Tiedote

Gofore 20 vuotta – Konsulttiyhtiö ponnisti startup-yrityksestä IT-alan kannattavimmin kasvavaksi

Gofore 20 vuotta – Konsulttiyhtiö ponnisti startup-yrityksestä IT-alan kannattavimmin kasvavaksi

Mediatiedote 11.8.2022


Kuva: Toimitusjohtaja Mikael Nylund ja hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki Goforen uuden, vuoden 2023 lopulla valmistuvan pääkonttorin työmaalla 9.8. Tampereella.

IT-konsulttiyhtiö Goforella on ollut merkittävä rooli yhteiskunnan digitalisaatiohankkeiden toteuttamisessa Suomessa jo lähes 20 vuoden ajan. Julkissektorin asiakkaisiin keskittyminen oli yhtiölle aikanaan oikea päätös, mikä on osaltaan siivittänyt yhtiön nopeaa kannattavaa kasvua. Sen rinnalle Gofore on rakentanut pääosin yritysostojen kautta myös kasvavan yksityissektorin liiketoiminnan, joka painottuu teollisuuden digitalisaatioon, tuoden valtavasti kasvumahdollisuuksia Suomessa ja Euroopassa.

Gofore täyttää elokuussa 20 vuotta. Yhtiö syntyi, kun nykyinen hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki suostutteli vuonna 2001 ystävänsä Petteri Venolan, Jani Lammin ja Mika Varjuksen ryhtymään kanssaan yrittäjiksi. Ensimmäinen liikeidea oli kehittää maksuliikenneohjelmisto, josta johdettiin myös aloittavan yrityksen nimi; “Go for e” (e-maksut ja -liiketoiminta). Ensimmäinen asiakassopimus oli lähes vahvistunut ja pääomasijoittajat puhuttu idean taakse, ja Kärki jätti työnsä suuressa ohjelmistoyhtiössä.

Epäonnen kautta uuteen alkuun

Asiakas kuitenkin perui projektin, jättäen juuri perustetun yrityksen vaille liiketoimintaa. Sijoittajat väistyivät, perustajat pysyivät päivätöissään ja Gofore laitettiin hyllylle. Unelma jäi silti elämään – ja muotoutui pian uudelleen.

”Määrittelimme vuonna 2002 yhdessä Goforelle uuden liiketoimintamallin ja arvopohjan: että se olisi paras mahdollinen työpaikka meille ja muille, ja että menestymme asiakkaidemme menestyksen kautta. Nämä ovat tänä päivänäkin yrityksemme arvot, ja liiketoimintamallimme on sama”, Timur Kärki toteaa ylpeänä.

Liiketoimintamalliksi asetettiin perustamisvuonna ohjelmistojen sijaan konsultointi: oman osaamisen myyminen muille yrityksille. Kärki jätti työnsä toistamiseen ja muut perustajat seurasivat perässä. Gofore aloitti toimintansa elokuussa 2002 Tampereella, missä yrityksen pääkonttori edelleen sijaitsee.

Kuva: Goforen perustajat Mika Varjus (vas.), Timur Kärki, Petteri Venola ja Jani Lammi.

Tasainen kasvutahti

Menestystä alkoi tulla pitkäjänteisen työn tuloksena vuonna 2005. Siitä lähtien Gofore on ollut tasaisesti kasvava ja kannattava yritys, joka työllisti kesäkuun 2022 lopussa yli 1 000 henkilöä 12 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Virossa ja Espanjassa. Gofore on kasvanut voimakkaasti joka vuosi viimeisen 17 vuoden ajan, useina vuosina yli 50 prosentin tahtia, ja sen vertailukelpoinen liikevoitto on pysytellyt yli 10 prosentissa joka vuosi.

”Kasvun salaisuus on mielestäni Goforen kulttuuri, merkityksellisyys, yhdessä onnistuminen, matala hierarkia, psykologinen turvallisuus ja yhteinen arvopohja. Olemme pysytelleet valitsemassamme tekemisessä ja halunneet olla siinä parhaita. Laajennamme myös repertuaariamme koko ajan ja mietimme, mitä meidän pitää seuraavaksi osata. Olemme myös osanneet luopua asioista, jotka eivät tuo kasvua ja sanoneet ”ei” asioille, jotka toisivat kasvua, mutta eivät sovi arvopohjaamme”, Kärki luonnehtii.

Gofore listautui vuonna 2017 Helsingin Pörssin First North -markkinapaikalle ja vuonna 2021 päälistalle. Päälistauksen yhteydessä perustajaosakkaat myivät omistuksiaan kasvattaakseen yhtiön koti- ja ulkomaista omistuspohjaa ja lisätäkseen osakkeen likviditeettiä.

Yritysostot rikastaneet kulttuuria

Perustajista Mika Varjus ja Jani Lammi ovat vielä mukana yhtiön operatiivisessa toiminnassa. Timur Kärki luovutti toimitusjohtajan kapulansa vuonna 2019 Goforella vuodesta 2010 työskennelleelle Mikael Nylundille.

Konsulttinakin toiminut Nylund on ollut läheisesti mukana vuodesta 2017 alkaen tehdyssä seitsemässä yritysostossa, joilla on ollut merkittävä vaikutus siihen, millainen Gofore on nyt. Yhtiö tavoittelee kansainvälistä kasvua erityisesti Saksassa, missä se on toiminut vuodesta 2016.

”Yritysostot ovat tärkeä osa meitä, ja ne ovat kaikki onnistuneita. Uudet tiimit ovat lisänneet kulttuuriimme monimuotoisuutta ja tuoneet arvokasta kyvykkyyttä tekemiseen. Olemme harjaantuneet taitaviksi ostajiksi ja yhteisöksi, johon on helppo liittyä tuntien itsensä tervetulleeksi ja jonka asiakkaana on hyvä olla”, Mikael Nylund toteaa.

”Me perustajat olemme ylpeitä siitä, ettei Gofore ole yksittäisten ihmisten varassa oleva yritys vaan vahva, itseohjautuva kulttuuri ja yhteisö, joka paitsi kasvaa ja uudistuu, on myös erittäin muutoskykyinen ja sitkeä”, Kärki lisää.

Kuvat: Goforen kesäjuhlat vuonna 2005 ja vuonna 2022. 

Eettistä digitalisaatiota seuraavat 20 vuotta

Goforen missio on jatkossakin edistää eettistä digitalisaatiota sekä yhteiskunnassa että yrityksissä. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli 104 miljoonaa euroa, mistä julkisen sektorin asiakkaiden osuus on 65 prosenttia.

”Julkissektorin asiakkaisiin keskittyminen oli meille aikanaan oikea päätös, ja olemme saaneet olla osa merkittäviä yhteiskunnan digitalisaatiohankkeita lähes kaksi vuosikymmentä. Sen rinnalle on syntynyt pääosin yritysostojen kautta myös kasvava yksityissektorin liiketoiminta, joka painottuu teollisuuden digitalisaatioon. Se tuo valtavasti kasvumahdollisuuksia sekä Suomessa että muualla Euroopassa”, Nylund sanoo.

Kaavio: Goforen liikevaihdon kasvu ja kannattavuus
*Vuoteen 2018 saakka liikevoitto-%, 2019 eteenpäin oikaistu EBITA-%.

 

Gofore nostaa juhlavuotena esiin digitalisaation eettisyyttä ja inklusiivisuutta sekä tekoälyn ja datan eettistä käyttöä. Teemat näkyvät mm. yhteistyöhankkeissa tyttöjen oikeuksia ajavan Plan International Suomen ja tiedekeskus Heurekan kanssa.

Gofore rakentaa Plan Internationalin ja Samsung Nordicsin kanssa niin sanotun Equality Techin uutta prototyyppiä ja toimintamallia. Työhön on osallistettu 25 tyttöä eri puolilta maailmaa. Tyttöjen ehdotusten perusteella kehitetään parhaillaan ratkaisua, jolla sosiaalisessa mediassa kohdattavaa epäasialliseen tai häiritsevään sisältöön voidaan puuttua käyttäjää kasvattavin keinoin. Projektin tuloksista tiedotetaan syksyllä.

Lue lisää: Plan International Suomi ja Gofore
https://gofore.com/julkaisut/onko-digimaailmassa-tilaa-kaikille-gofore-ja-plan-international-suomi-mukana-porin-suomiareenassa-heinakuussa/

Lue lisää: Heureka ja Gofore https://gofore.com/julkaisut/tekoalyn-eettinen-kaytto-tehostaisi-julkisia-palveluita/

Lisätietoja:

Timur Kärki, hallituksen puheenjohtaja, Gofore Oyj
p. 040 828 5886

Mikael Nylund, toimitusjohtaja, Gofore Oyj
p. 040 540 2280
 

Gofore Oyj on digitaalisen muutoksen asiantuntija. Meitä on Suomessa, Saksassa, Espanjassa ja Virossa yli 1000 alan johtavaa asiantuntijaa, jotka ovat yrityksemme sydän, aivot ja kädet. Kaikella tekemisellämme on positiivinen vaikutus – oli kyse sitten johdon konsultoinnista, muotoilusta, koodauksesta tai testauksesta. Meillä tehdään töitä ihmisistä, yhteisöistä ja organisaatioista välittäen. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 104,5 milj. euroa. Vuonna 2022 vietämme Goforen 20-vuotisjuhlavuotta. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Tutustu meihin paremmin osoitteessa www.gofore.fi.