Blogi 4.1.2022

Ohjelmistokehittäjä, palkallinen lisäkoulutuksemme nostaa osaamisesi uudelle tasolle

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 2 vuotta sitten.

Viime vuosien aikana ei ole voinut välttyä IT-alan ammattilaisten lukumäärään liittyvältä keskustelulta. Vastaajasta riippuen yksistään Suomessa tarvitaan tuhansista kymmeniin tuhansiin uutta IT-alan ammattilaista, jotta IT-alan työvoiman kysyntä kohtaisi sen tarjonnan. Puhetta on riittänyt, tekoja sen sijaan vähemmän. Goforella olemme tyypillisesti nojanneet ongelmien ratkaisemiseen tekemisen kautta ja niin toimimme tämänkin pulman kohdalla.

Teemme resursointia Goforen testiautomaatioasiantuntijoiden parissa. Tässä työssä, jos missä olemme huomanneet, miten kova kysyntä testiautomaatiokehitykselle ja sen taitajille on.

Korkeakoulujärjestelmämme ei tällä hetkellä vastaa tähän kysyntään. Useimmiten ohjelmistotestaus kuitataan ohjelmistokehityskursseilla muutaman oppitunnin katsauksella ja parhaimmillaankin yhdellä ohjelmistotestausta käsittelevällä kurssilla.

Uusien asiantuntijoiden rekrytoinneissamme olemme käyttäneet jo pitkään eri väyliä, ja pyrimmekin sopivassa suhteessa kasvattamaan junioreista testiautomaation ammattilaisia sekä houkuttelemaan enemmän testiautomaatiokilsoja kartuttaneita konkareita. Olemme myös toteuttaneet kumppanimme kanssa alan vaihtajille suunnatun testiautomaatiokoulutuksen.

Uusia tekijöitä testiautomaatiokehitykseen

Tähänastisten kokemusten pohjalta haluamme omalla työllämme ottaa härkää sarvista entistäkin tiukemmin ja tuoda testiautomaatiokehityksen pariin yhä uusia tekijöitä, sen sijaan että voivottelisimme osaajapulaa ja kovaa kilpailua kokeneista tekijöistä. Omassa työssämme iso palkinto on ollut löytää ohjelmistotestauksen pariin ihmisiä, jotka eivät ole sitä osanneet välttämättä nähdä urapolkunaan. Uuden tekemisen pariin päästyään konsulttimme ovat todenneet sen olevan mahtavaa hommaa ja saaneet siitä kenties kokonaan uuden työuran.

Olemme ylpeitä ja iloisia kertoa, että käynnistämme ikioman ja ensimmäisen Gofore Testiautomaatioakatemian. Haluamme viedä omalla akatemiallamme testiautomaatiokehityksen ilosanomaa jo ohjelmistokehityksen parissa työskenteleville tai sitä opiskelleille henkilöille, jotka eivät ehkä ole tulleet ajatelleeksi miten monipuolista ja teknisesti haastavaa työskentely testiautomaatiokehityksen parissa voi olla. Lue kollegamme Tuuli Pitkäsen ajatuksia testiautomaatiosta ja sen merkityksestä osana ohjelmistokehitystä.

Yhteisöllisyyttä ja tukea oman osaamisen kehittämiseen

Gofore on mitä parhain työyhteisö valjastaa omat koodaustaidot testiautomaation pariin ja oppia uutta. Akatemiaan valitut pääsevät osaksi pian satapäistä testiautomaatioasiantuntijoidemme joukkoa, joiden kanssa oppia, sparrata ja kehittää uutta.

Meillä on testiautomaatioasiantuntijoiden oma kilta, Slack-kanavat ja kerran kuussa järjestettävä sisäiseen koulutukseen keskittynyt päivä. Työssä voit hakea omaa kulmaasi testiautomaation parissa; lähteä tutustumaan tarkemmin testaamiseen tai keskittyä työkaluihin, ympäristöjen pystyttämiseen ja testiautomaation koodaamiseen.

Janne & Tiina

Kiinnostuitko? Tarkempaa tietoa löydät akatemian sivuilta. Hae mukaan!

 

testiautomaatio

Janne Borro

Digital Quality Assurance

Kirjoittaja on kestävästä liiketoiminnasta ja 2020-luvun johtamisesta innostuva IT-alan osaamisenhankinnan moniottelija ? Goforella Jannen työ keskittyy projektiresursointiin ja alihankintaan ohjelmistotestauksen ja tietoturvakonsultoinnin alueella.

Takaisin ylös