Kempower

Huoleton, tehokas ja luotettava sähköauton lataus

Kempower suunnittelee, valmistaa ja toimittaa sähköautojen ja koneiden latausratkaisuja vaativiin ympäristöihin. Kempower on osa Kemppi-konsernia.

Huoleton, tehokas ja luotettava sähköauton lataus

Kempower suunnittelee, valmistaa ja toimittaa sähköautojen ja koneiden latausratkaisuja vaativiin ympäristöihin. Kempower on osa Kemppi-konsernia.

Kemppi-konserni on parhaiten tunnettu Kemppi-hitsauslaitteista. Kemppi on toimittanut tuhansia hitsauslaitteita vuodesta 1949 alkaen. Vuonna 1977 Kemppi julkisti ensimmäisen invertteriin perustuvan DC-teholähteen mailmassa. Kempowerin toiminta alkoi täydellä teholla vuonna 2018. Tällöin muodostettiin ydinryhmä, jonka vuosien varrella karttunut osaaminen tulisi määrittelemään latausteknologian.

Ensin huomio laadunvarmistukseen

Helposti voisi luulla, että sähköauton lataaminen on yksinkertainen juttu: aja laturille, kytke auto lataukseen ja mene kahville odottamaan latausta. Ja näinhän se pitää mennäkin. Konepellin alla on kuitenkin käynnissä paljon monimutkaisempi prosessi, joka on tarkasti määritelty standardeilla ja direktiiveillä, jotka nekin ovat jatkuvan muutoksen alla. Tämä vaatii jatkuvaa kehitystyötä, jotta latausasemat pysyvät vaatimusten mukaisina ja helppokäyttöisinä.

Kempowerin tuotekehitys on ollut jatkuvasti kiireinen uusien toimintojen ja vaatimusten toteuttamisessa, mutta samalla laadunvarmistus laahasi jäljessä. Gofore tuli apuun tässä kohtaa ensimmäisenä tehtävänään latausaseman ja -kentän automaattinen testaaminen. Työ jatkui kehitysympäristön automatisoinnilla.

Sitten etävalvontaan ja käyttöönottoon

Vaikka latausasemia käytetäänkin paikallisesta käyttöliittymästä, pitää niitä pystyä konfiguroimaan, operoimaan ja valvomaan etäältä pilvipalvelun avulla. Gofore auttoi Kempoweria pilvipalvelun ja siihen liittyvien valvonta- ja konfigurointisovellusten toteutuksessa.

Asiakaskokemus on kaikki kaikessa

Vaikka latausprosessi on teknisesti monimutkainen, pitää latausaseman käytön olla helppoa ja intuitiivista. Moni asia vaikuttaa latausprosessin sujuvuuteen:

  • Auton merkki ja malli
  • Latausasemien toimittaja kuten Kempower
  • Sähköinen infrastruktuuri eli sähkön syöttö latausasemille
  • Latausasemien operaattori, joka huolehtii käyttöoikeuksista, laskutuksesta ja esimerkiksi tarjoaa mahdollisuuden varata latauspaikka ennakkoon.

Kaikkien näiden tulee toimia sujuvasti yhteen, jotta latauskokemus on käyttäjälle huoleton. Huoleton lataaminen on yksi tärkeimmistä sähköautoilua edistävistä tekijöistä, jonka eteen mekin työskentelemme.

”Gofore auttoi meitä kriittisillä hetkillä kehitystyössämme. Tarvitsimme kokeneita konsultteja, jotka pystyivät auttamaan meitä välittömästi, koska oma tuotekehityksemme oli pahasti kuormittunut. Yhteistyö on ollut tehokasta ja sujuvaa.”
Mikko Veikkolainen, CTO, Kempower

Kempower ja Gofore jatkavat yhteistyötä ja muokkaavat yhdessä tulevaisuuden sähköautoilua ja sähköautojen latauskokemusta.

Gofore auttoi meitä kriittisillä hetkillä kehitystyössämme. Tarvitsimme kokeneita konsultteja jotka pystyivät auttamaan meitä välittömästi koska oma tuotekehityksemme oli pahasti kuormittunut. Yhteistyö on ollut tehokasta ja sujuvaa.

Mikko Veikkolainen, CTO, Kempower

Projektin kohokohdat

Testiautomaatio

Toteutettiin latausasemille ja latauskentälle automaattinen testaus.

Sovellukset etävalvontaan

Pilvisovellukset tarjoavat mahdollisuuden latauasemien koonfigurointiin ja valvontaan etäältä.

Asiakaskokemus

Huoleton ja intuitiivinen lataus on käyttäjälle oleellinen asia.

Kyvykkyydet

Näillä taidoilla ja osaamisella työ toteutettiin

  • Testiautomaatio
  • DevOps
  • Cloud
  • Järjestelmäkehitys ja integraatio

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Ari Hirvonen

Älykäs teollisuus

ari.hirvonen@gofore.com

040 5662133

Takaisin ylös