Lehdistötiedote 25.8.2023

Luottamus&Maine-tutkimus: Gofore kolmanneksi hyvämaineisin pörssiyhtiö

Illustrated man and woman with business charts

Gofore vahvistaa edelleen mainettaan pörssiyhtiönä suomalaisten yksityissijoittajien keskuudessa. Yhtiö arvioitiin Luottamus&Maine 2023 -tutkimuksessa kolmanneksi maineikkaimmaksi Koneen ja Ponssen jälkeen. Gofore nousi seitsemän sijaa edellisvuodesta.

T-Median yhteistyössä Suomen Osakesäästäjien ja Pörssisäätiön kanssa tekemä tutkimus selvitti yksityissijoittajien näkemyksiä Suomen 79 suurimman pörssiyhtiön maineesta. Gofore sai sijoittajilta yleismainepisteet 3.96 (asteikko 1−5) ja paransi pisteitään viime vuoden 3.90:sta.

Kone (4.08) oli tutkimuksen ykkönen myös viime vuonna, ja myös Ponsse (4.06) piti kakkossijansa. Pörssiyhtiöiden mainepisteiden keskiarvo oli tänä vuonna 3.53.

”Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä sijoituksestamme ja noususta mainetutkimuksen kärkikolmikkoon. Kiitämme sijoittajia arvioista! Maineen rakentaminen on pitkäjänteistä työtä, jossa olemme mitä ilmeisemmin onnistuneet erinomaisesti. Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat viestintämme keskeisiä periaatteita niin sijoittajille kuin henkilöstölle, asiakkaille ja eri sidosryhmille. Yksi keino ennustettavuuden ja sitä kautta luottamuksen rakentamisessa on esimerkiksi se, että raportoimme kuukausittain yhtiömme kehityksestä ja kasvusta. Uskon, että sijoittajamme arvostavat näitä asioita”, sanoo toimitusjohtaja Mikael Nylund.

”Kärkikolmikkoon kiitäneellä, vuonna 2017 listautuneella Goforella on vahva kasvollinen omistus”, luonnehtii Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri T-median tiedotteessa.

Goforen neljä perustajaa kuuluvat edelleen yhtiön suurimpiin omistajiin. Perustajista Timur Kärki on yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Gofore menestyi myös viime vuoden tutkimuksessa, kun se sai kiitosta pitkäjänteisestä kehittymisestään työnantajana. Yhtiö voitti työpaikkakategorian, saaden korkeimmat mainepisteet kaikista pörssiyhtiöistä.

T-median tiedote tutkimuksesta: Pörssiyhtiöiden maineet laskussa: Kone, Ponsse ja Gofore veivät kärkisijat


Kuvassa on taulukko, jossa on listattu tutkimuksen pörssiyhtiöt järjestyksessä. Organisaation sijoitus listalla perustuu tutkimuksessa saatuihin mainepistemääriin. Mainepistemäärä sijoittuu välille 1–5.

Taulukko: Pörssiyhtiöiden Luottamus&Maine 2023 -tutkimus. Organisaation sijoitus listalla perustuu tutkimuksessa saatuihin mainepistemääriin. Pistemäärä sijoittuu välille 1–5. Lähde: T-media.

Näin tutkimus tehtiin

Pörssiyhtiöiden Luottamus&Maine 2023 -tutkimuksessa selvitettiin 79 yhtiön maine suomalaisten yksityissijoittajien keskuudessa. Yhtiöiden maine mitattiin Luottamus&Maine-tutkimusmallilla, jossa mainetta arvioidaan kahdeksan osatekijän avulla: hallinto, talous, johtaminen, innovatiivisuus, vuorovaikutus, tuotteet & palvelut, työpaikka ja vastuullisuus.

Tutkimuksen kohderyhmäna oli yli 15-vuotiaat suomalaiset yksityissijoittajat valtakunnallisesti. Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin sähköisellä kyselylomakkeella 11.5.-26.6.2023 yhteistyössä Pörssisäätiön ja Suomen Osakesäästäjät ry:n kanssa.

Tutkimukseen vastasi kaikkiaan 7 757 yksityissijoittajaa, jotka antoivat yhteensä 18 837 yritysarviota.

Lisätietoja

Mikael Nylund, toimitusjohtaja, Gofore Oyj
040 540 2280
mikael.nylund@gofore.com

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös