Sisäpiiritieto 8.6.2021

Gofore Oyj: Gofore Oyj:n liiketoimintakatsaus 1.–31.5.2021: Kasvu jatkui toukokuussa

GOFORE OYJ PÖRSSITIEDOTE SISÄPIIRITIETO 8.6.2021 KLO 10.50

Gofore Oyj:n liiketoimintakatsaus 1.–31.5.2021: Kasvu jatkui toukokuussa

Gofore Oyj:n liikevaihto oli 8,8 miljoonaa euroa toukokuussa 2021 (2020: 6,0 miljoonaa euroa). Kauden lopussa konsernin palveluksessa oli yhteensä 799 henkilöä (606 henkilöä).

Toimitusjohtaja Mikael Nylund kommentoi:

“Toukokuun liikevaihto kasvoi yli 45 prosenttia vuodentakaisesta ja oli 8,8 miljoonaa euroa. Vertailukauteen nähden tänä vuonna oli yksi työpäivä enemmän.

Goforen asiakastyytyväisyyttä mittaava suositteluindeksi palautui kevään mittauksessa viime syksyn matalammasta, korona-ajan tuloksesta. Net Promoter Score -suositteluindeksi oli Suomessa 61 (asteikko -100 / +100). Tämä on erittäin hyvä tulos ja korkeampi kuin viime vuonna toteutetuissa mittauksissa. Palautteissaan asiakkaamme arvostivat Goforen kanssa työskentelyssä etenkin asiantuntijuutta, asiakaslähtöisyyttä ja joustavuutta. Asiakastyytyväisyystutkimus toteutetaan kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Asiakasrintamalta nostan esiin laajan yhteistyön Verohallinnon kanssa. Erityisen innoissani olen siitä, että osana toukokuussa voimaan tullutta Verohallinnon ja Goforen välistä johdon konsultoinnin puitesopimusta, Gofore avustaa Verohallintoa pilotoimaan skenaariotyön menetelmiä. Skenaarioiden avulla voidaan ennakoida muun muassa tulevan toimintaympäristön muutoksia, joka on välttämätöntä jokaisen digitaalista transformaatiotaan suunnittelevan asiakkaamme kannalta. Palvelu toteutetaan yhdessä kumppanimme Capfulin kanssa.

Goforen jo perinteeksi muodostunut sisäinen osaamisen jakamisen tapahtuma, Gonference, järjestettiin tänäkin vuonna toukokuun aikana. Kolmen päivän aikana goforelaiset jakoivat huippuosaamistaan ja kokemuksiaan toisilleen. Yhteisöllinen osaamisen jakaminen on tärkeä osa Goforen kulttuuria sekä jatkuvaa yksilö- ja yhtiötasoista uudistumista”.

Liiketoimintakatsauksissaan Gofore julkaisee kuukausikohtaisen henkilöstömäärän ja kuukausiliikevaihdon vertailutietoineen. Katsaukset sisältävät myös muita tunnuslukuja ja tunnuslukujen vertailun eri kausien välillä, mikä helpottaa yhtiön kasvustrategian toteutumisen seuraamista. Mukana ovat Full Time Equivalent (FTE) -kokonaiskapasiteettia kuvaavat luvut ja alihankinnan FTE-luvut. Lisäksi yhtiö julkaisee maaliskuun ja syyskuun liiketoimintakatsauksissaan konsernin EBITA:n, oikaistun EBITA:n ja oikaistun EBITA-%:n päättyneeltä vuosineljännekseltä sekä näiden vertailuluvut viime vuoden vastaavalta ajanjaksolta.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Taulukkomuotoinen esitys täydentyy vuoden edetessä.

Kuukausi
(2021)
Liikevaihto,
milj. euroa
Henkilöstömäärä
kauden lopussa
Työpäivien
lukumäärä
Suomessa
Kokonais-
kapasiteetti,
FTE1
Alihankinta, FTE2
Toukokuu 8,8 (6,0) 799 20 (19) 755 109
Huhtikuu 8,5 (6,4) 791 20 (20) 743 112
Maaliskuu 9,7 (6,8) 790 23 (22) 735 118
Helmikuu 8,1 (5,9) 736 20 (20) 689 111
Tammikuu 7,5 (6,1) 727 19 (21) 679 109

Vertailuluvut suluissa viittaavat edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon, ellei toisin mainita. CCEA Oy:n luvut on yhdistetty Gofore-konsernin lukuihin 1.3.2021 lähtien.

1 Kokonaiskapasiteetti, Full Time Equivalent (FTE) -luku kertoo konsernin henkilöstön kokonaiskapasiteetin määrän täysipäiväisten työntekijöiden lukumäärää vastaavaksi arvoksi muutettuna. Lukuun lasketaan mukaan koko henkilökunta roolista riippumatta. Vuosilomat, ylityövapaat, sairauslomat tai muut lyhyemmät poissaolot eivät vaikuta lukuun. Osa-aikaisuus ja muut pitkäaikaiset normaalityöajan poikkeamat vähentävät kokonaiskapasiteetin määrää verrattuna työsuhteessa olevan henkilöstön kokonaismäärään.
2 Alihankinta, Full Time Equivalent (FTE) -luku kertoo laskutettavassa työssä käytetyn alihankinnan määrän täysipäiväisten työntekijöiden lukumäärää vastaavaksi arvoksi muutettuna.

Lisätietoja:
Mikael Nylund, toimitusjohtaja, Gofore Oyj
p. 040 540 2280
mikael.nylund@gofore.com

Gofore Oyj on digitaalisen muutoksen asiantuntija. Meitä on Suomessa, Saksassa, Espanjassa ja Virossa yhteensä lähes 800 alan johtavaa asiantuntijaa, jotka ovat yrityksemme sydän, aivot ja kädet. Kaikella tekemisellämme on positiivinen vaikutus – oli kyse sitten johdon konsultoinnista, muotoilusta, koodauksesta tai testauksesta. Meillä tehdään töitä ihmisistä, yhteisöistä ja organisaatioista välittäen. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 78 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Tutustu meihin paremmin osoitteessa www.gofore.fi.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös