IR-media 17.6.2022

Gofore lukiolaisten Sijoittajakoulun salkkusponsoriksi

Gofore ryhtyi tänä keväänä Etelä-Tapiolan lukion ekaluokkalaisten Sijoittajakoulun sponsoriksi. Nuoret saavat lehtorinsa johdolla sijoitettavaksi oikean, 10 000 euron pääoman, ja salkun mahdollinen tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Nuorten taloustaitoja kehitetään Suomessa nyt enemmän kuin koskaan. Keskeinen toimija tässä on ollut Sijoittajakouluakin järjestävä Talous ja nuoret TAT, jonka tavoitteena on, että jokainen nuori hallitsee omaa talouttaan. Yksi TAT:n monista palveluista on Sijoittajakoulu eli sijoittamalla säästämisen peruskurssi.

Sijoittajakoulu starttasi tänä keväänä mm. Etelä-Tapiolan lukion ekaluokkalaisilla. Sijoittajakoulun lisämausteeksi saattoi hankkia yrityskumppanin avulla hyväntekeväisyyssalkun, jonka “Etiksen” ryhmä sai Goforelta. Nuoret sijoittavat nyt lehtorinsa johdolla 10 000 euroa oikeaa pääomaa abikevääseen saakka.

Yhden miehen idea(t)

Gofore lähti hankkeeseen mukaan mobiilikehitystä luotsaavan Juha Linnasen ehdotuksesta, jonka taloustiimi toteutti. Myös IR-tiimi seuraa mielenkiinnolla nuorten sijoittamista ja ajatuksia osakesäästämisestä.
– Innostuin mukanaolosta, koska olisin itsekin halunnut nuorena enemmän talouskasvatusta ja toivoisin isänä nykynuorten kiinnostuvan sijoittamisesta ja säästämisestä. Goforelle tämä on yhteiskuntavastuuteko; edistämme nuorten parempaa tulevaisuutta ja pääsemme lisäksi toivon mukaan lahjoittamaan salkun tuoton hyväntekeväisyyteen, Linnanen toteaa.

Myös koko Sijoittajakoulun konsepti on yksilön aktiivisuuden ansiota: sen kehitti alun perin historian ja yhteiskuntaopin lehtori Timo Holmström, joka myös luotsaa Etelä-Tapiolan nuorten ryhmää. Kiinnostus Sijoittajakoulua kohtaan on ollut valtavaa.
– Ryhmään mahtui 30 oppilasta, mutta tulijoita olisi ollut jopa 60, Holmström toteaa.

Nuoret valitsevat sijoituskohteet

Hyväntekeväisyyssalkun mahdolliset tuotot lahjoitetaan kahden vuoden kuluttua Roosa Nauha -säätiölle. Nuoret saivat äänestää lahjoituskohteesta kesäkuun alussa, kun Goforekin pääsi mukaan ryhmän tapaamiseen. Myös sijoituskohteet valitaan äänestämällä nuorten itse ehdottamista rahastoista tai osakkeista.
– Salkusta allokoidaan ensin rahastoihin 4 000 euroa, ja loput sijoitamme arviolta 12 eri osakkeeseen. Suoriin osakesijoituksiin siirrymme syksyllä, Holmström kertoo.

Ryhmän ensimmäinen rahastosijoitus tehtiin aiemmin keväällä Nordnetin USA ESG -indeksirahastoon. Ennen kesälomalle lähtöä tehdyn äänestyksen tulos oli sijoittaa Blackrockin hallinnoimaan MSCI Europe -rahastoon. Nuorten pääperustelu valinnalle oli, että he eivät “halunneet ottaa liikaa USA-riskiä” – varsin hyvä alku siis!

Sijoittajakoulussa on myös kilpailullinen elementti, sillä hyväntekeväisyyssalkkuja on nyt perustettu kaikkiaan 12 oppilaitoksessa ympäri Suomen. Salkulleen parhaan tuoton saanut ryhmä palkitaan kurssin lopuksi keväällä 2024. Etiksen mahdollisuudet vaikuttavat oikein hyviltä! Nähtäväksi jää, päättävätkö he sijoittaa Goforeen..

Sijoittajakoulu-ryhmän seuraaminen jatkuu IR-sivuilla taas syksyllä!

https://tat.fi/palvelu/sijoittajakoulu/

Haluatko antaa palautetta tästä jutusta?

Goforen IR on pelkkänä korvana: investorrelations@gofore.com!

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös