Sprintti-mallinen projektityöskentely ei varsinaisesti ollut uutta Tampereen kaupungille, vaikka kaupungista puhuttaessa organisaatiorakenne luonnollisesti onkin hiukan erilainen. Tampereen kaupunki ei kokenut nopeatahtisia sprinttejä ongelmallisina, vaikka projektin ripeä eteneminen ihmetyttikin joissain osissa organisaatiota. Käyttöönottoprojektin määräaikaisuus asetti kuitenkin tiukan tahdin ja sen mukaan mentiin.
Kaikki seitsemän projektia olivat usealta eri toimialalta. Tämä tarkoitti käytännössä, että jokaisen robotin työstämiseen tarvitsi valjastaa Tampereen kaupungilta erilliset tiimit järjestelmäasiantuntijoita ja muita prosessit tuntevia henkilöitä. Goforelta robotteja kehittävässä asiantuntijatiimissä oli mukana Joona Sinisalo, Tuomas Koukkari, Ilari Rosengren ja Merja Ilomäki. ”Alkuun oli vaikea ennakoida, mitä kaikkea RPA-projektin tekeminen tarvitsee, mutta nyt onneksi osataan jo paremmin”, Vartola selventää alun kunnianhimoisia tavoitteita. Muun muassa määrittelytyö ja testiympäristöt vaativat monelta työtä Tampereen kaupunginkin puolella. RPA-projektiin tulee varata riittävästi asiantuntijoiden työaikaa sillä panosta tarvitaan paitsi prosessikuvausten laatimiseen myös yksityiskohtien selkeyttämiseen sekä ohjelmistojen toiminnallisuuden varmistamiseen. ”Kun monta käyttötapausta yritettiin tehdä yhtä aikaa, niin todettiin Goforen ja meidän puolesta, että ei onnistu.”
”Jälkiviisaana voi sanoa, että olisi ollut hyvä lähteä muutamalla projektilla liikkeelle ja vaiheistaa, eikä yrittää tehdä kaikkea yhtä aikaa”, Paananen pohtii. Kuudessa kuukaudessa seitsemän täysin uuden järjestelmän prosessien automatisointi oli hieman liian kunnianhimoinen tavoite aikataulun puitteissa. Prosesseja robotoitaessa on tärkeää kuvata prosessi mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Yksityiskohtainen prosessikuvaus nopeuttaa toteutusta ja sitä kautta käyttöönottoa. Näin ollen käyttöönottoprojektin puitteissa päädyttiin toteuttamaan vain viisi robottia.
”Hienoa oli, että vaikka mm. terveydenhuollon järjestelmät olivat Goforen asiantuntijoille uusia, pystyttiin nopeasti pelkän demoamisen perusteella antamaan tuomio siitä, mitä voi ja ei voi automatisoida”, Vartola kuvailee Goforen tehokkuutta. Järjestelmiin tutustuminen vei ehdottomasti eniten aikaa. Huomattiin nopeasti, että projekti sujui puolet nopeammin, kun alettiin automatisoida saman järjestelmän toista prosessia.