Hitachi Energy

Sähkönjakelun hallinta intuitiiviseksi käyttäjien ehdoilla

Hitachi Energy tarjoaa asiakkailleen pääasiassa sähkönjakeluautomaatiojärjestelmiä sähkölaitoksille, teollisuuteen sekä infrastruktuurien ja logistiikan tarpeisiin. Hitachi Energy ja Gofore ovat yhteistyössä kehittäneet MicroSCADA Pro -automaatiojärjestelmän käytettävyyttä jo useita vuosia. Kun yhteistyö käynnistyi, päätettiin käyttäjät ja heidän tarpeensa asettaa kaiken huomion keskipisteeksi.

Ymmärrys käyttäjistä kehitystyön keskiöön

Persooniin pohjautuva suunnittelu käyttöliittymän kulmakivenä

Yhteistyö käynnistyi tutkimuksella kohderyhmän työntekijöiden tarpeista ja odotuksista. Laajat käyttäjähaastattelut takasivat sen, että toiminnallisuus asetettiin etusijalle. Tutkimusten pohjalta rakennettiin järjestelmän käyttäjiä kuvaavia persoonia, joita hyödynnettiin käyttöliittymän suunnittelussa.

Tehtaanjohtaja ja vuoropäällikkö käyttävät järjestelmää erilaisissa tilanteissa ja erilaisiin tarpeisiin: siksi myös käyttöliittymät heille ovat erilaisia. Projektin aikana käyttöliittymän informaatioarkkitehtuuri sai päivityksen, ja lisäksi sen vuorovaikutusta ja visuaalisuutta muotoiltiin uusiksi saadun palautteen pohjalta.

Ohjausjärjestelmä valvomoon, satamaan ja taidemuseoon

MicroSCADA Pro -järjestelmä tarjoaa Hitachi Energy:n asiakkaille helppokäyttöisen ja useilla laiteilla toimivan käyttöliittymän esimerkiksi sähkölaitosten valvomotyöntekijöille.

”Järjestelmästä löytyy riittävästi joustavuutta, jotta se voi muovautua odotettavissa oleviin käyttäjien tarpeisiin ja odotuksiin,” kertoo Senior UX Designer Miika Mikkola Goforesta.

Sama järjestelmä on käytössä niin Vuosaaren sataman energiajakelussa ja etäohjauksessa kuin Kiasman taidemuseon valaistuksen ohjauksessakin.

Syvällinen ymmärrys käyttäjien tarpeista on ohjannut suunnittelutyötä jo vuosia. Goforen asiantuntijoiden apu ja erityisosaaminen on ollut arvokasta koko design-prosessissa sekä vuorovaikutuksen ja visuaalisuuden suunnittelussa.

Mikael Molander, Product Manager, Hitachi Energy – Automation Products

Kohokohdat

Varmista erinomaisuus

Laajat käyttäjähaastattelut erinomaisen toimivuuden varmistamiseksi

Suunniteltu kaikille

Eri rajapinnat eri käyttäjille

Selkeytetty käyttäjäkokemus

Interaktiivisten toimintojen ja grafiikoiden uudelleen suunnittelu

  • 170+ maata, joissa Microscada Pro käytössä
  • 100M+ ihmiselle sähkönjakelun hallintaa

Kyvykkyydet

Näillä taidoilla ja osaamisella työ toteutettiin

  • Käyttökokemussuunnittelu
  • Liiketoimintamuotoilu

Ota yhteyttä!

Ari Hirvonen

Älykäs teollisuus

ari.hirvonen@gofore.com

040 5662133

Takaisin ylös