Blogi 21.9.2021

”Pääsin mukaan kansainvälisiin ja monipuolisiin tiimeihin” – Kesätyö UX-suunnittelijana

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 3 vuotta sitten.

Kesätyöhakujen aikaan työstin opinnäytetyötäni Suomen tekoälyn kentästä ja sen etiikasta. Gofore tuli vastaan useissa eri lähteissä, kuten asiantuntijateksteissä ja verkkokursseissa. Ajauduin useasti myös Goforen omaan podcastiin, jossa käsiteltiin laajasti erilaisia, jopa yhteiskunnallisesti vaikuttavia asioita. Seurasin sisältöjä eri viestintäkanavissa ja tutustuin yritykseen paremmin niiden kautta. Huomasin pian, että ”hei minulla ja tällä yrityksellä on samankaltainen arvopohja”, jonka innoittamana hain Goforen kesätyöhauissa UX-suunnittelijan paikkaa.

”Sain vaikuttaa työni sisältöön ja rytmittää työpäiväni minulle mieleisellä tavalla”

Ennakkotehtävien ja haastattelujen jälkeen aloitin Goforella UX-suunnittelijana. Sain alusta saakka vaikuttaa työni sisältöön ja rytmittää työpäiväni minulle mieleisellä tavalla. Olen työskennellyt konsulttina, ja päässyt toteuttamaan käyttäjätutkimuksia, haastatteluja ja käyttöliittymäsuunnittelua suoraan asiakasprojekteihin mitä ihanimpien kollegoiden kanssa. Kesä kului vauhdikkaasti kompleksisten kokonaisuuksien parissa ja nautin siitä, että pääsin mukaan kansainvälisiin ja monipuolisiin tiimeihin.

Oma ammattiosaamiseni vahvistui

Opin runsaasti uusia asioita kesän aikana, mutta erityisesti olen iloinen siitä, että sain varmuutta omasta ammattitaidosta, asiakastyöstä ja kansainvälisistä ympäristöistä. Imin runsaasti tietoa osaavilta kollegoilta, joilla oli jo hieman enemmän työvuosia takana.

Goforella on avoin ja kannustava työilmapiiri

Goforella on paljon hyviä puolia. Parasta on ehdottomasti kollegat, jotka kysymättäkin tarjoutuvat avuksi ja sparrailukavereiksi. Ilmapiiri on avoin ja kannustava, joka mahdollisti turvallisen ympäristön oppia uusia asioita ja jakaa myös omaa ammattitaitoani. Oli ihana myös huomata kuinka lämpimästi Goforella otetaan vastaan uusia työntekijöitä.

Kesä Goforella -blogisarjassa työntekijämme kertovat kesätyökokemuksestaan ja siitä, mitä he ovat oppineet ja mistä nauttineet.

etiikka

futuretalents

muotoilu

summer job

Meri Johnsson

Meri työskentelee UX-suunnittelijana Goforella. Meri on visuaalinen tarinankertoja ja keskittyy työssään käytettävyyteen sekä käyttöliittymäsuunnitteluun. Viimeaikoina Meri on tutkinut ihmislähtöistä tekoälyä ja haluaisikin tulevaisuudessa työskennellä eettisen tekoälyn kentällä. Vapaa-ajallaan hän joogaa, kiertelee vintage huonekaluliikkeitä ja pelaa Yatzya.

Takaisin ylös