Lehdistötiedote 6.7.2022

Onko digimaailmassa tilaa kaikille? Gofore ja Plan International Suomi mukana Porin SuomiAreenassa heinäkuussa

6.7.2022 10:00:00 EEST

Digitaalisen maailman pitäisi olla kaikille turvallinen paikka. Verkkohäirintä, uhkailu ja poissulkeminen voivat kuitenkin estää erilaisia ryhmiä osallistumasta keskusteluun. IT-palveluyhtiö Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylund ja lastenoikeusjärjestö Plan International Suomen vaikuttamistyön asiantuntija Hanna Wendelin keskustelevat Porin SuomiAreenassa siitä, kuinka luodaan inklusiivista, turvallista ja yhdenvertaista digitaalista maailmaa kaikille. Nylund ja Wendelin pohtivat myös, mitä on tehtävissä sille, että erityisesti tytöt kokevat häirintää ja eivät saa ääntänsä kuuluviin.

Keskustelu pidetään keskiviikkona 13.7. kello 14–14.45 asiantuntijakeskus Bepopissa, Isolinnankatu 21, Pori.

Keskustelussa Nylund ja Wendelin pureutuvat kysymykseen siitä, onko digitaalisessa maailmassa tilaa kaikille – tytöille, naisille, vähemmistöille tai heille, joilla on toimintarajoitteita tai vammoja. Lisäksi he pohtivat, kenen ehdoilla digitaalista maailmaa luodaa, kuka käyttää valtaa ja saa osallistua keskusteluun. Puheenvuorossa mietitään ratkaisuja myös siihen, mitä teknologiayritykset ja päättäjät voivat tehdä turvallisemman digitaalisen maailman rakentamiseksi.  

Verkkohäirintä vaientaa tyttöjen äänen

Digitaalinen maailma heijastelee aina palveluidenkehittäjien arvoja ja tarpeita. Jos kehittäjäkunta ei ole riittävän monimuotoinen, erilaisten käyttäjien tarpeita ei huomioida riittävästi. Tämä voi johtaa myös tyttöjen kokemaan häirintään ja poissulkemiseen. On aiheellista miettiä, voiko verkkohäirintä osaltaan vaikuttaa myös siihen, että tytöt eivät hakeudu IT-alalle.  

”Verkkohäirinnän seurauksena monet tytöistä lakkaavat käyttämästä palveluita, osallistumasta keskusteluihin tai kertomasta mielipiteitään. Verkkohäirintä vaientaa tyttöjen äänen”, sanoo Plan International Suomen vaikuttamistyön asiantuntija Hanna Wendelin 

”Yksi ratkaisu verkkohäirinnän kitkemiseksi on lisätä digitaalisten palveluiden kehittäjien monimuotoisuutta, jotta erilaisten käyttäjien tarpeet voidaan huomioida. Eri kulttuureja, sukupuolia ja vähemmistöjä pitää ottaa mukaan ja antaa samanlaiset mahdollisuudet osallistua kehittämiseen. Näin itse teknologiakin olisi entistä inklusiivisempaa”, sanoo Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylund 

Equality Tech -hanke pureutuu ongelmaan

SuomiAreenan puheenvuorossa Nylund ja Wendelin kertovat myös, millä tavoin Plan Internationalin Equality Tech -vaikuttamishanke pyrkii lisäämään tyttöjen kokemaa turvallisuutta ja inklusiivisuutta digimaailmassa. Sen tavoite on lisätä tasa-arvoa teknologian avulla ja tukea tyttöjen tasa-arvoista pääsyä teknologisten sovellusten kehittäjiksi ja käyttäjiksi.

Gofore on ollut mukana rakentamassa Equality Techin uutta prototyyppiä ja toimintamallia. Työhön on osallistettu 25 tyttöä eri puolilta maailmaa. Tyttöjen ehdotusten perusteella kehitetään parhaillaan ratkaisua, jolla sosiaalisessa mediassa kohdattavaa epäasialliseen tai häiritsevään sisältöön voidaan puuttua käyttäjää kasvattavin keinoin. 

Tänään julkaistussa Recoding-podcastin jaksossa ”Miten voimme saavuttaa digitaalisen tasa-arvon?” Goforen vieraana ovat Plan International Suomen yritysyhteistyöstä vastaava Päivi Korpela ja strategian ja kehittämisen erityisasiantuntija Milla Halme. 

Kuuntele jakso: https://gofore.com/miten-voimme-saavuttaa-digitaalisen-tasa-arvon/

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös