Yhtiötiedote 14.6.2018

Gofore Oyj: Gofore valittu kehittämään Viron ja Suomen yhteistä X-Road-teknologiaa

GOFORE OYJ YHTIÖTIEDOTE 14.6.2018 KLO 16.25

Gofore valittu kehittämään Viron ja Suomen yhteistä X-Road-teknologiaa

Nordic Institute for Interoperability Solutions (NIIS) on valinnut julkisella hankintamenettelyllä Gofore Oyj:n yhteistyökumppaniksi kehittämään Viron ja Suomen yhteistä valtiollista palveluväyläteknologiaa (X-Road). Nyt syntynyt puitesopimus on kolmivuotinen, ja Gofore on siinä ainoa toimittaja. Puitesopimuksen ennakoitu arvo on 2,1 miljoonaa euroa.

”Yhteistyössä kehitetään X-Roadin ydinkomponentteja ketterän ohjelmistokehityksen menetelmiä hyödyntäen”, kertoo NIIS:n toimitusjohtaja Ville Sirviö.

X-Road-teknologia yhdistää Suomen ja Viron palveluväylät
Suomi.fi-palveluväylä ja Viron X-tee perustuvat kumpikin Virossa kehitettyyn X-Road-teknologiaan, joka tarjoaa luotettavan, vakioidun ja tietoturvallisen tavan tietojärjestelmien väliseen tietojen vaihtoon julkisen internetin yli. X-Road hoitaa automaattisesti muun muassa välitettävien tietojen sähköisen allekirjoittamisen ja viestien aikaleimaamisen.

Goforella vahva tausta e-Governance-ratkaisujen tuottajana Suomessa
Gofore on tullut Suomessa tunnetuksi julkisen sektorin modernina ja ketteränä tietojärjestelmäkehittäjänä.
”Nyt syntynyt sopimus NIIS:in kanssa on meille strategisesti tärkeä. Koemme suurta innostusta päästessämme mukaan digitaalisen yhteiskunnan rakentamiseen sekä rajat ylittävän yhteistoiminnan kehittämiseen”, kertoo Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki.

Gofore on ollut rakentamassa Väestörekisterikeskuksen valitsemana toimittajana Suomi.fi -palvelukokonaisuutta. Tärkeä osa tätä työtä on ollut X-Road-teknologian mukauttaminen Suomi.fi -palveluväyläksi. Gofore jatkaa Väestörekisterikeskuksen toimittajana viime vuonna syntyneen sopimuksen puitteissa.

”Tämä sopimus on luonteva askel e-Governance-liiketoimintamme kehityspolulla. Olemme olleet jo pitkään tunnettu, vastuullinen ja luotettu toimittaja suomalaisessa valtionhallinnossa. Yhteistyö NIIS:in kanssa mahdollistaa eGovernance-liiketoimintamme laajentamisen myös kansainvälisille markkinoille”, kertoo Goforen johtava konsultti Mikko Kolehmainen.

NIIS kehittää sähköistä hallintoa yli valtioiden rajojen
Suomen ja Viron yhdessä perustaman NIIS-instituutin tavoitteina on rajat ylittävien sähköisen hallinnon infrastruktuurin komponenttien edistäminen ja X-Roadin operatiivisen kehittämisen sekä strategisen hallinnan varmistaminen. Tavoitteina on myös resurssien säästäminen, käytännön yhteistyön ja kokemusten jakaminen sekä kehitysinnovaatioiden vahvistaminen. Toimintamalli on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen.

Lisätietoja:
Timur Kärki, toimitusjohtaja, Gofore Oyj
p. 040 828 5886
timur.karki@gofore.com

Hyväksytty neuvonantaja: Evli Pankki Oyj, p. 09 4766 9926

Gofore on vuonna 2002 toimintansa aloittanut digitalisaation asiantuntijayritys. Tarjoamme uuden ajan palveluita yksityisen ja julkisen sektorin toimijoille muutoksen kohtaamiseen. Missiomme on muuttaa maailmaa paremmaksi digitalisaation keinoin ja työkulttuuria uudistamalla. Palvelumme kattavat koko arvoketjun – johdon konsultoinnista palveluiden muotoiluun ja rakentamiseen sekä pilvipalveluihin. Kehityksen suunnannäyttäjänä pysyminen vaatii nopeutta, uudistumis- ja kilpailukykyä. Tästä meillä on näyttöä jo 16 vuoden ajalta. Toiminnallemme on ominaista huippuasiantuntemus, ripeys sekä aito vuorovaikutus. Uskomme olevamme asiakkaillemme paras kumppani digitaalisen muutoksen tiellä. Goforelaisia on Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella, Swanseassa, Münchenissä ja Madridissa jo yli 400. Gofore valittiin Suomen parhaaksi ja Euroopan toiseksi parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work® 2017 -tutkimuksessa. Lisätietoa: www.gofore.com.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös