Blogi 15.12.2021

Testi­automaatio­kehittäjä varmistaa toimivan huomisen 

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 3 vuotta sitten.

Goforen testiautomaatiokonsulttina työskentelevä Tuuli kertoo työstään ja testiautomaation merkityksestä osana ohjelmistokehitystä.

Testiautomaatio on luovaa ongelmanratkaisua 

Testiautomaatio on ohjelmistokehityksen laadunvarmistaja. Testiautomaation avulla uusia ominaisuuksia voidaan tuoda käyttöön nopeasti ja tehokkaasti. Robotiikka mahdollistaa ohjelmointivirheiden tehokkaan löytämisen ja pitää huolen, että ohjelmistot palvelevat käyttäjiä mahdollisimman toimivasti.   

Testiautomaatioasiantuntijana pääset käyttämään koodaustaitojasi, mutta myös monipuolista luovuutta ja ongelmanratkaisutaitoja. Työssä oppii jatkuvasti uutta ja pääsee kehittämään omia taitojaan haluamaansa suuntaan. Testiautomaation parissa voi suunnata osaamistaan esimerkiksi puhtaasti tekniseen puoleen automaatiokehittäjänä tai kehittää taitojaan testauksen suunnittelussa ja organisoinnissa.   

Työssä tarvitaan koodaustaitoja, ja pääset käyttämään muun muassa Pythonia ja Robot Framework-työkalua. Projektit vaihtelevat toimialasta riippuen ja työssäsi toimi hyvin itseohjautuvasti. Kuten ohjelmoinnissa yleensä, myöskään testiautomaatiossa ei ole yhtä ainoaa ratkaisua, ja työn suola on tutkia ja löytää erilaisia ratkaisuja, vaihtoehtoja ja ideoita. Siksi koodauksen lisäksi saat päästää luovuutesi valloilleen!  

Paikka tulevaisuuden ohjelmistojen parissa

Testiautomaatioasiantuntijana työskentelet itsenäisesti tärkeänä osana tiimiä. Kommunikointitaidot ovat tärkeässä roolissa asiakkaan kanssa työskennellessä ja samalla pääset tutustumaan mitä mielenkiintoisimpiin projekteihin potilastietojärjestelmistä 5G-verkon testaamiseen ja mediapalveluista teollisuuden tuotantoprosesseihin. Ja kaikkea siltä väliltä. Vastuun lisäksi saat monipuolista kokemusta ja laajaa ymmärrystä erilaisista järjestelmistä.   

Jos haluat olla osana rakentamassa laadukkaita, tehokkaita ja luotettavia järjestelmiä työssä, jossa pääset käyttämään jo kartuttamiasi taitoja, hyödyntämään luovuuttasi ja ideointikykyäsi sekä oppimaan uutta monipuolisissa projekteissa, testiautomaatio tarjoaa kaikkea tätä.

Goforen testiautomaatioasiantuntijat työskentelevät tarpeen ja omien kiinnostuksen kohteiden mukaan pitkissä asiakkuuksissa tai yhtäaikaisesti useissa pienemmissä projekteissa. Goforella on myös oma Test Automation Hub sekä vaativiin teknisiin tehtäviin keskittynyt Task Force erikoisjoukko. Testiautomaatioasiantuntijana löydät varmasti oman paikkasi tulevaisuuden ohjelmistojen rakentamisen parista.

Palkkaamme testiautomaatiosta innostuvia ohjelmistokehittäjiä myös Goforen Testiautomaatioakatemian kautta.

testiautomaatio

Tuuli Ashurst-Pitkänen

Tuuli työskentelee Goforella Test Managerina. Työssään hän innostuu erityisesti mielikuvituksen käytöstä ja luovien ratkaisujen löytämisestä vaikeidenkin ongelmien ratkaisemiseksi. Tuuli on kiinnostunut lisäksi arjen robotiikasta, ympäristöteknologiasta sekä älytekstiileistä. Ammatillinen tausta hänellä on bioanalytiikassa ja plakkarissa lisäksi maisterin paperit kirjallisuustieteestä. Vapaa-ajan puolivakavana harrastuksena hän valmistaa luonnonkosmetiikkaa omassa kotilaboratoriossaan ja upottaa kädet saveen keramiikkakurssilla.

Takaisin ylös