Asiantuntijamme medialle ja tapahtumiin

Asiantuntijamme auttavat mediaa ymmärtämään digitalisaatioon ja teknologioiden kehitykseen liittyviä kysymyksiä ja taustoittavat niihin liittyviä vaikutuksia ja ilmiöitä. He ovat käytettävissä myös puhujiksi tapahtumiin.

Toimitusjohtaja

Mikael Nylund

Mikael on toiminut Goforen toimitusjohtajana vuodesta 2019. Yhtiön palveluksessa hän on ollut jo vuodesta 2010 alkaen, työskennellen mm. yritysjärjestelyjohtajana, liiketoimintajohtajana ja konsulttina. Hänen johdollaan Gofore on noussut it-alan kannattavimmin kasvavaksi yhtiöksi, siirtynyt 2021 Helsingin pörssin päälistalle sekä toteuttanut onnistuneesti 9 yritysostoa. Mikaelilla on mittava, yli 20 vuoden ura IT-alalla.

Näkemykset ja media
Arvopaperi: Goforelta kova suoritus – Yhtiö kasvoi edelleen markkinaa nopeammin
Kauppalehti: Gofore ostaa liikkuvien työkoneiden simulaattoreita valmistavan Creanexin
Kauppalehti: IT-yhtiö Gofore kasvaa kannattavasti
YLE: Gofore tekee yrityskohtaisen työehtosopimuksen
Goforen 20 vuotta: menestystarina ja nousu alan kannattavimmin kasvavaksi

 

Teollisuuden digitalisaatiosta vastaava johtaja

Harri Laukkanen

Harrilla on pitkä kokemus teollisuuden digitalisaation parissa. Hän kuuluu Devecton perustajiin ja oli rakentamassa yrityksen menestystarinaa siihen saakka, kunnes se yhdistyi Goforeen 2022. ​

Harri tuntee syvällisesti toimialansa ajankohtaiset kehityssuunnat. Juuri nyt teollisuudessa puhuttaa, miten yritykset voivat saada parhaan mahdollisen hyödyn digitaalisista kaksosista ja muista älykkäistä ratkaisusta hyödyntämällä tuotteiden koko digitaalista elinkaarta. Tässä älykkään teollisuuden edelläkävijöiksi nousevat ne, jotka onnistuvat integroimaan digitalisaation ja teknologiat konsepteista aina liiketoimintamalliin asti.

Näkemykset ja media
Tuotteen elinkaaren digitalisointi teollisuudessa
Iltalehti: Mitä yrityksen myyminen tarkoitti Harri Laukkaselle
Tivi: Gofore ostaa Devecton

Azra and Helmi sit on the couch in front of the window, Azra smiles at the camera.

Johtava asiantuntija, digitaalisten palveluiden saavutettavuus

Azra Tayyebi

Azra on kokenut saavutettavuusasiantuntija ja ohjelmistokehittäjä. Iranissa syntynyt, Suomeen kotiutunut IT-ammattilainen tekee alallaan merkittävää ja uraauurtavaa työtä.

Azran missiona on edistää kulttuurin ja ajattelutapojen muutosta yhteiskunnassa ja organisaatioissa. Hän haluaa vaikuttaa siihen, että digipalveluiden kehittäjät ja niitä tilaavat organisaatiot oivaltavat, miten saavutettavuus ja erilaiset käyttäjäryhmät huomioidaan ja pidetään mukana digitalisaation kehityksessä. Saavutettavuus ei ole erillinen lisä, vaan osa ihmisten elämää ja arkea.

Azra on opiskellut kotimaassaan ohjelmistokehitystä ja suorittanut Suomessa maisteritutkinnon tietojenkäsittelytieteessä. Hän rakastaa koodaamista ja suhtautuu intohimoisesti saaavutettavuuden edistämiseen. Hänen erityisosaamistaan on lisäksi ruudunlukuohjelma, joka mahdollistaa näkövammaisille digipalveluiden käytön. Myös Azra itse tarvitsee ohjelmaa näkovammansa takia.

Azra osaa suomen kielen erinomaisesti ja työskentelee tiiviisti julkissektorin projekteissa. Hänen kädenjälkensä näkyy esimerkiksi verkkopalveluissa omavero.fi ja suomi.fi.

Johtava tekoälykonsultti, tekniikan tohtori

Pasi Lehtimäki

Pasilla on yli 25 vuoden kokemus analytiikasta ja ohjelmistokehityksestä. Hän kuuluu alansa näkemyksellisiin edelläkävijöihin; Pasi on urallaan perehtynyt laajasti tekoälyn ja data mahdollisuuksiin sekä niihin liittyviin eettisiin kysymyksiin.  ​

Pasi on kysytty puhuja ja kouluttaja, joka on toteuttanut yli 100 tekoälykoulutusta erilaisille julkishallinnon organisaatioille ja yrityksille. Niihin on osallistunut 3 000 johtajaa ja asiantuntijaa. ​

Näkemykset ja media​
Tekoäly auttaa tarjoamaan ja toteuttamaan parempia palveluita​
Talouselämä: Teknologiaa kehittävissä organisaatioissa ei ole riittävää eettistä osaamista​

 

Muotoilupalveluista vastaava liiketoimintajohtaja

Viljakaisa Aaltonen

Viljakaisalla on yli 20 vuoden kokemus IT-alalta johtajana, tutkijana ja konsulttina. Viljakaisa edistää työssään digitaalisen yhteiskunnan palveluiden käyttäjälähtöisyyttä, saavutettavuutta ja eettisyyttä, jotka ovat erottamaton osa palveluiden suunnittelua ja toteutusta. Digitaalisen yhteiskunnan palveluissa on juuri nyt ajankohtaista elämäntapahtumiin perustuvien palveluiden digitalisointi. Suomen hallitusohjelmaankin kirjattu tavoite tuo eri elämänvaiheiden ympärillä tarjottavat digipalvelut ihmisten saataville julkisen ja yksityisen sektorin tiiviissä yhteistyössä.

Näkemykset ja media

Mitä tarkoittaa elämätapahtumalähtöinen digitalisaatio?

Digitalisaation tehtävä on sujuvoittaa ja parantaa ihmisten arkea
Saavutettavuudessa on kyse ihmisarvosta

Korkean turvallisuuden vaatimuksien asiantuntija, kyberturvaliiketoiminnan johtaja

Markus Asikainen

Markus on toiminut yli 20 vuotta sekä IT-yhtiöissä että julkisella sektorilla kyber- ja tietoturvan sekä korkean turvallisuuden liiketoiminnan parissa. ​

Hän on ollut kehittämässä moniviranomaistoimintaa mm. Hätäkeskuslaitoksella, Poliisihallituksessa ja sisäministeriössä. Markuksella on vankka osaaminen sääntelystä, joka ohjaa korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimuksia niin viranomaistehtävissä kuin yritysten liiketoiminnassa. ​

Markus on ekonomi sekä valmistunut Pelastusopistolta hätäkeskuspäivystäjäksi.

Näkemykset ja media
Tivi: Nis2-kyberturvallisuusdirektiivi vaatii yrityksiltä paljon laajempaa muutosprosessia kyberturvallisuudessa
Talouselämä: Kyberturvallisuusdirektiivi on iso muutos monelle organisaatiolle
Turvallisuus elämäntapahtumalähtöisten palvelujen kehityksen lähtökohtana
Aamulehti: Gofore kouluttaa osaajia tietoturva-akatemiassa

Teköälykonsultoinnista vastaava liiketoimintajohtaja

Tommi Rasinmäki

Tommi on liikkeenjohdon konsultti ja johtaja, jolla on hyvin laaja-alainen kokemus eri toimialoista ja tehtävistä. Hän johtaa Goforella tekoälyyn liittyviä konsultointipalveluja. Tommin intohimo on yhdistellä ihmisiä, asioita ja osaamisia ongelmien ratkaisemiseksi.

Tekoälyn hyödyntäminen organisaatioissa mahdollistaa tietotyön merkittävän uudelleenajattelun ja tehostamisen. Tommi näkee ihmisten mukaan ottamisen muutokseen erittäin keskeisenä asiana, kun tekoäly muuttaa työelämää merkittävästi. Työ, roolit, vastuut tai toiminnan prosessit muuttuvat. Jopa koko liiketoimintamalli voi mennä uusiksi. Ihmiset tarvitsevat ajattelutapojen muutokseen tukea, jotta tekoälyn käytöstä on aito hyöty organisaatiolle ja liiketoiminnalle.

Näkemykset ja media
Kauppalehti: Muutosjohtamisen tarve kasvaa, kun työelämä muuttuu tekoälyavusteiseksi
Tommi Rasinmäki johtaa Goforen tekoälykonsultointia

Ihmislähtöisen muutoksen johtamisen asiantuntija, filosofian tohtori

Pipsa Purhonen

Pipsa on johtava konsultti, jolla on kokemusta liiketoiminnan kehittämisestä konsulttina, viestinnän freelancerina, tutkijana ja kouluttajana 20 vuoden ajalta. Hän on koulutukseltaan filosofian tohtori puheviestinnästä.

Pipsa on tukenut muutosprojekteja ja -ohjelmia lukuisissa organisaatioissa julkisyhteisöistä suuryrityksiin. Hän näkee ihmisten ottamisen digitaalisen muutoksen keskiöön kriittisenä tekijänä organisaatioiden menestymiselle.

Näkemykset ja media
Kauppalehti: Gofore perkasi hyvinvointialueiden tilanteen
Neljä näkökulmaa tekoälyn onnistuneeseen hyödyntämiseen

Henkilöstöjohtaja, tekniikan tohtori

Sanna Hildén

Sanna on näkemyksellinen organisaatioiden, johtamisen ja työkulttuurien kehittäjä. Hänellä on pitkä kokemus suomalaisista ja kansainvälisistä yrityksistä HR-johtajana ja toiminnan kehittämistehtävissä.

Paitsi johtajana, Sanna on myös tutkijana perehtynyt organisaatioiden uudistumiskyvyn, suorituskyvyn ja kasvun johtamiseen. Koulutukseltaan hän on tekniikan tohtori ja väitellyt strategisen muutoksen johtamisesta.

Gofore on saanut lukuisia palkintoja ja tunnustuksia hyvänä työpaikkana ja työelämän edelläkävijänä. Goforen oma työehtosopimus on toiminut toimialan benchmarkina jo vuoden 2022 alusta, jolloin yhtiö julkaisi ensimmäisen oman sopimuksensa. Vuoden 2023 aikana yhtiö nosti näkyvästi keskusteluun neuromonimuotoisuuden  osana yksilöllisen johtamisen kehittämistä.

Goforella kulttuuri ja johtaminen ovat keskeinen taloudellisenkin onnistumisen ajuri, ja tämä on Sannan erityinen kinnostuksen kohde. Vuonna 2024 Sannan työpöydällä on goforelaisen kulttuurin uudistaminen osana strategiatyötä.

Näkemykset ja media

Talouselämä: Gofore tunnisti asian, josta työelämässä puhutaan vasta vähän – Näin neurokirjo koskettaa työelämää
YLE: Gofore lisää työyhteisön tietoisuutta neuroepätyypillisyydestä
Tutkimus: Goforen maine työnantajana pörssiyhtiöiden paras

DACH-alueen toimitusjohtaja, tekniikan tohtori

Marc Fuchs

Marc vastaa Goforen liiketoiminnasta ja kasvusta saksankielisessä Euroopassa, eli DACH-alueella. ​

Marcilla on pitkä ja monipuolinen kokemus IT-alalta Saksan johtavissa IT-palveluja ja teknologiaratkaisuja tarjoavissa yhtiöissä. Hän on toiminut myynti-, liiketoiminta- ja asiakkuusjohtajana sekä konsulttina erityisesti autoteollisuuden ja valmistavan teollisuuden digitaalisessa muutoksessa. ​

Hän on toiminut aiemmin mm. digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö Randstad Digital Germany AG:ssa, IT-ratkaisuja tarjoavassa NTT Data Deutschland GmbH:ssa SVP-roolissa vastaten mm. yhtiön BMW:n asiakkuudesta sekä Capgeminillä myyntijohtajana vastaten autoteollisuuden liiketoiminnasta Saksassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa.​

Näkemykset ja media
Tivi: Gofore satsaa saksankieliseen Europpaan
IT Welt (Itävalta): Pohjoismaisen työkulttuurin menestysresepti (juttu saksaksi)

Etsitkö asiantuntijaa? Ota yhteyttä!

Takaisin ylös