Voith

Gofore vauhdittaa Voithin IoT-kehitystä

Gofore on kehittänyt Voithille alustaa, jonka avulla eri rooleissa toimivat käyttäjät saavat erilaisen näkymän datasta. Erilaisilla rooleilla on tehtaassa erilaiset tarpeet päivittäiselle tiedolle. Tarvittiin käyttäjäystävällinen ja helppokäyttöinen käyttöliittymä dataan ja erilaiset näkymät eri roolien tarpeisiin.

Personoidut näkymät helpottavat tiedon hyödyntämistä

Gofore on kehittänyt Voithille alustaa, jonka avulla eri rooleissa toimivat käyttäjät saavat erilaisen näkymän datasta. Erilaisilla rooleilla on tehtaassa erilaiset tarpeet päivittäiselle tiedolle. Tarvittiin käyttäjäystävällinen ja helppokäyttöinen käyttöliittymä dataan ja erilaiset näkymät eri roolien tarpeisiin.

”Goforen valtti on käyttäjäkeskeisyys ja nopeus digitaalisten tuotteiden kehityksessä. Yhteisiä projektejamme on leimannut nopeus, jolla ideat toteutetaan toimivana koodina, eikä vain konsepteina piirustuspöydällä. Yhteistyö on kehittänyt ketterää toimintakulttuuria Digital Solutions -yksikössämme”, kertoo Voithin teknologiajohtaja Teemu Konkelo.

Goforen valtti on käyttäjäkeskeisyys ja nopeus digitaalisten tuotteiden kehityksessä. Yhteisiä projektejamme on leimannut nopeus, jolla ideat toteutetaan toimivana koodina, eikä vain konsepteina piirustuspöydällä. Yhteistyö on kehittänyt ketterää toimintakulttuuria Digital Solutions -yksikössämme.

Dr. Teemu Tunkelo, Teknologiajohtaja sekä EVP, Voith Digital Solutions

Ketterä projekti takaa tuloksia

Mittavaa hanketta leimaa yhteiskehittäminen ja kokeilujen kautta oppiminen. Projektissa ovat mukana Voithin omat suunnittelijat ja asiantuntijat. Goforen palvelumuotoilijat ja developerit ovat tehneet käyttäjätutkimusta ja konseptointia. Edelleen yhdessä jatketaan UX-suunnittelua sekä ohjelmistokehitystä. Alusta otetaan vähitellen pilottikäyttöön, ja sen päälle rakennetaan parhaillaan erilaisia sovelluksia. Nyt kehitettävä alusta toimii jatkossa myös muissa teollisissa tuotteissa.

”Tehtaanjohdolla on erilaiset tiedontarpeet kuin tuotannon vuoropäälliköllä tai operaattorilla. Nyt helppokäyttöinen käyttöliittymä suodattaa kutakin käyttäjäryhmää varten oman koonnin”,kertoo projektia vetävä Heikki Malmlund Goforelta.

Globaali yritys keskittyy teollisten tuotteiden käyttäjäkokemukseen

Paperikoneistaan tunnettu Voith on 150-vuotias perheyritys, joka digitalisoituu vauhdilla. Paperikoneiden, vesivoimaloiden ja hihnakuljettimien valmistajan perinteinen toiminta on saanut rinnalleen Digital Solutions -yksikön, joka vastaa teollisiin tuotteisiin liittyvien ohjelmistojen uudistumisesta. Globaalin teknologiayhtiön sydän sykkii edelleen Saksassa, Heidenheimin kaupungissa tehtaan ympärillä.

Highlights

Nopeus valttikorttina

Ideat toteutettiin nopeasti toimivana koodina, eikä vain konsepteiksi piirustuspöydälle

Personoitu data

Kaikki käyttäjät erilaisine informaatiotarpeineen saavat personoidut näkymät datasta

Opitaan yhdessä

Yhteistyö on ollut avaintekijä onnistumiselle ja kehittänyt Voithin sisäistä ketterää kulttuuria

Kyvykkyydet

Näillä taidoilla ja osaamisella työ toteutettiin

  • Palvelumuotoilu
  • Käyttökokemussuunnittelu

Ota yhteyttä!

Tatu Hautala

Managing Director, Gofore Germany

tatu.hautala@gofore.com

+49 173 761 3881

Takaisin ylös