Lehdistötiedote 23.8.2024

Luottamus & Maine -tutkimus: Gofore jälleen Suomen kolmanneksi hyvämaineisin pörssiyhtiö

23.8.2024 08:30:00 EEST

Goforen maine pörssiyhtiönä suomalaisten yksityissijoittajien keskuudessa on toista vuotta peräkkäin Suomen kolmanneksi paras ja digitalisaatioyhtiöiden ykkönen. Maineen taustalla ovat pitkäjänteinen työ, uskottava strategia, läpinäkyvä raportointi sekä helposti lähestyttävä sijoittajaviestintä.

Gofore piti tuoreessa tutkimuksessa viimevuotisen kolmossijansa Suomen luotetuimpien pörssiyhtiöiden listauksessa. Ykkönen oli Ponsse ja kakkonen KONE, jotka olivat kärkisijoilla myös vuosi sitten.

Goforen sijoittajilta saamat yleismainepisteet 3,97 paranivat vielä piirun verran viimevuotisesta hyvästä tasosta.
”Olemme hyvin iloisia ja ylpeitä sijoituksestamme ja paikasta mainetutkimuksen kärjessä. Kiitos sijoittajille jälleen luottamuksesta! Maineen rakentaminen on pitkäjänteistä työtä, jota on tehty mm.  uskottavalla strategialla, korkealla asiakas- ja työntekijätyytyväisyydellä, hyvillä työnantajateoilla ihmiskeskeisellä toimialallamme sekä isolla sitoumuksella läpinäkyvyyteen pörssiyhtiönä. Pyrimme jatkossakin johtamaan toimialaamme esimerkillämme ja rakentamaan omanlaistamme brändiä”, sanoo Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylund.

Gofore panostaa avoimeen, helposti lähestyttävään sijoittajaviestintään ja aktiiviseen vuoropuheluun, ja on esimerkillään kuukausittaisesta taloudellisesta raportoinnista innoittanut muitakin pörssiyhtiöitä noudattamaan tätä käytäntöä. Kun yhtiön liikevaihto ja keskeiset henkilöstöön liittyvät tunnusluvut ovat selvillä kuukausittain, on kasvustrategian eteneminen hyvin ennustettavissa.

Luottamus & Maine -tutkimus paljastaa pörssiyhtiöiden maineen olevan keskimäärin hyvällä tasolla, mutta maine on laskenut jo kolme vuotta peräkkäin. Pörssiyhtiöiden mainepisteiden keskiarvo on tänä vuonna 3,52, kun vuoden 2021 tutkimuksessa keskimääräinen mainearvosana oli 3,60. Yleisellä tasolla eniten ovat heikentyneet yksityissijoittajien käsitykset pörssiyhtiöiden johdon kyvykkyydestä ja taloudellisesta tilanteesta. Parhaaksi toimitusjohtajaksi sijoittajat nostivat Marimekon Tiina Alahuhta-Kaskon.

T-Median yhteistyössä Suomen Osakesäästäjien ja Pörssisäätiön kanssa tekemä tutkimus selvitti touko-kesäkuussa yksityissijoittajien näkemyksiä Suomen 80 suurimman pörssiyhtiön maineesta. Kyselyyn vastasi 7 958 yksityissijoittajaa valtakunnallisesti.

T-median tiedote tutkimuksesta:

https://t-media.fi/marimekon-alahuhta-kasko-on-paras-toimitusjohtaja-yksityissijoittajien-keskuudessa/

Images

CEO Mikael Nylund

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös