Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot 23.2.2023

Gofore käynnistää uuden säästökauden henkilöstön osakesäästöohjelmassa

Gofore Plc
Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot
23.2.2023 klo 10.00
 

Gofore käynnistää uuden säästökauden henkilöstön osakesäästöohjelmassa

Goforen hallitus on päättänyt vuonna 2018 perustetun CrewShare-osakesäästöohjelman uudesta säästökaudesta 2023–2024. Uuden säästökauden yksityiskohdat ovat edellisen säästökauden mukaiset. CrewShare-osakesäästöohjelmaan osallistui viime vuonna 645 Gofore-konsernin n. 1 100 työntekijästä. 

Uusi säästökausi alkaa 1.3.2023 ja päättyy 28.2.2024. Ohjelmaa tarjotaan kaikille Goforen työntekijöille. Ohjelmaan kutsutulla työntekijällä on mahdollisuus säästää osa säännöllisestä palkastaan (50–400 euroa kuukaudessa). Säästöt käytetään Goforen osakkeiden hankkimiseen yhtiön puolivuosikatsauksen julkistamisen jälkeen syyskuussa 2023 ja yhtiön tilinpäätöstiedotteen 2023 julkistamisen jälkeen maaliskuussa 2024. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista, ja työntekijä voi osallistua ohjelmaan yhdeksi säästökaudeksi kerrallaan. 

Osakkeiden omistusjakson jälkeen Gofore antaa ohjelmaan osallistuneille työntekijöille bruttopalkkiona yhden lisäosakkeen kutakin kolmea säästöillä hankittua osaketta kohden. Lisäosakkeiden saamisen ehtona on, että osallistuja omistaa hankkimansa osakkeet koko omistusjakson ajan ja että hänen työsuhteensa Goforella ei ole päättynyt ennen omistusjakson päättymistä. Omistusjakso päättyy 28.2.2026. 

Osallistuja voi lisäksi saada 1–1,5 suoriteperusteista lisäosaketta bruttopalkkiona jokaista säästöillä hankittua kolmea osaketta kohden, mikäli hallituksen tilikaudelle 2023 asettama konsernin oikaistun EBITA:n vuositavoite saavutetaan. Näin ollen osallistujan saama lisäosakkeiden enimmäismäärä voi säästökaudella 2023–2024 olla 2,5 osaketta jokaista hankittua kolmea osaketta kohden.

Säästökauden 1.3.2023–28.2.2024 kaikkien säästöjen kokonaismäärä voi olla enintään 2 000 000 euroa, mikä vastaa noin 82 000 osaketta laskettuna 21.2.2023 päätöskurssilla 27,15 euroa per osake 10 prosentin alennus huomioiden.

Säästöillä hankituille osakkeille ja ohjelmassa annetuille lisäosakkeille maksettavat osingot käytetään osakkeiden hankkimiseen seuraavana mahdollisena osakkeiden hankintapäivänä. Näillä osakkeilla on yhtäläiset oikeudet lisäosakkeisiin.

Lisäosakkeet maksetaan osittain yhtiön osakkeina ja osittain rahana niin pian kuin mahdollista omistusjakson päättymisen jälkeen. Rahaosuudella on tarkoitus kattaa lisäosakkeista osallistujalle aiheutuvat verot ja veronluonteiset maksut. Lisäosakkeet ovat vapaasti siirrettävissä sen jälkeen, kun ne on siirretty osallistujan arvo-osuustilille.

Tarkoituksena on, että yhtiö päättää osakeanneista, joissa kertyneillä säästöillä hankittavat osakkeet merkitään 10 prosentin alennuksella. Yhtiön tekee osakeanteja koskevat päätökset ennen osakkeiden hankkimista. 

Hallitus päättää mahdollisesta seuraavasta säästökaudesta ja sen yksityiskohdista erikseen.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta Gofore Oyj

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on noin 1 300 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 149,9 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys. Tutustu meihin paremmin osoitteessa www.gofore.com.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös