Palvelujen kehitystyössä hyödynnettiin erilaisia työpajoja, joista osa oli tarkoitettu lapsiperheiden vanhemmille ja osa kaupungin sekä yritysten edustajille. ”Työpajoissa käytettiin monipuolisia palvelumuotoiluprosessiin kuuluvia keinoja, kuten esimerkiksi konsepti-ideoiden luomista, osallistavaa keskustelua, ryhmätöitä sekä asioiden havainnollistamista piirtämällä ja näyttelemällä”, kuvailee Goforen Head of Business, Design, Soile Roth.
Tavoitteena oli rakentaa palvelukuvaus vanhempien toiveista digitaalisiin palveluihin liittyen. Tässä onnistuttiin erinomaisesti. ”Työpajat järjestettiin todella ammattitaitoisesti ja saimmekin niistä erittäin hyvää palautetta. Itse pidin näytelmällisestä osuudesta, ja muutkin fasilitointitavat veivät aihetta hienosti eteenpäin,” kommentoi Heli Rantanen.
Rantasta ilahdutti se, että yritysten edustajat heittäytyivät mukaan kehitystyöhön. ”Työpajat olivat hyvä mahdollisuus verkostoitumiseen, ja yritykset käyttivätkin tämän tilaisuuden hyväkseen. Lisäksi jokaisella oli mahdollisuus kertoa omista tuotteistaan ja palveluistaan, mitä myös odotimme”, sanoo Rantanen.
Lapsiperheiden digitaalisten palveluiden kehittämiseen tähtäävässä sidosryhmätyöpajassa nousi esiin lukuisia lapsiperheiden arjen helpottamiseen linkittyviä palveluideoita. Helsingin kaupungin toivottiin jatkossakin osallistavan lapsiperheiden vanhempia heille suunnattujen digitaalisten palveluiden kehittämistyöhön, ja työpajassa alkaneen yhteistyön toivottiin jatkuvan tavalla tai toisella.