Ikinä ei ole ollut näin hurjaa. Ei minulla, yhtiöllä, eikä tällä toimialalla ylipäänsä.
Maailma muuttuu alati kiihtyvällä vauhdilla digitaalisemmaksi. Tämä heijastuu meihin konsultteihin, jotka autamme asiakkaitamme vastaamaan tähän muutokseen. Uskon, että meillä uusien palveluiden kehittäjillä menee kaikilla tällä hetkellä melko hyvin.
Jäin tätä miettimään, kun kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon lukemamme valmistuivat. Pro forma -liikevaihtomme (yhdessä Leadinin kanssa) oli H1:lla 17,7 miljoonaa euroa (kasvua pro formana 68 prosenttia). Käyttökate oli kasvuun suhteutettuna hämmästyttävä 19 prosenttia. Se positiivinen tekemisen meininki joka toimistoillamme näkyy, heijastuu myös lukuihin.
Asiakkaamme edistyvät hankkeissaan ja me kehitymme siinä mukana. Olemme yhtäkkiä aivan erilainen yhtiö kuin mitä olimme vuotta aiemmin. Mutta millainen olemmekaan? Keräsin jotain lukuja.
Aloitetaan helpoista. Suomen paras ja Euroopan toiseksi paras työpaikka. Ruotsalainen Cygni, joka on kaltaisemme konsulttitalo, valittiin kesäkuussa ties monettako kertaa parhaaksi Euroopassa. Me olimme se toiseksi paras – ei sekään huono ole. Toki tiedostamme hyvin sen, että hyvän kulttuurin ylläpitäminen vaatii jatkuvaa hereillä olemista. Mikä toimii nyt, ei luultavasti toimi ensi vuonna. Uskon kuitenkin, että nimenomaan jatkuva uudistuminen on se vahvuus joka meitä siivittää eteenpäin.
100 prosenttia liikevaihdostamme tulee Euroopan alueelta. Ensimmäisen vuosipuolikkaan liikevaihdostamme tuli 87,5 prosenttia kotimaasta. Kansainväliset asiakkaamme ovat Saksasta, Isosta-Britanniasta ja Tanskasta. Strategiamme on kiteytynyt kesän aikana ja itse olen varsin innoissani siitä. Ehkä pääsemme jossain välissä kertomaan enemmän.
2010-luvun menestyksemme on mielestäni perustunut paitsi osaavaan henkilökuntaamme ja uniikkiin kulttuuriimme, myös asiakasymmärrykseen julkiselta sektorilta. Ensimmäisellä vuosipuoliskolla 63 prosenttia liikevaihdostamme tuli julkiselta sektorilta. Mitä isommasta ja vaikuttavammasta suomalaisesta julkisen sektorin hankkeesta on kyse, sitä todennäköisemmin me olemme jollakin tavalla siinä mukana. Yksityisen sektorin liiketoimintamme on Leadinin myötä saanut uudella tavalla tuulta purjeisiinsa, etenkin teollisuusalan vahvan kasvun myötä.
Ketä meillä sitten on töissä? 346 henkilön pääluvustamme noin puolet on ohjelmistosuunnittelijoita tai -arkkitehteja. Loput ovat käyttäjäkokemuksen ja -tutkimuksen asiantuntijoita (59), palveluarkkitehteja (44), johdon konsultteja, data-analyytikoita, myyntiä tai hallintoa.
Harmikseni minulla ei ole Leadinin puolelta tarkkoja henkilötietoja käsillä, mutta 253:n Gofore Oy:n työntekijän keski-ikä on 37 vuotta. Keski-ikä on yhtiössämme pysynyt melko samana monia vuosia. Minulla on sellainen tuntuma, että hajonta iän suhteen on kuitenkin viime vuosina kasvanut.
Mediaanigoforelainen olisi mies, mutta on meillä naisiakin töissä: 77 henkilöä. Naisten saaminen IT-alalle taitaa olla jo melko loppuun kaluttu aihe. Koen kuitenkin erittäin positiivisena, että sukupuolijakaumamme on hieman tasapainottunut viimeisten vuosien aikana.
Lisääkin väkeä tietenkin tarvitaan. Onneksemme olemme Goforessa vastaanottaneet yli 1 500 työhakemusta 12 viime kuukauden aikana. Näistä hakemuksista reilut 4 prosenttia on johtanut työsopimukseen. Kun Leadinkin on rekrytoinut kymmeniä henkilöitä, positiivista pöhinää on mukavasti ollut silläkin saralla.
Näillä lukemilla jatkamme väsymätöntä työtämme digitalisaation edistämisen ja työkulttuurin uudistamisen puolesta. Fiilis on yhtiössä kaikin puolin hyvä! Taloudellinen menestys mahdollistaa jatkuvan kehitystyömme asiakas- ja työntekijäkokemuksen eteen. Olen joskus sanonut henkilökunnallemme, että heidän ei tule tyytyä hyvään. Ei sen suhteen mitä yhtiö heille tarjoaa eikä oman asiakkaille suorittamansa palvelun osalta. Erinomaiseen pyrimme, aina.
Blogi 24.8.2017
"Ikinä ei ole ollut näin hurjaa" – Gofore läpivalaistuna
Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.