Lapsiperheet lähemmäs päivähoitoa

Espoossa varhaiskasvatuksen palveluita rakennetaan parhaillaan digitaalisiksi: perheet on kutsuttu lähemmäs päiväkodin arkea. Yhteistyön ensimmäinen vaihe tuo näkyville päiväkodin arjen kalenterimuodossa. Jatkossa sovellukseen saadaan lisää vuorovaikutteisia ominaisuuksia. Kaikkien päivähoidon palveluiden digitalisointi on mittava urakka – nyt siinä on päästy ketterästi käyntiin.

0
Viikossa käyttöön
0
yksikköä käyttäjinä
0
+
lasta

Arjen menot kootusti digikalenterissa

Lapsiperheiden ja varhaiskasvatuksen välisen kirjerumban tilalle ja yhteydenpitoa sujuvoittamaan on rakennettu ajasta ja paikasta riippumaton käyttöliittymä. Kalenteri.espoo.fi-palvelun avulla vanhemmat voivat varata ajan päiväkodin ja perheen välisiin keskusteluihin omalta kotisohvaltaan. Uudistus saa jatkoa yhtenäisestä tietojärjestelmästä, jonka avulla lapselle haetaan tulevaisuudessa myös hoitopaikkaa.

Vanhemmat voivat nyt helposti järjestellä perheen menoja ja aikatauluja keskenään – tästä on tullut kiitosta.

Sirpa Puumalainen

Espoon kaupunki

Kalenteri syntyi ketterästi

Varhaiskasvatuksen asiantuntijat ja työntekijät olivat mukana palvelun suunnittelussa ja toteutuksessa. Goforen neljän hengen ketterä tiimi toteutti palvelun kahdeksassa viikossa mikropalvelu-arkkitehtuurilla. Päiväkodin tapahtumat ja tiedotteet ovat helposti vanhempien saatavilla. Vanhemmat voivat ottaa lapsen oman ryhmän kalenterin omaan kalenterinäkymäänsä ja pysyvät näin huomioimaan lapsen menot osana perheen menojen suunnittelua. Palvelun käyttö laajentuu syksyllä pilotin päätteeksi. Jatkokehityksessä kokonaisuuden takana hyödynnetään modulaarista arkkitehtuuria.

Riikka Vilminko-Heikkinen

Business Manager

044 528 5181

Kiinnostuitko?

Kerro miten tavoitan sinut, niin palaan asiaan.

Tutustu muihin asiakkaisiimme

Vantaan kaupunki

Ratkaisutoimisto jalostaa ict-ideat toteutukseen Vantaan kaupungilla

Työterveyslaitos

Asiakasdialogi ja Lean keskiössä

Yle

Visuaalinen työkalu strategiseen julkaisusuunnitteluun ja johtamiseen