Hitachi ABB Power Grids

Sähkönjakelun hallinta intuitiiviseksi käyttäjien ehdoilla

Hitachi ABB Power Grids

Sähkönjakelun hallinta intuitiiviseksi käyttäjien ehdoilla

Ymmärrys käyttäjistä kehitystyön keskiöön

Hitachi ABB Power Grids tarjoaa asiakkailleen pääasiassa sähkönjakeluautomaatiojärjestelmiä sähkölaitoksille, teollisuuteen sekä infrastruktuurien ja logistiikan tarpeisiin. Hitachi ABB Power Grids ja Gofore ovat yhteistyössä kehittäneet MicroSCADA Pro -automaatiojärjestelmän käytettävyyttä jo useita vuosia. Kun yhteistyö käynnistyi, päätettiin käyttäjät ja heidän tarpeensa asettaa kaiken huomion keskipisteeksi.

Persooniin pohjautuva suunnittelu käyttöliittymän kulmakivenä

Yhteistyö käynnistyi tutkimuksella kohderyhmän työntekijöiden tarpeista ja odotuksista. Laajat käyttäjähaastattelut takasivat sen, että toiminnallisuus asetettiin etusijalle. Tutkimusten pohjalta rakennettiin järjestelmän käyttäjiä kuvaavia persoonia, joita hyödynnettiin käyttöliittymän suunnittelussa.

Tehtaanjohtaja ja vuoropäällikkö käyttävät järjestelmää erilaisissa tilanteissa ja erilaisiin tarpeisiin: siksi myös käyttöliittymät heille ovat erilaisia. Projektin aikana käyttöliittymän informaatioarkkitehtuuri sai päivityksen, ja lisäksi sen vuorovaikutusta ja visuaalisuutta muotoiltiin uusiksi saadun palautteen pohjalta.

Ohjausjärjestelmä valvomoon, satamaan ja taidemuseoon

MicroSCADA Pro -järjestelmä tarjoaa Hitachi ABB Power Grids:in asiakkaille helppokäyttöisen ja useilla laiteilla toimivan käyttöliittymän esimerkiksi sähkölaitosten valvomotyöntekijöille.

”Järjestelmästä löytyy riittävästi joustavuutta, jotta se voi muovautua odotettavissa oleviin käyttäjien tarpeisiin ja odotuksiin,” kertoo Senior UX Designer Miika Mikkola Goforesta.

Sama järjestelmä on käytössä niin Vuosaaren sataman energiajakelussa ja etäohjauksessa kuin Kiasman taidemuseon valaistuksen ohjauksessakin.

Check icon

Varmista erinomaisuus

Laajat käyttäjähaastattelut erinomaisen toimivuuden varmistamiseksi
Check icon

Suunniteltu kaikille

Eri rajapinnat eri käyttäjille
Check icon

Selkeytetty käyttäjäkokemus

Interaktiivisten toimintojen ja grafiikoiden uudelleen suunnittelu
Skew top Skew bottom

Mikä muuttui?

”Syvällinen ymmärrys käyttäjien tarpeista on ohjannut suunnittelutyötä jo vuosia. Goforen asiantuntijoiden apu ja erityisosaaminen on ollut arvokasta koko design-prosessissa sekä vuorovaikutuksen ja visuaalisuuden suunnittelussa.”

Mikael Molander
Product Manager, Hitachi ABB Power Grids – Automation Products

170+
maata, joissa Microscada Pro käytössä
100M+
ihmiselle sähkönjakelun hallintaa

Ota yhteyttä

tatu-hautala-gofore

Tatu Hautala

Germany