Martti, Emma, Sini ja Riku opiskelevat Tampereen yliopistossa kauppatieteitä. Tänä keväänä he yhdessä ideoivat kurssityönään Goforen tiimi-rekrytointikampanjan. Opiskelijoista hitsautui projektin aikana unelmatiimi, vaikkeivat he alussa tunteneetkaan toisiaan.
Alussa taustatyötä ja hulluja ideoita
”Aloitettiin homma hakemalla tietoa siitä mikä Gofore on ja mikä tekee siitä erilaisen”, kertoo Martti. Alussa lähdettiin rohkeasti vain ideoimaan ja lopulta tiimi kehitti yhteensä yli 30 ideaa, jotka lajiteltiin perusideoihin, arveluttaviin ja hulluihin. Opiskelijat kertovat, että tällainen ideoiden lajittelu mahdollisti sen, ettei ideointivaiheessa tarvinnut rajoittaa kampanjan lähestymistapoja. Idea kokonaisten tiimien rekryämisestä syntyi siinä vaiheessa, kun sai ideoida aivan mitä tahansa
Ideointia ryhmä oli pohjustanut haastattelemalla it-alan tuttuja ja kysymällä, mitkä tekijät saisivat heitä vaihtamaan firmaa. ”Olennaista ideassamme oli se, että ymmärrettiin it-alan työsuhde-etujen olevan jo niin hyvät, ettei niitä kannata nostaa rekrytointikampanjaan. Seuraavaksi pohdimmekin, mitä vanhasta työstä jää kaipaamaan. Usein hyvää ilmapiiriä ja työkavereita. Tärkeänä tekijänä ovat nimenomaan ne työkaverit, hyvä tiimi”, selittää Emma.
Unelmatiimi rakentuu luottamuksesta ja erilaisesta osaamisesta
”Unelmatiimissä jokaisen pitää pystyä olla oma itsensä ja tuomaan toisissa parhaat puolet esiin”, kertoo Sini. Hänen mukaan tiimin jäsenet tällöin pelaavat hyvin yhteen ja jokaisella on oma osa-alue, jossa on tosi hyvä. Tämän myötä tiimi voi tehdä yhdessä parempaa tulosta kuin jäsenet erikseen. Sini kertoo Martin loistaneen it-alaan liittyvässä tietoudessa, Emman tietäneen kaiken markkinoinnista ja Riku onnistuneen hyödyntäessään omat verkostonsa loistavassa taustatutkimuksessa.
Ennen kurssin alkua tiimin jäsenet eivät tunteneet toisiaan. Tästä huolimatta jäsenet olivat tyytyväisiä ryhmään ja kehuivat toistensa erityisosaamisten lisäksi erityisesti tiimin ilmapiiriä. ”Tiimissämme kunnioitettiin ja kuunneltiin toisiamme ja sallittiin se, että välillä oli parempia ja välillä huonompia päiviä”, kertoo Riku. Martti lisää ilmapiirin mahdollistaneen sen, että omia ajatuksia oli helppo esittää. Kun ideat uskalsi sanoa ääneen, oli muut tiimin jäsenet valmiina jatkamaan ja kehittämään ideoita. ”Kun tietää että tiimiin voi luottaa ja että toisetkin vievät asiaa eteenpäin, niin homma toimii. Se on jotain mitä toivon unelmatiimiltä. Tässä tapauksessa se löytyi meidän tiimistä”, summaa Martti.
Onnistuneessa opiskelijayhteistyössä kehittyvät opiskelijat ja yritys
”Opiskelijoiden suunnittelema kampanja oli nerokas, joten tietenkin halusimme toteuttaa sen”, kommentoi Goforen rekrytoinneista ja työnantajamielikuvasta vastaava Anni Roinila. Hän kertoo, miten Goforella uskotaan paitsi tiimien voimaan, uskalletaan myös luottaa niiden autonomiaan. Tämä näkyy muun muassa siinä kuinka tiimit itse valitsee parhaat toimintatavat, tekevät päätökset yhdessä ja huolehtivat itse myös esimerkiksi rahankäytöstään.
Anni kertoo Goforen tekevän paljon erilaista yhteistyötä opiskelijoiden kanssa, mutta kokee hedelmällisimmäksi opiskelijoiden mukaan ottamisen oikeisiin projekteihin: ”Tietenkin excuille ja muille kiltasponsoroinneille on ehdottomasti paikkansa, mutta kaikista hienointa on, kun pystymme luomaan tavan tehdä yhteistyötä, josta oppivat sekä opiskelijat että me itse. Oikeiden työelämäprojektien avulla opiskelijat pääsevät löytämään työelämäkontakteja ja aidosti näkemään, millaista on työelämä Goforen kaltaisessa yrityksessä.”
Valmiin rekrytointikampanjan löydät täältä: gofore.com/teams.
Lue, miten tiimirekrytointi vakiintui pysyväksi väyläksi hakea töihin Goforelle: https://gofore.com/tiimirekrytointi/.