Labkotec

Kokonaisvaltainen mittausdatan seurantapalvelu on kehittynyt yhteistyössä jo kolmella vuosikymmenellä

Labkotec on suomalaisen IoT-osaamisen edelläkävijä. Goforen ja Labkotecin vuodesta 2005 jatkunut kumppanuus tuottaa markkinoiden kokonaisvaltaisinta mittausdatan hallintaa.

Kokonaisvaltainen mittausdatan seurantapalvelu on kehittynyt yhteistyössä jo kolmella vuosikymmenellä

Labkotec on suomalaisen IoT-osaamisen edelläkävijä. Goforen ja Labkotecin vuodesta 2005 jatkunut kumppanuus tuottaa markkinoiden kokonaisvaltaisinta mittausdatan hallintaa.

Yli 50 vuotta alalla toiminut suomalainen Labkotec on tunnettu vaativiin oloihin soveltuvista mittaus- ja valvontaratkaisuistaan esimerkiksi teollisuuden ja kuntien tarpeisiin. Labkotecin mittalaitteita käytetään muun muassa raaka-ainevarastoissa, huoltoasemilla, pumppaamoissa ja öljyerottimissa.

Tällä vuosituhannella Labkotec on siirtynyt määrätietoisesti laitetoimittajuudesta kohti kokonaisvaltaisempaa mittausalan palvelua. Alun perin vuonna 1999 kehitetty LabkoNet-järjestelmä syntyi vastaamaan Labkotecin asiakkaiden tarpeisiin.

Varsinkaan pienillä toimijoilla ei usein ole resursseja toteuttaa suuren mittakaavan mittalaiteseurantaa omin voimin. Labkotecin tavoitteena oli kehittää kokonaisvaltainen mittausdatan seurantapalvelu, jonka avulla asiakkaat saavat ajantasaista mittatietoa ja hälytyksiä keskitetysti.

– Labkotec oli Internet of Things -ajattelutavan (IoT) ja Intelligent Industry -ideologian edelläkävijä jo ennen kuin ilmiöistä alettiin puhua näillä termeillä. Heillä oli varhain kirkas näkemys siitä, miten paremmalla datanhallinnalla voidaan tuottaa todellista arvoa asiakkaille, Goforen Key Account Owner Heikki Malmlund pohtii.

Korkeaa laatua kolmella vuosikymmenellä

Goforen ja Labkotecin kumppanuus alkoi vuonna 2005 LabkoNetin kolmannen version kehitystyön myötä. Vuoden kestäneen kehitysprojektin tuloksena syntynyt uudistunut LabkoNet osoittautui kestäväksi alustaksi.

– He vakuuttivat meidät osaamisellaan, sitoutumisellaan ja asiakasymmärryksellään. Goforella oli alusta alkaen kova nälkä ja halu tehdä korkeaa laatua, mikä näkyikin LabkoNetin kolmannen version pitkässä elinkaaressa – se oli käytössä vuoteen 2021 asti, Labkotecin tuotepäällikkö Jukka Korhonen kertoo.

LabkoNetin viimeisin versio rakentuu Googlen pilviarkkitehtuurin varaan. Sen kehityksessä kiinnitettiin erityistä huomiota käyttöliittymäsuunnitteluun ja mobiilikäytettävyyteen. Gofore pääsi hyödyntämään projektissa kokonaisvaltaisesti osaamistaan aina asiakashaastatteluista ja tietoturvasuunnittelusta testiautomaatioon ja full stack -toteutukseen.

– LabkoNetin uusimman version myötä otimme harppauksen kohti pidemmälle vietyä datan jalostamista. Tiedon keräämisen ja esittämisen lisäksi LabkoNet kykenee nyt esittämään ennusteita ja tekemään näin asiakkaidemme työstä ennakoivampaa, Jukka Korhonen kertoo.

Strateginen yhteistyö luo uusia palvelumalleja

Pilviarkkitehtuuri mahdollistaa LabkoNetin jatkuvan kehittämisen ja järjestelmän skaalauksen muuttuvien tarpeiden mukaan. Pitkään jatkuneen kumppanuuden aikana Labkotecin ja Goforen yhteistyö on syventynyt ja laajentunut myös strategiselle tasolle.

– Goforen tekninen kyvykkyys ja Labkotecin liiketoimintaosaaminen täydentävät toisiaan. Yhdessä pystymme luomaan LabkoNetin päälle uusia palvelumalleja, joilla voidaan tuottaa todellista arvoa palvelun käyttäjille, Heikki Malmlund miettii.

– On ollut hienoa seurata Goforen kehitystä ja kasvua yhteistyömme aikana. Heidän tekemisensä ytimessä on koko ajan ollut ratkaisukeskeinen ja proaktiivinen toimintatapa, jonka ansiosta olemme aina selättäneet eteen tulleet haasteet yhdessä, Jukka Korhonen summaa.

Goforen tekemisen ytimessä on koko ajan ollut ratkaisukeskeinen ja proaktiivinen toimintatapa, jonka ansiosta olemme aina selättäneet eteen tulleet haasteet yhdessä.

Jukka Korhonen, Tuotepäällikkö, Labkotec

Projektin kohokohdat

Tavoite

Labkotec tahtoo tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaista mittausdatan seurantaa ja hallintaa.

Lähestymistapa ja työ

Goforen toteuttaman LabkoNet-uudistuksen keskiössä on mobiilikäytettävyys ja ennusteiden laatiminen mittausdatan pohjalta.

Lopputulema

Goforen ja Labkotecin vuonna 2005 alkanut kumppanuus jatkuu edelleen. Yritykset kehittävät yhdessä palvelumalleja, joiden avulla LabkoNet voi tuottaa arvoa uusille asiakas- ja käyttäjäryhmille.

  • 60000+ Jatkuvasti päivittyvää mittausdatapistettä
  • 4000+ Tyytyväistä käyttäjää
  • 24/7 Valvonta ja monitorointi

Kyvykkyydet

Näillä taidoilla ja osaamisella työ toteutettiin

  • Cloud
  • Käyttökokemussuunnittelu
  • Mobiilikehitys
  • Kyberturvallisuus
  • Järjestelmäkehitys ja integraatio
  • Testiautomaatio

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Ari Hirvonen

Älykäs teollisuus

ari.hirvonen@gofore.com

040 5662133

Takaisin ylös