Salmikuukka nosti esiin, että siinä missä ennen rakennusten systeemit ja hissit olivat toisistaan erillisiä, digitalisaatio ja IoT ovat kytkeneet ne yhteen ja luoneet samalla uusia mahdollisuuksia edistyksekkäämmille ratkaisuille. KONEelle teknologiakumppaneiden verkoston kanssa työskentely on ollut avaintekijä tämän kaltaisten mahdollisuuksien löytämisessä ja nopeassa kehityksessä.
”Tarvitsemme lisää innovaatiokykyä. Tahdomme tehdä yhteistyötä kaikenlaisten yritysten kanssa – startupeista jo asemansa vakiinnuttaneisiin firmoihin ja edelleen kansainvälisiin jätteihin, joilla on suurempi kyky innovoida markkinoilla, ja lisätä käyttäjän arvoa”, Salmikuukka huomioi.
KONE halusi varmistaa, että uusien teknologiakumppaneiden kanssa saavutettu ketteryys, nopeus ja kekseliäisyys ei vaarantaisi KONEen mainetta laadukkaiden, turvallisten ja luotettavien ratkaisuiden kehittäjänä.
”Emme halua ratkaisuja, joiden turvallisuutta ja vakautta ei voi taata”, Salmikuukka painottaa.
KONE tarvitsi mitattavan ja käyttökelpoisen prosessin, jolla varmistaa kumppaneiden tarjoamien ratkaisujen laatu ja luotettavuus. KONE on tehnyt pitkään yhteistyötä laadunvarmistuksen edelläkävijän Goforen kanssa niin tuotekehityksessä kuin myös testauksessa ja laadunvarmistuksessa. Yritys pyysi Goforea luomaan toimintamallin, jonka avulla he pystyvät varmistamaan kumppaneidensa ratkaisujen laadun ja luotettavuuden.
”Oli myös avointa ja reilua ottaa kolmas osapuoli vastuuseen laadun varmistuksesta”, ekosysteemin johtaja selitti.