Yhtiötiedote 20.6.2019

Gofore Oyj: Gofore vahvistaa palvelutarjoamaansa Saksassa – kansainvälisesti tunnustettu design-toimisto Mangodesign liittyy Goforeen

GOFORE OYJ YHTIÖTIEDOTE, SISÄPIIRITIETO 20.6.2019 KLO 12.25

Gofore vahvistaa palvelutarjoamaansa Saksassa – kansainvälisesti tunnustettu design-toimisto Mangodesign liittyy Goforeen

Gofore Oyj on tänään sopinut ostavansa saksalaisen, kansainvälisesti tunnustetun, design-toimisto Mangodesignin. Mangodesignin (yhtiön virallinen nimi on mangodesign Finke-Anlauff & Anlauff GbR) omistus siirtyy Goforelle 30.6.2019. Yrityskaupan myötä Gofore vahvistaa kykyään palvella saksalaisia asiakkaitaan teollisuuden digitaalisessa transformaatiossa.

Mangodesign työllistää 12 design-ammattilaista toimistossaan Braunschweigissa. Yrityksen palveluihin kuuluvat käyttäjäkokemuksen konsultointi, käyttöliittymäsuunnittelu, visuaalinen suunnittelu ja teollinen muotoilu. Asiakaskunta koostuu pääasiassa teollisuusyrityksistä, erityisesti maatalouden, raskaiden koneiden ja autoteollisuuden aloilla. Mangodesign on toiminut menestyksekkäästi 25 vuotta, ja sen liikevaihto oli 544 000 euroa vuonna 2018.

Goforen kansainvälistymisstrategia sisältää teollisuuden asiakaskunnan laajentamisen Saksassa. Saksalaisten yritysten digitalisointiponnistukset kasvavat ja digitaalisten palveluiden kehittämiseen tehdyt investoinnit jatkuvat voimakkaina. Ohjelmistokehitysosaaminen saa yhä useammin rinnalleen muotoilun ja käytettävyysosaamisen – Gofore pyrkiikin tarjoamaan tämänkaltaista yhdistettyä palvelua asiakkailleen, paikallisesti.

”Yhdessä Mangodesignin kanssa otamme suuremman harppauksen eteenpäin Saksassa”, Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki sanoo.

Mangodesignin asiakaskuntaan kuuluvat mm. E.ON, Kuhn, Krone, Hörmann, Grimme, Volkswagen ja Bosch. Mangodesign on voittanut useita arvostettuja design-palkintoja viime vuosina (Red Dot Intelligence-, German Design- ja IF Gold -palkinnot). Mangodesignin työn pohjalta on myönnetty yli 30 kansainvälistä patenttia.

”Asiakkaamme ovat siirtymässä yhä useampiin digitaalisiin palveluihin. Yhdessä Goforen kanssa voimme tarjota heille entistä yhtenäisempiä palveluita, mukaan lukien ketteriin menetelmiin perustuvaa ohjelmistokehitystä”, Mangodesignin toinen omistaja ja toimitusjohtaja Andrea Finke-Anlauff sanoo. ”Olen myös iloinen siitä, että kaupan seurauksena voimme tarjota työntekijöillemme moninaisempia hankkeita tehtäväkseen ja vahvistaa heidän ammatillista kehittymistään tämän myötä”.

Myyjien kanssa on sovittu, että kauppahintaa ei julkisteta.

Mangodesign sulautuu 1.7.2019 Gofore Germany GmbH:han ja Mangodesignin työntekijät jatkavat Goforen työntekijöinä. Toinen omistaja ja toimitusjohtaja Andrea Finke-Anlauff vastaa jatkossa Gofore Germanyn design-palveluista. Yritysosto kasvattaa Gofore Germany GmbH:n liikevaihtoa vuonna 2019 ja pitkällä tähtäimellä. Gofore ei arvioi kaupalla olevan merkittävää vaikutusta vuoden 2019 taloudellisiin lukuihin Gofore-konsernin tilinpäätöksessä.

Lisätietoja:
Timur Kärki, toimitusjohtaja, Gofore Oyj
p. 040 828 5886
timur.karki@gofore.com

Ville Tuominen, toimitusjohtaja, Gofore Germany GmbH
p. 050 365 5102
ville.tuominen@gofore.com

Hyväksytty neuvonantaja: Evli Pankki Oyj, p. 040 579 6210

Gofore Oyj on kansainvälistä kasvua tavoitteleva digitalisaation asiantuntija. Meitä on Suomessa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Virossa yhteensä noin 560 alan johtavaa asiantuntijaa, jotka ovat yrityksemme sydän, aivot ja kädet. Kaikella tekemisellämme on positiivinen vaikutus – oli kyse sitten johdon konsultoinnista, muotoilusta tai koodauksesta. Meillä tehdään töitä ihmisistä, yhteisöistä ja organisaatioista välittäen. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 50,6 milj. euroa. Gofore Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North -markkinapaikalla. Tutustu meihin paremmin osoitteessa www.gofore.fi.

Mangodesignin avainluvut

Tuloslaskelma

1 000 euroa 2017 2018 (alustava)
Liikevaihto 459 544
Liiketoiminnan muut tuotot 47 5
Materiaalit ja palvelut -6 -34
Henkilöstökulut -288 -324
Poistot ja arvonalentumiset -17 -20
Liiketoiminnan muut kulut -134 -127
Muut verot (VAT) 2 9
Liikevoitto 61 52

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös