Tiedote

Onko digimaailmassa tilaa kaikille? Gofore ja Plan International Suomi mukana Porin SuomiAreenassa heinäkuussa

Onko digimaailmassa tilaa kaikille? Gofore ja Plan International Suomi mukana Porin SuomiAreenassa heinäkuussa

Digitaalisen maailman pitäisi olla kaikille turvallinen paikka. Verkkohäirintä, uhkailu ja poissulkeminen voivat kuitenkin estää erilaisia ryhmiä osallistumasta keskusteluun. IT-palveluyhtiö Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylund ja lastenoikeusjärjestö Plan International Suomen vaikuttamistyön asiantuntija Hanna Wendelin keskustelevat Porin SuomiAreenassa siitä, kuinka luodaan inklusiivista, turvallista ja yhdenvertaista digitaalista maailmaa kaikille. Nylund ja Wendelin pohtivat myös, mitä on tehtävissä sille, että erityisesti tytöt kokevat häirintää ja eivät saa ääntänsä kuuluviin.

Keskustelu pidetään keskiviikkona 13.7. kello 14–14.45 asiantuntijakeskus Bepopissa, Isolinnankatu 21, Pori.

Keskustelussa Nylund ja Wendelin pureutuvat kysymykseen siitä, onko digitaalisessa maailmassa tilaa kaikille – tytöille, naisille, vähemmistöille tai heille, joilla on toimintarajoitteita tai vammoja. Lisäksi he pohtivat, kenen ehdoilla digitaalista maailmaa luodaa, kuka käyttää valtaa ja saa osallistua keskusteluun. Puheenvuorossa mietitään ratkaisuja myös siihen, mitä teknologiayritykset ja päättäjät voivat tehdä turvallisemman digitaalisen maailman rakentamiseksi.  

Verkkohäirintä vaientaa tyttöjen äänen

Digitaalinen maailma heijastelee aina palveluidenkehittäjien arvoja ja tarpeita. Jos kehittäjäkunta ei ole riittävän monimuotoinen, erilaisten käyttäjien tarpeita ei huomioida riittävästi. Tämä voi johtaa myös tyttöjen kokemaan häirintään ja poissulkemiseen. On aiheellista miettiä, voiko verkkohäirintä osaltaan vaikuttaa myös siihen, että tytöt eivät hakeudu IT-alalle.  

”Verkkohäirinnän seurauksena monet tytöistä lakkaavat käyttämästä palveluita, osallistumasta keskusteluihin tai kertomasta mielipiteitään. Verkkohäirintä vaientaa tyttöjen äänen”, sanoo Plan International Suomen vaikuttamistyön asiantuntija Hanna Wendelin 

”Yksi ratkaisu verkkohäirinnän kitkemiseksi on lisätä digitaalisten palveluiden kehittäjien monimuotoisuutta, jotta erilaisten käyttäjien tarpeet voidaan huomioida. Eri kulttuureja, sukupuolia ja vähemmistöjä pitää ottaa mukaan ja antaa samanlaiset mahdollisuudet osallistua kehittämiseen. Näin itse teknologiakin olisi entistä inklusiivisempaa”, sanoo Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylund 

Equality Tech -hanke pureutuu ongelmaan

SuomiAreenan puheenvuorossa Nylund ja Wendelin kertovat myös, millä tavoin Plan Internationalin Equality Tech -vaikuttamishanke pyrkii lisäämään tyttöjen kokemaa turvallisuutta ja inklusiivisuutta digimaailmassa. Sen tavoite on lisätä tasa-arvoa teknologian avulla ja tukea tyttöjen tasa-arvoista pääsyä teknologisten sovellusten kehittäjiksi ja käyttäjiksi.

Gofore on ollut mukana rakentamassa Equality Techin uutta prototyyppiä ja toimintamallia. Työhön on osallistettu 25 tyttöä eri puolilta maailmaa. Tyttöjen ehdotusten perusteella kehitetään parhaillaan ratkaisua, jolla sosiaalisessa mediassa kohdattavaa epäasialliseen tai häiritsevään sisältöön voidaan puuttua käyttäjää kasvattavin keinoin. 

Tänään julkaistussa Recoding-podcastin jaksossa ”Miten voimme saavuttaa digitaalisen tasa-arvon?” Goforen vastuullisuusjohtaja Kristiina Härkösen vieraana ovat Plan International Suomen yritysyhteistyöstä vastaava Päivi Korpela ja strategian ja kehittämisen erityisasiantuntija Milla Halme. 

Kuuntele jakso! 


Lisätietoja

Mikael Nylund, toimitusjohtaja, Gofore Oyj
p. 040 540 2280

Hanna Wendelin, vaikuttamistyön asiantuntija, Plan International Suomi
p. 040 450 6961

Gofore

Gofore Oyj on digitaalisen muutoksen asiantuntija. Meitä on Suomessa, Saksassa, Espanjassa ja Virossa yli 1 000 alan johtavaa asiantuntijaa, jotka ovat yrityksemme sydän, aivot ja kädet. Kaikella tekemisellämme on positiivinen vaikutus – oli kyse sitten johdon konsultoinnista, muotoilusta, koodauksesta tai testauksesta. Meillä tehdään töitä ihmisistä, yhteisöistä ja organisaatioista välittäen. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 104,5 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Tutustu meihin paremmin osoitteessa www.gofore.fi

Plan International

Lastenoikeusjärjestö Plan International haluaa oikeudenmukaisen maailman, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Siksi Plan parantaa erityisesti heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen elämää ja suojelua. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Työskentelemme yli 70 maassa.