Artikkeli 20.9.2024

Gofore voittajaksi fyysisen työympäristön kategoriassa Rakli Workplace Awards -kilpailussa

Henkilöstön osallistaminen korostuu Suomen parhaiden työympäristöjen kehittämisessä. Fyysisen työympäristön kategoriassa palkittiin kaksi voittajaa: Gofore ja Docrates. Goforen voittajahanke oli pääkonttorin muutto Tampereella uuteen, punatiiliseen GO21-toimitilakortteliin.

Vuonna 2023 valmistuneet tilat on toteutettu yhdessä Jatkeen, Ahlströmin ja Suunnittelemon kanssa. Tilat mahdollistavat hybridityön, monipaikkaisuuden, muunneltavuuden sekä kohtaamiset tiimien, asiakkaiden ja laajemman yhteisön kesken. Kilpailussa voittoasemaan vaikutti tilojen muunneltavuus ja muuntojoustavuus sekä käytössä oleva jatkuvan kehittämisen malli.

Raklin toimitila-asioista vastaava johtaja Mikko Östring kertoo voittajavalinnan taustoja Raklin tiedotteessa:

“Työympäristöt ja niiden käyttö ovat suuressa muutoksessa hybridityön kehittyessä. Tällä kilpailulla haluamme kirittää suomalaisen työelämän ja työympäristöjen kehitystä jakamalla parhaita oppeja niin pienistä kuin suurista työympäristöteoista.”

Yhteisöllisyyttä vahvistavat työtilat erottuivat kanssakilpailijoista

Goforen Head of Workplace Development Leanna Haarni on iloinen saadusta tunnustuksesta. Kilpailumenestyksen taustalla Haarni tunnistaa ennen muuta sen pitkäjänteisen ja moniulotteisen työn, jota Goforella on tehty työyhteisön työn tekemisen ja työtilojen puolesta.

”Meillä työympäristöjä ja toimitiloja kehitetään henkilöstöltä kerätyn palautteen pohjalta jatkuvalla mallilla. Se, miten ja missä meidän ihmiset tekevät töitään, selvitetään rullaavasti esimerkiksi kyselyjen ja workshopien avulla. Vuorovaikutteisen selvitystyön avulla on onnistuttu muodostamaan työntekijäprofiileita kuten toimiston pesänrakentaja, hybridityöläinen, liikkuva nomadi ja itsenäinen etäilijä, ja yritetty huomioida heidän erilaisia tarpeitaan fyysisten työtilojen kehittämisessä,” Haarni kertoo.

Sujuva työ, arjen estetiikkaa ja aivoergonomiaa

Työn sujuvuuden lisäksi Goforella on haluttu panostaa kohtaamisten mahdollistamiseen. Esimerkkeinä näistä ovat Tampereen pääkonttorin erilaiset taukotilat, katutasokerroksen kahvila ja ylempien kerrosten kohtaamis- ja saunatilat kattoterasseineen.

”Haluan nostaa esille lisäksi aivoergonomian, joka näkyy tilasuunnittelussamme: tilojen akustisiin olosuhteisiin, äänieristykseen, valaistukseen ja ilmanvaihtoon on kiinnitetty erityistä huomiota. Vetäytymistiloja on runsaasti ja tilojen värimaailma on pyritty pitämään rauhallisena,” Haarni summaa.

Rakli Workplace Awards -tuomariston puheenjohtaja Mikaela Öberg kertoo Raklin tiedotteessa:

”Kilpailuteot ovat osoitus siitä, että työympäristöissä tehdään vaikuttavia, henkilöstöä osallistavia ja eri osapuolet huomioivia toteutuksia. Organisaatioissa työympäristö nähdään oleellisena osana henkilöstön sekä asiakkaiden hyvinvointia ja siihen halutaan panostaa monipuolisesti.”

Fakta: Workplace Awards -kilpailu

  • Kilpailun järjestää vuosittain Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry.
  • Tavoitteena on tunnistaa ja jakaa parhaita toteutuksia työympäristöjen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä.
  • Kilpailu järjestettiin nyt kuudennen kerran ja siihen osallistui tällä kertaa 24 tekoa. Kilpailu tunnettiin aiemmin nimellä Vuoden työympäristöteko.
  • Kilpailun tuomaristossa olivat Mikaela Öberg Varmasta, Peggie Rothe Leesmanilta, Matti Vartiainen Aalto-yliopistosta, Sami Laine Yliopiston Apteekista ja Susanna Aula Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:stä.

Kuvia Tampereen pääkonttorista (Kuvat: Vepsäläinen)

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös