Yhtiötiedote 15.11.2019

Gofore Oyj: Goforen toimitusjohtajaksi Mikael Nylund, Timur Kärki ehdolla hallituksen päätoimiseksi puheenjohtajaksi – Gofore tähtää Helsingin pörssin päälistalle vuonna 2021

GOFORE OYJ YHTIÖTIEDOTE 15.11.2019 KLO 9.05 
SISÄPIIRITIETO

Goforen toimitusjohtajaksi Mikael Nylund, Timur Kärki ehdolla hallituksen päätoimiseksi puheenjohtajaksi – Gofore tähtää Helsingin pörssin päälistalle vuonna 2021

Gofore Oyj:n hallitus on nimittänyt Mikael Nylundin (44) yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi 11.12.2019 alkaen. Nykyinen toimitusjohtaja ja yksi Goforen perustajista Timur Kärki on ehdolla yhtiön hallituksen päätoimiseksi puheenjohtajaksi.

Mikael Nylund on ollut merkittävissä rooleissa kehittämässä Goforea jo vuodesta 2010 lähtien. Hän on toiminut toimitusjohtajan varahenkilönä vuodesta 2018 ja johtoryhmässä vuodesta 2010, viimeisimpinä vastuualueinaan yritysjärjestelyt sekä liikkeenjohdon konsultoinnin liiketoiminta.

”Mikael Nylund edustaa yhtiön johtamisen kannalta jatkuvuutta. Hänellä on vahvaa osaamista toimialaltamme ja kyky kehittää yhtiötä nopeasti muuttuvassa markkinassa. Uskon, että Nylund on ominaisuuksiltaan ja osaamiseltaan erinomainen valinta johdattamaan Goforea tulevaan kasvuun”, Goforen hallituksen puheenjohtaja Ali U. Saadetdin kommentoi.

”Kiitän Goforea luottamuksesta ja lähden innolla johtamaan yhtiötä tavoitteena hyvän kehityksen jatkaminen. Goforen osaava ja sitoutunut henkilöstö sekä vahvistuva asiakaskunta luovat hyvän perustan myös tulevalle menestykselle. Digitalisaation eteneminen tuo yhtiölle merkittäviä mahdollisuuksia myös tulevaisuudessa”, Goforen tuleva toimitusjohtaja Mikael Nylund toteaa.

Gofore kutsuu erillisellä kutsulla koolle ylimääräisen yhtiökokouksen. Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että hallituksen uudeksi jäseneksi valitaan Timur Kärki. Samalla pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja Ali U. Saadetdin jää pois hallituksesta. Mikäli Timur Kärki valitaan hallituksen jäseneksi, hallituksen muut jäsenet ovat ilmoittaneet yhtiölle valitsevansa hänet hallituksen päätoimiseksi puheenjohtajaksi. Kärki on toiminut yhtiön toimitusjohtajana vuodesta 2010 lähtien. Tänä aikana yhtiö on kasvanut noin miljoonan euron liikevaihdosta nykyiseen kokoluokkaansa.

”Pitkän toimitusjohtajakauteni jälkeen haluan tarkastella yhtiön johtamista uudesta näkökulmasta. Suhtaudun kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti tulevaan tehtävääni yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Pyrimme säilyttämään yhtiön ainutlaatuisen kulttuurin sekä arvopohjan, jotka ovat perustana myös tulevalle kasvullemme”, Timur Kärki toteaa.

Goforen hallitus on määrittänyt yhtiölle tavoitteeksi siirtyä Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle päälistalle vuoden 2021 aikana. Yhtiön osake on tällä hetkellä listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North Growth Finland -markkinapaikalla. Päälistavalmiuksiin liittyen yhtiö on aloittanut valmistelut muun muassa IFRS-tilinpäätösraportointiin siirtymiseen.

“Gofore on kasvanut kahden vuoden takaisesta First North -listautumisesta seuraavaan kokoluokkaan. Hallituksen puheenjohtajan roolissa minulla on enemmän aikaa strategisiin hankkeisiin, kuten päälistalle siirtymisen valmisteluun”, Kärki sanoo.

”Kiitän omasta ja muiden perustajien puolesta Ali U. Saadetdinia 14 vuotta kestäneestä tinkimättömästä työstä Goforen hallituksessa. Saadetdin on kokemuksellaan ja näkemyksellään toiminut näinä vuosina yhtiön tukirankana”, Timur Kärki jatkaa.

Lisätietoja:
Ali U. Saadetdin, hallituksen puheenjohtaja, Gofore Oyj   
p. 040 844 4201
ali.saadetdin@saadetdin.com

Timur Kärki, toimitusjohtaja, Gofore Oyj 
p. 040 828 5886 
timur.karki@gofore.com

Mikael Nylund, toimitusjohtajan varahenkilö, johtaja, yritysjärjestelyt, Gofore Oyj
p. 040 540 2280
mikael.nylund@gofore.com

Hyväksytty neuvonantaja: Evli Pankki Oyj, p. 040 579 6210

Gofore Oyj on kansainvälistä kasvua tavoitteleva digitalisaation asiantuntija. Meitä on Suomessa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Virossa yhteensä 580 alan johtavaa asiantuntijaa, jotka ovat yrityksemme sydän, aivot ja kädet. Kaikella tekemisellämme on positiivinen vaikutus – oli kyse sitten johdon konsultoinnista, muotoilusta tai koodauksesta. Meillä tehdään töitä ihmisistä, yhteisöistä ja organisaatioista välittäen. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 50,6 milj. euroa. Gofore Oyj:n osake noteerataan NasdaqFirst North Growth Finland -markkinapaikalla. Tutustu meihin paremmin osoitteessawww.gofore.fi.  

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös