Elisa

Asiakastiimi­mallissa yhteistyö saa siivet

Customer Team -malli helpottaa arjen työtä, varmistaa jatkuvan kehittymisen ja vähentää työntekijöiden vaihtuvuutta. Goforen ja tietoliikenne- sekä digitaalisten palveluiden markkinajohtaja Elisan kumppanuudessa onnistutaan yhdessä.

Onnelliset työntekijät ja huippuluokan palvelut kulkevat käsi kädessä

Customer Team -malli helpottaa arjen työtä, varmistaa jatkuvan kehittymisen ja vähentää työntekijöiden vaihtuvuutta. Goforen ja tietoliikenne- sekä digitaalisten palveluiden markkinajohtaja Elisan kumppanuudessa onnistutaan yhdessä.

Gofore tekee Elisan kanssa yhteistyötä laajalla rintamalla ja on yksi tärkeistä kumppaneista Elisan monitoimittajaympäristössä. Elisan ratkaisuja muun muassa testaa iso joukko goforelaisia päämääränään varmistaa Elisan asiakkaille huippuluokan tuotteet ja palvelut. Yhteistyö on jatkunut jo useita vuosia, ja yksi pitkän kumppanuuden salaisuuksista on Goforen Customer Team -malli.

Käytössä koko tiimin osaaminen

Customer Team -malli perustuu tiiviiseen yhteistyöhön paitsi Elisan ja Goforen välillä myös Goforen sisällä. Koska goforelaiset työskentelevät pääsääntöisesti Elisan tiloissa ja monissa eri tiimeissä, kokonaisuuden hallitsemista varten asiakkuudessa toimivat siihen nimetyt Customer Lead ja Account Owner. Customer Lead vastaa Elisalla työskentelevien goforelaisten onnistumisesta ja tyytyväisyydestä, kun taas Account Owner suunnittelee yhteistyötä ja tarkastelee liiketoiminnan muuttuvia tarpeita pidemmällä tähtäimellä.

Goforen Elisa-tiimi tapaa säännöllisesti sekä yhdessä että pienemmissä ryhmissä. Tiivis yhteydenpito varmistaa tiedon liikkumisen ja hyvien käytänteiden jakamisen, kun toisessa tiimissä kehitetyt hyvät toimintamallit voidaan jalkauttaa myös toisiin tiimeihin. Yhdenmukaisuus myös helpottaa päivittäistä työtä. Koska toimintatavat ovat pitkälti yhtäläiset, lisäkäsiä saa tarvittaessa toisesta tiimistä.

–Meidän IT-ympäristömme on kompleksinen, sillä siihen liittyy monia prosesseja ja järjestelmiä. Ennen kehittämisen malli oli siiloutuneempi, mutta Goforen mallissa eri tiimeissä työskentelevät kehittäjät tekevät paljon yhteistyötä keskenään. Minulle se näyttäytyy vaivattomuutena, kun testaajat jakavat tietotaitoa keskenään ja toimivat ketterästi yhdessä ilman, että sitä tarvitsee fasilitoida, kertoo Elisan Technical Product Owner Emilia H.

Kehittyminen on jatkuvaa

Päivittäisen työn sujuvuuden ohella Customer Team -malli mahdollistaa jatkuvan kehittymisen. Goforen Elisa-tiimillä on hyvä kokonaiskuva Elisan nykytilasta ja tulevaisuuden tarpeista, joten tiimi tietää, miten voi parhaalla mahdollisella tavalla auttaa ja kehittää Elisaa. Parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen ohjaavat myös jaettu arvopohja ja samankaltainen yrityskulttuuri, joiden päälle yhteistyötä on helppo rakentaa.

– Testaaminen ja laadunvarmistaminen ovat päivittäistä työtä, ja niihin rutinoituu helposti. Arjen kiireissä on helpompi tehdä kuten aina ennenkin on tehty. Näen arvokkaana sen, että jokin taho kiinnittää huomiota koko kokonaisuuteen ja sen kehittämiseen, Emilia H. sanoo.

– Goforella on monipuolinen ja laaja asiakas- sekä projektikanta, josta on valtavasti hyötyä Elisalle. Muissa asiakkuuksissa syntynyttä osaamista ammennetaan ristiin myös Elisan hyväksi, toteaa Elisan Head of Ecosystems & Vendors Sakari Volanen.

Goforella on monipuolinen ja laaja asiakas- sekä projektikanta, josta on valtavasti hyötyä Elisalle. Muissa asiakkuuksissa syntynyttä osaamista ammennetaan ristiin myös Elisan hyväksi.

Sakari Volanen, Head of Ecosystems and Vendors, Elisa Oyj

Onnelliset työntekijät = onnelliset asiakkaat

Mikä parasta, Customer Team -malli yhdistää ainutlaatuisella tavalla asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyyden. Koska Customer Lead ja Account Owner työskentelevät tiiviisti konsulttien kanssa, päätöksenteko on nopeaa ja heillä on hyvä kuva tiimistä sekä tiimin tarpeista. Esimerkiksi työtehtäviä voidaan vaihtaa asiakkuuden sisällä, jolloin tietotaito ei katoa eikä uutta projektia tarvitse aloittaa täysin tyhjältä pöydältä.

– Parasta on se, että projekteissa on vaihtuvuutta. Olen päässyt tekemään ja kokemaan kaikenlaista monessa eri roolissa Elisalla ja nähnyt järjestelmistä monia eri puolia. Esimerkiksi kun tein nykytila-analyysin muutoksenhallinnan testausprosessista, pääsin näkemään hyvin monipuolisesti koko Elisan liiketoimintaa, kertoo Elisan tiimissä useita vuosia työskennellyt Goforen testauspäällikkö Anu Hippeläinen.

Testausprosessin nykytila-analyysin lisäksi Hippeläinen on työskennellyt testaajana Mobiilivarmenne 2 -projektissa sekä tiimeissä, joissa kehitettiin esimerkiksi Elisan taustajärjestelmiä, laskuttamista, tilauskanavia, tuotehallintaa ja Elisa Viihdettä.

– On helpompi tehdä töitä yhdessä, kun ihmiset ovat tuttuja. Kun osaaminen ja ilmapiiri ovat kohdillaan, niin syntyy timanttia, Emilia H. kiittää.

– Totta kai aina on myös vaihtuvuutta, mutta arvostan sitä, että Gofore on hoitanut henkilöstövaihdokset hallitusti ja pystynyt takaamaan sekä jatkuvuuden että Gofore-laadun. Kun Goforella on ymmärrys meistä, toimialasta sekä tuotteistamme ja palveluistamme, he osaavat toimia proaktiivisesti. He tietävät, minkälaisia ihmisiä ja osaamista tiimi tarvitsee, jotta voimme onnistua yhdessä, Sakari Volanen täydentää.

Asiakastiimimallin kohokohdat

Tavoite

Kehittää Elisan asiakkaille huippuluokan palveluita, tuottaa erottuvaa arvoa Elisalle ja samalla varmistaa hyvä työarki kaikille.

Lähestymistapa ja työ

Customer Team -malli perustuu tiiviiseen kumppanuuteen ja asiakaskohtaiseen tiimiin, jossa tieto kulkee saumattomasti ja jossa panostetaan erityisesti yhteistyön sujuvuuteen.

Lopputulema

Saumaton yhteistyö ja Goforen osaaminen auttavat Elisaa kehittämään asiakaskokemustaan ja palveluidensa laatua.

Kyvykkyydet

Näillä taidoilla ja osaamisella työ toteutettiin

  • Testiautomaatio
  • Ohjelmistotestaus ja Laadunvarmistus
  • DevOps
  • Agile Transformation & Lean
  • Web-kehitys
  • Liiketoimintamuotoilu

Ota yhteyttä!

Ari Hirvonen

Älykäs teollisuus

ari.hirvonen@gofore.com

040 5662133

Takaisin ylös