Lehdistötiedote 24.1.2023

Tietoturvaosaajille suuri tarve – Gofore kouluttaa asiantuntijoita vastatakseen asiakaskysyntään

24.1.2023 08:30:00 EET

IT-yhtiö Gofore alkaa kouluttaa kyber- ja tietoturvan osaajia vastatakseen asiakkaidensa kasvavaan tietoturvapalveluiden kysyntään. Yhtiö rekrytoi huhtikuussa alkavaan, puoli vuotta kestävään palkalliseen koulutukseen IT-alan tehtävistä jo kokemusta kerryttäneitä teknisiä asiantuntijoita, jotka haluavat erikoistua ja työskennellä jatkossa tietoturvan parissa. Palveluiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti, mutta osaajia ei ole riittävästi saatavilla. Erilaisten selvitysten mukaan Suomessa on valtava tarve kyber- ja tietoturvan asiantuntijoille. Gofore on mukana toimialan verkostossa, joka kartoittaa osaamistarpeita ja edistää kouluttautumista alalle.

Esimerkiksi Kyberturvallisuusalan kattojärjestö Kyberala ry (FISC) arvioi viime syksynä, että Suomessa on tarve 8 000−10 000:lle* kyber- ja tietoturva-alan osaajalle. Vastaava havainto tehtiin liikenne- ja viestintäministeriön rahoittamassa selvityksessä, jonka mukaan lähivuosien tarve on 6 000–13 000** osaajaa eri ammatillisilla profiileilla.

Tietoturvapalveluiden kysynnän voimakas kasvu vuoden 2022 aikana sekä rekrytoinnissa havaittu hakijoiden kiinnostus kehittyä tietoturvan osaajiksi antoivat Goforelle sysäyksen oman tietoturva-akatemian, Hackademyn käynnistämiseen.

”Olemme huomanneet keskusteluissa hakijoiden kanssa, että IT-alalla on iso joukko teknisiä asiantuntijoita, joiden osaaminen ja motivaatio antavat edellytykset kehittyä tietoturva-asiantuntijoiksi. Sopivaa mahdollisuutta uran suunnan muuttamiseksi ei vain ole ollut tarjolla. Kun samaan aikaan asiakkaiden kysyntä kyber- ja tietoturvaan kasvaa, Hackademy päätettiin perustaa”, sanoo Goforen kyberturvallisuusliiketoiminnan johtaja Markus Asikainen.

Huhtikuussa alkava, puoli vuotta kestävä akatemia yhdistää tietoturvakoulutusta ja työskentelyä osaamista vastaavissa asiakasprojekteissa. Osaajien kouluttaminen tällä tavalla on IT-alan yrityksissä vielä uutta. Hackademyyn voi hakea 5. helmikuuta saakka. 

“Tavoitteemme on rekrytoida ensi vaiheessa viidestä kymmeneen IT-ammattilaista. Emme hae alanvaihtajia tai vastavalmistuneita, vaan jo kokeneempia osaajia, jotka ovat työskennelleet teknisissä tehtävissä esimerkiksi ohjelmistokehittäjänä, pilviasiantuntijana, sovellusarkkitehtina tai teknisenä projektipäällikkönä. Hakijalla voi myös olla kokemusta työskentelystä muussa vastaavassa roolissa tiiviissä yhteistyössä ohjelmistokehitystiimin kanssa”, Markus Asikainen kertoo.

Koulutukseen valitut työllistyvät Goforelle vakituiseen työsuhteeseen, saavat mentorin tietoturvakonsulttitiimistä ja suorittavat koulutuksen yhteydessä tietoturvasertifikaatin. Gofore on aiemmin kouluttanut IT-alan asiantuntijoita vastaavissa akatemioissa syventämällä heidän osaamistaan pilviteknologiassa, testiautomaatiossa sekä scrum master -osaajiksi.

Alan toimijat edistävät muunto- ja lisäkouluttautumista

Kyberturvallisuusalan kattojärjestö Kyberala ry (FISC) kokoaa yhteen kyber- ja tietoturvallisuusalan organisaatiot ja yritykset ja toimii alan edunvalvojana. Gofore on verkoston jäsen ja mukana vaikuttamassa turvallisemman ja eettisen digitaalisen yhteiskunnan rakentamiseen.

Kyberalan näkökulmasta erilaiset koulutukset ovat tärkeä keino osaajien saamiseksi alalle.

”Muunto- ja lisäkoulutus tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia kyberturvallisuusalan osaajapulan hallintaan, sillä niiden kautta voidaan vastata työnantajien välittömiin osaamistarpeisiin. Samalla voidaan auttaa esimerkiksi alan vaihtoa suunnittelevia työllistymään aloille, joilla osaajista on kysyntää. Goforen perustama akatemia on erinomainen esimerkki siitä, miten yritykset rekrytoivat osaajia”, sanoo Kyberala ry:n toimitusjohtaja Peter Sund.

Kyberala katsoo, että Suomesta puuttuu laajempi muuntokoulutuksen ekosysteemi.

”Olemme alkaneet rakentaa yhteistyössä Nokian, Goforen, oppilaitosten ja korkeakoulujen sekä kumppaneidemme kanssa verkostoa, jonka tavoitteena on luoda tehokkaampi ja kestävä malli muunto- ja lisäkouluttautumiselle. Se on tarkoitus ennakoida nykyhetken ja tulevaisuuden osaamistarpeita ja hyödyntää olemassa olevia rakenteita ja aktiviteetteja sekä kehittää uusia, joustavampia prosesseja”, Peter Sund jatkaa.

Lisätietoja:

Gofore: Markus Asikainen, kyberturvallisuusliiketoiminnan johtaja
p. 050 432 8322, markus.asikainen@gofore.com

Kyberala ry (FISC): Peter Sund, toimitusjohtaja
p. 050 565 0621, peter.sund@teknologiateollisuus.fi

Goforen tietoturva-akatemia, Hackademy
https://gofore.com/hackademy/
https://gofore.com/tietoturva-asiantuntijaksi-tyon-ohessa/

*) Alan sisäinen selvitys syksyllä 2022. Tätä tukee myös Teknologiateollisuuden selvitys teknologia-alan osaajatarpeista, esimerkiksi: https://teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/tiedote/selvitys-teknologiateollisuus-tarvitsee-10-vuoden-sisalla-130-000-uutta

**) Liikenne- ja viestintäministeriön Jyväskylän yliopistolta tilaaman tutkimus selvitti, miten kehittää kyberturvallisuuden liittyvän osaamisen määrää ja laatua: 
https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/82709 

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös