin erilaisista asioista, mutta yleensä aamupäivällä on Palveluväyläprojektin daily-tapaaminen. Tämän jälkeen usein aloitetaankin lounasarvonta, jonka seurauksena tiedetään, missä milloinkin syödään. Työskentelyn ohessa tulee usein pelattua kasipalloa ja välillä pingistä. Loppuviikosta on vuorossa afterworkit työkaverien kanssa.
Omalla kohdallani työskentely on tukenut opintojani. Tietenkin se vie aikaa, mutta olen hyvin pystynyt jaksottamaan opinnot, työn ja vapaa-ajan. Itseasiassa kun vain jaksan tehdä töitä koulun eteen, niin voin saavuttaa valmistumiseni tavoiteajassa, eli viidessä vuodessa. Goforella kannustetaan opiskelijoita valmistumaan ja tuetaan sitä mahdollisuuksien mukaan. Muun muassa työaika on hyvin vapaasti sovittavissa. Itse olen sopinut, että voin tiputtaa työaikanani aina 60 % kuukaudessa, mikäli siihen on tarvetta.
Lue myös Ollin  hyvä blogi aiheeseen liittyen: Opiskelija, näe jatkuva työsuhde mahdollisuutena.
Joten  jos olet ohjelmistoalan opiskelija, valmistunut tai työntekijä – hae meille töihin!

opiskelija

osa-aikainen

työelämä

työsuhde

Takaisin ylös