Blogi 26.1.2024

Katsaus moninaisuuteen Goforella

Gofore Crew

Meillä oli vuodelle 2023 monia tavoitteita, mutta niistä pari nousi erityisen tärkeiksi oman, moninaisen yhteisömme näkökulmasta: naisten ja nuorten määrän lisääminen. Tässäpä katsaus siihen miten onnistuimme ja miten jatkamme tästä eteenpäin. 

Katse tavoitteisiin

Tavoitteissamme luki näin:  

  • Rekrytoiduista vähintään 35% on naisia 
  • Rekrytoiduista vähintään 20% on 20-29 –vuotiaita 

Lopputulema? Rekrytoiduistamme oli naisia 38% ja 20-29 –vuotiaita 14%. Näiden eteen tehtiin kovasti töitä – ja toisessa päästiin yli tavoitteen! – joten missään nimessä ei ole syytä harmistukseen. Työ silti jatkuu. Aiemmassa blogipostauksessamme avasimme käytännön keinojamme diversiteetin lisäämiseen.  

Miltä arki näyttää?

Kokonaisuudessaan naisten osuus goforelaisista on 33% ja 20-29 –vuotiaiden 10%. Naiset työskentelevät lähtökohtaisesti samoissa rooleissa kuin muutkin. Viisi yleisintä roolia Goforen naisilla ovat johdon- ja muutoskonsultti, hallinnon tehtävät, designer sekä ohjelmistokehittäjä. Nuorista työntekijöistä valtaosa on ohjelmistokehittäjiä. Vuonna 2023 naisten keskipalkka Goforella oli 99,9% miesten keskipalkasta.  

Miten sitten olemme onnistuneet vastaamaan näiden kahden joukon odotuksia? Tässä muutamia nostoja suoraan viimeisimmästä EX-kyselystämme: 

  • Naisten eNPS on korkeampi kuin miesten ja kaikkien goforelaisten.  
  • Naiset ovat hieman miehiä tyytyväisempiä palkkaansa ja Goforeen työnantajana. 
  • Naiset kokevat löytäneensä oman yhteisönsä Goforelta tai asiakkaaltamme. 
  • Naiset kokevat hieman miehiä harvemmin, että heillä on hyviä uramahdollisuuksia tarjolla Goforella. 
  • Naiset ja miehet arvioivat työprojektinsa lähestulkoon yhtä inspiroiviksi ja haasteellisiksi. 
  • Nuorten eNPS on korkea. 
  • Nuorilta parhaat yksittäiset pisteet EX-kyselyssä saavat oppimismahdollisuudet, johtaminen, goforelaisten tapa auttaa toisiaan, kommunikaatio ja inspiroivat kollegat. 
  • Nuorten mielestä parannettavaa Goforella olisi peruskompensaatiossa. 
  • Tunnistamme myös, että vaikka meillä on hyviä käytäntöjä kisällimallista lähtien, on meillä parannettavaa nuorten osaajien projektiresursoinnissa. 

Tuntuu hienolta huomata, että olemme pystyneet tarjoamaan näille kahdelle joukolle monia merkityksellisiä asioita: työpaikan jota halutaan suositella, avuliaan yhteisön johon kuulua ja osaavat kollegat. Nämä löydökset kuvastavat niitä asioita, joiden eteen teemme Goforella päivittäin töitä. Niiden taustalta löytyvät myös arvomme: haluamme olla hyvä työpaikka kaikille ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Noiden kahden arvon ytimessä on hyvä ja osaava työyhteisö. 

Tulevaisuuden askeleet

Jatkamme työtämme diversiteetin lisäämiseksi Goforella ja työelämässä ylipäätään. Työstämme parhaillaan uudenlaisia konsepteja sekä nuorten että naisten houkuttelemiseksi ja pitämiseksi alalla. Lisäksi toivomme pystyvämme tulevaisuudessa lisäämään julkista keskustelua muidenkin diversiteettiin liittyvien aiheiden ympärillä. Vuonna 2023 teimme sitä neurodiversiteetin ympärillä. Nyt on seuraavien aiheiden vuoro. Eettinen digitalisaatio on brändilupauksemme ja diversiteettityö on myös työtä sen eteen.


Miksi työskennellä Goforella?

Salla Niemelä

Head of Growth & Renewal

Sallalle on tärkeää nähdä työntekijäkokemus osana menestyvää liiketoimintaa. Hän uskoo erinomaisen työntekijä- ja kandikokemuksen koostuvan hyvin hoidetuista tilanteista työarjessa sekä mahdollisuudesta antaa ja ottaa vastuuta. Goforella Salla tekee parhaansa tukeakseen rekrytoinnin menestystä ja työnantajakuvan rakentamista, sekä toimii muutosagenttina.

Anni Roinila

Head of Culture & EX

Anni työskentelee Goforella yrityskulttuurin ja työntekijäkokemuksen kehittämisen asiantuntijana. Hänen tehtävänään on viedä eteenpäin ja huolehtia People- strategian mukaisista fokusalueista, kuten esimerkiksi tunneilmaston, yhteisöllisyyden, toimintatapojen kehittämisestä ja aktiivisesta viestinnästä sekä luonnollisesti toimia sillanrakentajana sisäisesti.

Takaisin ylös