Yhtiötiedote 13.12.2018

Gofore Oyj: Yhtiön strategian tarkennus ja muutokset johtoryhmässä

GOFORE OYJ YHTIÖTIEDOTE 13.12.2018 KLO 15.10

Yhtiön strategian tarkennus ja muutokset johtoryhmässä

Gofore Oyj:n hallitus on tarkentanut yhtiön strategiaa. Yhtiö vahvistaa tahtotilan, jonka mukaisesti se pyrkii jatkossa, mahdollisesti selvästi isommassakin yrityskoossa, olemaan:

1. Kehittyvä ja uudistumiskykyinen, pysyvästi tulevaisuuden yhtiö
Haluamme alati kehittyä yhtiönä, yhteisönä ja yksilöinä. Mahdollistamme parhaalla
tavalla yhtiön ja sen palveluiden jatkuvan uudistumisen sekä työntekijöidemme kehittymisen. Haluamme olla tunnettu ajantasaisesta huippuasiantuntijuudesta niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin näkökulmasta.

2. Vaikuttava ja vastuullinen
Haluamme että palveluillamme ja osaamisellamme on positiivista vaikutusta asiakkaillemme sekä yhteiskuntaan – pyrimme luomaan arvoa kaikkialle ympärillemme ihmisistä, yhteisöistä ja organisaatioista välittäen. Uskomme että maailma muuttuu parempaan suuntaan teknologisen kehityksen myötä, ja että meillä on yhdessä asiakkaidemme kanssa mahdollisuus siihen vaikuttaa.

3. Kansainvälinen
Haluamme olla aidosti kansainvälinen ja kansainvälisesti merkityksellinen yhtiö, toimien selvästi Suomea laajemmalla markkina-alueella. Tahdomme palvella globaalisti toimivia asiakkaita ja kasvaa heidän mukanaan. Toimintatapamme on verkostomainen ja lähtökohtaisesti kansainvälinen.

4. Kasvava ja kannattava
Tavoittelemme jatkuvaa orgaanista ja yritysostoin tapahtuvaa kasvua, kannattavasti. Uskomme että tarve digitaalisen muutoksen asiantuntijapalveluille edelleen kasvaa ja me pystymme kasvamaan markkinaa nopeammin. Pyrimme tuottamaan poikkeuksellista asiakasarvoa yhteisten onnistumisten myötä, asiakassuhteita syventäen. Huolehdimme kannattavuuden säilymisestä jokaisessa kasvuvaiheessa kasvattaen kustannuksia ja tukirakenteita korkeintaan liiketoiminnan kasvun kanssa samassa suhteessa.

Tärkeimpänä menestystekijänä tämän nelikohtaisen vision saavuttamisessa yhtiö näkee oman yrityskulttuurinsa, joka kannustaa itseohjautuvuuteen ja innostaa yhteiseen menestykseen. Johtamismalli perustuu matalaan ja ei-siilomaiseen organisaatiorakenteeseen, innostukseen ja yhteisöllisyyteen, rikkaaseen sisäiseen keskusteluun sekä tiedon läpinäkyvään ja automatisoituun käsittelyyn. Vahva yrityskulttuuri mahdollistaa työntekijäkokemuksen lisäksi korkeatasoisen asiakas- ja muun sidosryhmäkokemuksen.

Muita tunnistettuja menestystekijöitä ovat muun muassa yhtiön operatiivinen toimintakyky, yritysjärjestelyihin liittyvä kyvykkyys, yksilöiden kehittymisen käytännöt, palveluiden jatkuvan uudistamisen toimintatapa, asiakasarvon jatkuva kehittäminen sekä toimiva kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen tapa.

Yhtiö on käynnistänyt strategisia kehittämisohjelmia vuosille 2019-2020. Kehittämisohjelmat tähtäävät tunnistettujen menestystekijöiden säilymiseen sekä niiden parhaaseen mahdolliseen kehittymiseen yhtiön kasvaessa ja organisaatiorakenteen monimutkaistuessa.

Yhtiö on täsmentänyt myös asiakkuusstrategiaansa. Asiakasymmärrystä sekä asiakkaan kokemaa arvoa pyritään syventämään seuraavilla kolmella liiketoiminta-alueilla: Society, Industry, Business.

Strategiatarkennuksen myötä johtoryhmän jäsenistä nykyinen osaamisista ja kulttuurista vastaava johtaja Erkki Salminen vaihtaa tehtäviä. Hän aloittaa 1.1.2019 yhtiön kehitysjohtajan tehtävissä, vastuualueenaan strategisten kehittämisohjelmien, ”Digital Gofore” ja ”Capability Accelerator”, johtaminen.

Yhtiön hallitus on nimittänyt yritysjärjestelyistä vastaavan johtajan Mikael Nylundin toimitusjohtajan varahenkilöksi.

Yhtiön johtoryhmä 1.1.2019 alkaen:

·Timur Kärki (puheenjohtaja), toimitusjohtaja;
·Petteri Venola, talousjohtaja;
·Topi Koskinen, operatiivinen johtaja;
·Ville Tuominen, johtaja, kansainvälinen liiketoiminta;
·Erkki Salminen, kehitysjohtaja (aiemmin osaamisista ja kulttuurista vastaava johtaja);
·Kristiina Härkönen, johtaja, Pilvi-palvelut;
·Mikael Nylund, johtaja, yritysjärjestelyt, toimitusjohtajan sijainen tarvittaessa;
·Juha Virtanen, myyntijohtaja;
·Riikka Nurminen, markkinointi- ja viestintäjohtaja (opintovapaalla vuoden 2019, sijaisena toimitusjohtaja).

Erkki Salmisen aiemmat vastuut jakaantuvat erikseen johdettaviin toimintoihin: HR, osaamisen kehittäminen, rekrytointi ja paikkakuntakohtainen henkilöstöjohtaminen. Toimintojen vastuuhenkilöt ottavat osaa laajennettuun johtoryhmään. Myös markkinoinnin ja viestinnän osa-alueiden vastaavat ottavat osaa laajennetun johtoryhmän työskentelyyn.

Lisätietoja:
Timur Kärki, toimitusjohtaja, Gofore Oyj
p. 040 828 5886
timur.karki@gofore.com
Hyväksytty neuvonantaja: Evli Pankki Oyj, p. 040 579 6210

Gofore Oyj on vuonna 2002 toimintansa aloittanut digitalisaation asiantuntijayritys. Tarjoamme uuden ajan palveluita yksityisen ja julkisen sektorin toimijoille muutoksen kohtaamiseen. Missiomme on muuttaa maailmaa paremmaksi digitalisaation keinoin ja työkulttuuria uudistamalla. Palvelumme kattavat koko arvoketjunjohdon konsultoinnista palveluiden muotoiluun ja rakentamiseen sekä pilvipalveluihin. Goforelaisia on Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa, Lontoossa, Swanseassa, Münchenissä, Madridissa ja Tallinnassa lähes 500. Gofore valittiin Suomen parhaaksi ja Euroopan toiseksi parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work® 2017 –tutkimuksessa. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli 34 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First Northmarkkinapaikalla. Lisätietoja osoitteessa www.gofore.com.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös