Tampereelle oltiin rakentamassa kokonaan uutta raitiotiejärjestelmää, ja sen kuljettajiksi oli tulossa henkilöitä, joilla ei ollut aiempaa taustaa raitiovaunun kuljettamisesta. Tampereen Raitiotie Oy:llä oli selvä näkemys kuljettajien kouluttamisesta: perinteisen, pelkästään ratalinjalla tapahtuvan koulutuksen sijaan ajoharjoittelun oli määrä tapahtua suurimmaksi osaksi koulutussimulaattorissa.
Koulutussimulaattorin avulla haluttiin tarjota kuljettajille perinteistä tapaa enemmän ajotunteja ja mahdollisuus harjoitella yllättäviä liikennetilanteita sekä ajoa eri valaistus- ja ympäristöolosuhteissa. Sen suunniteltiin myös tuovan merkittäviä kustannussäästöjä vähentämällä oikeiden vaunujen käyttämistä koulutuksessa.
”Tavoitteena oli rakentaa koulutussimulaattori, jonka ajaminen näyttää ja tuntuu mahdollisimman autenttiselta. Tämän lisäksi meillä Škodalla oli tavoitteena tuoda simulaattori osaksi tuotekehitystämme ja mahdollistaa sen avulla eri toiminnallisuuksien testaamisen samoilla laitteilla kuin oikeassa raitiovaunussa”, vaunut valmistaneen Škoda Transtech Oy:n tietohallintopäällikkö Kai Hermonen sanoo.