tapahtuma - 10.11.2022

Toiminnallinen turvallisuus ja mallipohjainen suunnittelu – Lataa materiaalit

  • Digitaalinen yhteiskunta

Etkö päässyt osallistumaan webinaariin marraskussa 2022? Webinaarista ei ole tallennetta, mutta voit ladata materiaalit alta.

———————–

Webinaari on tarkoitettu kaikille teollisten koneiden ja laitteiden kanssa tekemisissä oleville sekä mallipohjaisesta suunnittelusta ja testauksesta kiinnostuneille.

Automaation ja älykkyyden määrän kasvaessa koneissa ja laitteissa nousevat toiminnallisen turvallisuuden vaatimukset väkisinkin tärkeämpään rooliin. Miten varmistetaan toiminnallinen turvallisuus? millä menetelmillä ja työkaluilla toiminnallinen turvallisuus saadaan tehokkaasti toteutettua? Webinaarissa esittelimme miten mallipohjainen suunnittelu tukee toiminnallisen turvallisuuden toteuttamista. Esittelimme myös mallipohjaisen testauksen konseptin, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi integraatiotestauksessa.

Kaikki alkaa kuitenkin riskien määrittelystä ja riskitason arvioinnista. Tätä käsiteltiin webinaarin johdanto osuudessa.

Rautatieliikenne on toimiala jolla on pitkät perinteet. Turvallisuudella ja toiminnallisella turvallisuudella on pitkä historia, ja siihen liittyviä lakeja ja standardeja on ollut olemassa pitkään. Monet muut toimialat ovat ottaneet mallia rautatieliikenteestä kun puhutaan turvallisuudesta. Tästä syystä olikin hienoa että meidän vieraspuhujana oli Mikko Pajakkala EKE Electronics Oy:stä. EKE Electronics suunnittelee ja toimittaa ratkaisuja junien ja raideliikeenten ohjaamiseen.

Ohjelma:

  • Welcome –  Karl-Kristian Högström, Gofore – Hemmo Liinanotko, Mathworks
  • Introduction: What is risk, reliability, and safety? – Jari Rauhamäki, Gofore
  • Model-based Design Process for Safety Critical Applications – Magnus Jung, Mathworks
  • Demo: Model-based Design Tools – Ville Matikainen, Gofore
  • Model-based Testing – Tommi Ferm, Gofore
  • Functional Safety in Trains – Mikko Pajakkala, EKE Electronics

Lataa esitysmateriaalit

Koska

to 10.11. 10.00-12.00

Missä

Webinaari

Takaisin ylös