Artikkeli 26.10.2023

CCEA yhdistyy Goforen konsultointiliiketoimintaan – muutososaaminen entistä tärkeämpi osa kehitysprojekteja

a woman and two men in front of a greenwall discussing


Ihmislähtöisen muutoksen asiantuntijayritys CCEA on ollut maaliskuusta 2021 alkaen osa Gofore-konsernia. Vuoden 2024 alussa se yhdistyy kokonaisuudessaan Goforen konsultointiliiketoimintaan ja samalla CCEAn nimi ja brändi muuttuvat Goforeksi. Tässä haastattelussa Goforen konsultointiliiketoiminnan johtaja Elja Kirjavainen avaa yhtiön konsultointipalveluiden kokonaisuutta ja kertoo, miksi ja miten yritysten ja organisaatioiden kannattaa panostaa digitaalisen muutoksen ihmislähtöiseen johtamiseen.

Millainen johdon konsultointipalveluiden kokonaisuus Goforelle muodostuu CCEAn yhdistymisen myötä?

CCEAn 70 muutosjohtamisen asiantuntijaa siirtyy osaksi Goforen konsultointiliiketoimintaa, jossa työskentelee yhdistymisen myötä kaikkiaan yli 300 digitaalisen muutoksen konsultoinnin ammattilaista. Tämä on suurimpia konsultointiyhteisöjä Suomessa. CCEAn myötä Goforesta tulee Suomen suurin muutosjohtamisen asiantuntijayritys.

Konsultoimme digitaalisen yhteiskunnan ja älykkään teollisuuden asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla. Siihen kuuluvat johdon konsultointi, ketteröittäminen, projekti- ja hankejohtaminen, arkkitehtuuri, hankinta, ICT-infra ja -pilvi, tekoäly sekä muutosjohtaminen.

Koko Goforen konsernissa meillä on kaikkiaan yli 1 400 liiketoiminnan, teknologian ja muotoilun asiantuntijaa 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa.

Gofore strategiset toimialat ovat digitaalinen yhteiskunta ja älykäs teollisuus. Millaisiin kysymyksiä asiakkailla on juuri nyt ratkottavanaan?

Teollisuudessa geopoliittiset muutokset vaikuttavat merkittävästi. Vastuullisuus ja kestävän liiketoiminnan rakentaminen ovat isoja teemoja asiakkaillamme. Kasvavat vaatimukset edellyttävät tehokkuutta ja innovaatioita ja rohkeutta ajatella koko arvoketju uusiksi.

Yhteiskuntaamme digitalisaatio hyödyttää merkittävästi siinä, että julkiset palvelut ovat saavutettavia ja toimivat sujuvasti ja tehokkaasti. Toinen tärkeä digitalisaation tavoite on edistää demokraattista ja yhdenvertaista yhteiskuntaa.

Julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden yhteistyö puolestaan kehittää palveluita siihen suuntaan, että ihmiset saisivat tukea erilaisissa elämänvaiheissa ja palvelut tulisivat automaattisesti kansalaisten saataville silloin, kun he niitä tarvitsevat. Tällaisen palvelukokonaisuuden digitalisoinnissa Goforekin on parhaillaan mukana. Niin sanottu elämäntapahtumiin liittyvien palveluiden digitalisointi on kirjattu myös maamme hallitusohjelmaan.

Miksi yritysten ja organisaatioiden kannattaa panostaa digitaalisen muutoksen johtamiseen, entä miten ihmislähtöisyys huomioidaan parhaiten?

Megatrendit, kuten vastuullisuus ja digitaalisuuden sulautuminen jokaisen arkeen haastavat ja muuttavat yrityksiä ja yhteiskuntaa. Esimerkiksi teollisuudessa digitalisaation hyödyntäminen nähdään kestävän liiketoiminnan elinehtona. Julkisten palveluiden digitalisoinnin pitää puolestaan edistää yhdenvertaista ja toimivaa yhteiskuntaa. Kaikessa muutoksessa tärkeintä on huolehtia ihmisistä.

Ajattelemme, että digitaalisiin palveluihin, teknologioihin, prosessikehitykseen tai toimintamallien kehittämiseen voi laittaa paukkuja loputtomasti. Kuitenkaan, jos ihmiset eivät muuta ajatteluaan ja toimintaansa, tavoitellut hyödyt jäävät vajaiksi tai niitä ei saavuteta.

Tutkimusten mukaan 60−70 prosenttia projekteista ei onnistu tavoitteiden mukaisesti, jos keskitytään vain tekniseen puoleen, eikä ihmisiin kiinnitetä riittävästi huomiota. Ihmislähtöisyys on avain digitaalisen muutoksen onnistumiseen.

Harva projekti käynnistyy ilman pätevää ja asiansaosaavaa projekti- tai hankepäällikköä, mutta moni projekti alkaa ilman riittävää panostusta muutosjohtamiseen. Näiden osaamisten yhdistelmä on esimerkki siitä, missä Gofore pystyy auttamaan asiakkaitaan.

Anna lopuksi kolme vinkkiä, mihin tulevaisuuteen katsovien yritysten ja organisaatioiden kannattaa juuri nyt keskittyä?

Tärkeintä ovat ihmiset: Huolehdi ihmisistä, pidä heidät mukana muutoksessa. Tämä korostuu etenkin silloin, kun yhteiskunnassa on epävarmuutta ja globaaleja kriisejä.

Tekoäly muuttaa toimintamalleja: Valjasta tekoälyn mahdollisuudet organisaatioiden ja liiketoiminnan muutokseen.

Nosta asiakas keskiöön: Toimi asiakaslähtöisesti, keskity asiakkaan auttamiseen ja haasteiden ymmärtämiseen.

Tutustu Goforen muutosjohtamisen palveluihin

CCEAN integraatiota viimeistellään syksyn 2023 ajan, ja 1.1.2024 alkaen CCEA on Gofore. Yhdistymisessä CCEAn viestintäkanavat hiljentyvät.

Siirry seuraamaan Goforen kanavia: gofore.com | LinkedIn | Instagram | X

Teksti: Anne Sivula

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös