Blogi 27.2.2017

Gofore Suomi.fi-verkkopalvelun, palvelumuotoilun ja Suomi.fi-tunnistuksen toteuttajaksi

Gofore

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Väestörekisterikeskus (VRK) valitsi Goforen digitaalisten palveluiden asiantuntijat Suomi.fi-palveluihin kuuluvien Suomi.fi-verkkopalvelun, palvelumuotoilun ja Suomi.fi-tunnistuksen toteuttajaksi.
Sopimuksen arvo on noin 7 miljoonaa euroa ja tarkoittaa noin 11 400 henkilötyöpäivää. Sopimus kestää optioineen aina vuoteen 2021. Valinta perustuu Hansel Oy:n IT-konsultoinnin puitejärjestelyn kevennettyyn kilpailutukseen, joka alkoi marraskuussa 2016.
Uuden sopimuksen myötä Gofore nousee selvästi Kansallisen palveluarkkitehtuuriohjelman (KaPA) keskeisimmäksi toimittajaksi. Gofore on ollut alusta asti kehittämässä ohjelman palveluita: Suomi.fi, palveluväylä, sähköinen tunnistamisen ratkaisu, roolien ja valtuutusten hallinnan palvelu sekä palvelunäkymät kansalaisille, virkamiehille ja yrityksille.
Gofore voitti jo kesällä 2016 palveluväylän jatkokehittämisen tarjouskilpailun. Sen laajuus puolestaan oli noin 2500 henkilötyöpäivää ja arvo noin 1,5 miljoonaa euroa. Gofore sai näin toteutettavakseen kolme neljästä Suomi.fi-palveluiden kilpailutuksessa tehtäväksi tarjotusta palvelukokonaisuudesta.
”Olemme olleet tyytyväisiä hyvästä yhteistyöstä Goforen kanssa ja jatkamme mielellämme töitä yhdessä myös tulevalla sopimuskaudella”, sanoo Väestörekisterikeskuksen digitaalisista palveluista vastaava johtaja Janne Viskari.
”Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme jatkamaan hyvin sujunutta yhteistyötämme Väestörekisterikeskuksen kanssa. Nyt solmittava sopimus varmistaa, että KaPA-ohjelman toteutus jatkuu suunnitelmien mukaisesti eikä kehitystyöhön tule katkoja. KaPA-ohjelmaan osallistuminen innostaa meitä niin henkilökohtaisella tasolla kuin yhtiötasolla. Työllämme on merkittävä vaikutus suomalaisen yhteiskunnan digitalisaatioon”, riemuitsee Goforen johtava konsultti Mikko Kolehmainen.
Lisätietoja:
Väestörekisterikeskus, Janne Viskari, Johtaja, Digitaaliset palvelut, p. 0295 535 022, janne.viskari@vrk.fi
Gofore Oy, Mikko Kolehmainen, Johtava konsultti, p. 040 589 2725, mikko.kolehmainen@gofore.com
Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin palveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja, hoitaa vaalitehtäviä.
Suomi.fi-palveluväylä on organisaatioiden väliseen sanomaliikenteeseen tarkoitettu tiedonsiirtokanava, jonka avulla kaikki julkiset palvelut ovat saatavilla yhdenmukaisella tavalla. 

Gofore Oy on tulevaisuuden sähköisten palveluiden kehittämisen asiantuntijayritys. Missiomme on muuttaa maailma paremmaksi − digitalisaation keinoin ja työkulttuuria uudistamalla. Suunnittelemme ja rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa valloittavia sähköisiä palveluita ketterästi pala palalta, arkkitehtuurilla ohjaten. Olemme innoissamme uudesta digitaalisesta aikakaudesta, joka tarjoaa jatkuvaa uuden kokemisen ja synnyttämisen riemua. Goforelaisia on Helsingissä, Jyväskylässä ja Tampereella yli 200 ja tavoittelemme tänä vuonna noin 27,5 miljoonan euron liikevaihtoa. Gofore valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work 2017 -tutkimuksessa. Yritys on perustettu vuonna 2001. Lisätietoa: gofore.com. Twitterissä @GoforeOy.
 
 

Takaisin ylös