Yhtiötiedote 31.1.2020

Gofore Oyj: Gofore luopuu Ison-Britannian tytäryhtiöstä

GOFORE OYJ YHTIÖTIEDOTE 31.1.2020 KLO 15.00

Gofore luopuu Ison-Britannian tytäryhtiöstä

Gofore luopuu tytäryhtiönsä harjoittamasta liiketoiminnasta Isossa-Britanniassa sen heikkojen markkinanäkymien ja liiketoiminnan tappiollisuuden vuoksi. Tämä tarkoittaa tytäryhtiön toiminnan päättämistä. Gofore on kertonut arvioineensa vaihtoehtoja Ison-Britannian tytäryhtiön osalta 14.1.2020 julkaistussa yhtiötiedotteessa.

Ison-Britannian tytäryhtiön liikevaihto kutistui vuoden 2019 aikana selvästi jääden noin 1,3 milj. euroon, joka vastaa noin kahta prosenttia Goforen liikevaihdosta. Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto oli 1,07 milj. euroa ja jälkimmäisen 0,27 milj. euroa, josta alle puolet oli konsernin ulkopuolista liikevaihtoa. Liiketoiminnasta syntyi tytäryhtiössä 0,33 milj. euron tappio vuoden 2019 toisella vuosipuoliskolla.

14.1.2020 aloitettu Ison-Britannian tytäryhtiön kaikkia työntekijöitä koskeva konsultaatio on saatettu päätökseen ja sen seurauksena kaikki 14 työsuhdetta päätetään.

Tytäryhtiön toiminnan päättäminen aiheuttaa kertaluonteisia kuluja arviolta noin 0,35 milj. euroa, joista kirjataan varaus 2020 ensimmäiselle vuosineljännekselle. Kertaluonteiset erät sisältävät henkilöstön irtisanomisesta aiheutuvia palkkakuluja sekä liiketoiminnan muita kuluja, jotka tytäryhtiö on sopimusten nojalla velvoitettu maksamaan tai ovat tarpeellisia toiminnan päättämiseksi. Tytäryhtiön toiminnan päättyessä arvioidaan noin 0,3 milj. euron kustannussäästöjen toteutuvan vuosineljänneksittäin kuluvan tilikauden toiselta neljännekseltä alkaen.

Yhtiö on kertonut Ison-Britannian liiketoiminnan tilanteesta 11.10.2019 julkaistussa syyskuun 2019 liiketoimintakatsauksessa.

Lisätietoja:
Mikael Nylund, toimitusjohtaja, Gofore Oyj
p. 040 540 2280
mikael.nylund@gofore.com

Hyväksytty neuvonantaja: Evli Pankki Oyj, p. 040 579 6210

Gofore Oyj on kansainvälistä kasvua tavoitteleva digitalisaation asiantuntija. Meitä on Suomessa, Saksassa, Espanjassa ja Virossa yhteensä noin 580 alan johtavaa asiantuntijaa, jotka ovat yrityksemme sydän, aivot ja kädet. Kaikella tekemisellämme on positiivinen vaikutus – oli kyse sitten johdon konsultoinnista, muotoilusta tai koodauksesta. Meillä tehdään töitä ihmisistä, yhteisöistä ja organisaatioista välittäen. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli 64,1 milj. euroa. Gofore Oyj:n osake noteerataan Nasdaq First North Growth Finland -markkinapaikalla. Tutustu meihin paremmin osoitteessa www.gofore.fi.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös