Palvelumuotoilija Michelle Sahal Estimén uran punaisena lankana on kulkenut yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen. Muun muassa YK:lla aiemmin työskennelleen Sahal Estimén monipuolinen työ- ja opiskelutausta on antanut hänelle laajan valikoiman työkaluja käytettävyydeltään korkeatasoisten palvelujen suunnitteluun.
”Sanoisin, että olennaisin ominaisuus työssäni on empatia. Ihmislähtöisen suunnittelun kannalta on tärkeää osata tulkita ja ymmärtää ihmisiä sekä erilaisia lähtökohtia. Omasta tutkijataustastani on ollut paljon apua. Palvelumuotoilussa pärjää monenlaisella luonteella, mutta konsultoivassa roolissa täytyy pystyä omaksumaan suhteellisen nopeasti uutta tietoa”, Michelle pohtii.
Sahal Estimén työ sisältää esimerkiksi käyttäjätutkimusta, konseptointia, työpajojen fasilitointia ja käytettävyystestausta projektien eri vaiheissa. Pääosa hänen asiakkaistaan on julkisen sektorin toimijoita.
”Se on mieluisaa, sillä oma taustanikin on julkisella sektorilla. Työnkuvani ja sen painopisteet ovat kehittyneet mielenkiinnon kohteideni mukaan. Suhtaudun intohimolla eettiseen ja inklusiiviseen designiin, ja olen saanut työnantajalta ja työyhteisöltä paljon kannustusta osaamisen syventämiseen sillä saralla. Yhdenvertaisuuden huomioiminen näkyy Goforella ethical digital -ajattelussa, joka on tärkeä lähtökohta digipalveluprojekteissamme.”
Asiantuntemus rakentaa luottamusta
Michelle Sahal Estimélle mastery merkitsee edelläkävijyyttä sekä yksilöiden että yrityksen tasolla. Goforella ei tyydytä toistamaan totuttuja ratkaisuja, vaan pyritään aktiivisesti haastamalla parantamaan digipalvelukehityksen toimintatapoja.
”Kokemukseni mukaan goforelaisia yhdistää halu kehittyä ja pitää yllä osaamistaan – täällä on töissä yli tuhat ihmistä, joista jokainen on asiantuntija omalla alallaan. Se on valtava resurssi, jonka avulla lähes kysymykseen kuin kysymykseen löytyy vastaus yrityksen sisältä. Asiantuntemus auttaa rakentamaan luottamusta ja kunnioittavaa ilmapiiriä myös asiakkaidemme kanssa: meidät nähdään toimijana, jonka taitoon voi luottaa.”
Omalla asiantuntijuudella on Michellelle merkitystä myös yhteiskunnallisella tasolla.
”Julkisen sektorin projektit tuntuvat erityisen tärkeiltä, sillä niissä pääsen edistämään omalla osaamisellani yhdenvertaisia ja käytettäviä palveluja yhteiskunnan tarpeisiin. Toki siihen liittyy myös suuri vastuu: emme saa ratkaisuillamme missään nimessä esimerkiksi heikentää yhdenvertaisuutta”, Sahal Estimé kertoo.
Kestävän kehityksen sosiaalinen ulottuvuus korostuu
Kestävästä kehityksestä on puhuttu jo pitkään, mutta usein pääsääntöisesti ekologisessa merkityksessä. Michelle Sahal Estimé uskoo, että kestävän kehityksen sosiaalisella ulottuvuudella on alati kasvava rooli digipalvelujen kehityksessä. Eettisesti ja inklusiivisesti kehitetyt digitaaliset palvelut huomioivat kaikki potentiaaliset käyttäjät.
”Se on suunta, johon haluan viedä osaamistani. Goforen design-yhteisö on upea porukka, jonka sparrailun ja tuen avulla olen kasvanut itse designerina sekä konsulttina valtavasti. Tällainen ei olisi mahdollista, ellei työnantaja antaisi mahdollisuuksia ja vapautta työssä kehittymiseen.”
Meillä Goforella kulttuurimme kuudesta voimatekijästä mastery kuvaa sitä osaamista, rohkeutta ja kunnianhimoa, jolla goforelaiset ryhtyvät projekteihin. Se kertoo myös siitä ettemme pelkää rooleja, jotka haastavat osaamistamme. Goforella tarjoamme erinomaiset edellytykset henkilökohtaiseen ja ammatilliseen oppimiseen, ja haluamme jakaa osaamistamme myös kollegoillemme, asiakkaillemme sekä muille sidosryhmillemme.
Lisää huippuosaajiemme uratarinoita löydät täältä.