IR-media 30.8.2023

Gofore Suomen 3. hyvämaineisin pörssiyhtiö

People working together

Gofore vahvistaa edelleen mainettaan pörssiyhtiönä suomalaisten yksityissijoittajien keskuudessa. Yhtiö arvioitiin Luottamus&Maine 2023 -tutkimuksessa kolmanneksi maineikkaimmaksi Koneen ja Ponssen jälkeen. Gofore nousi jopa seitsemän sijaa edellisvuodesta.

T-Median yhdessä Suomen Osakesäästäjien ja Pörssisäätiön kanssa tekemä tutkimus selvitti yksityissijoittajien näkemyksiä Suomen 79 suurimman pörssiyhtiön maineesta. Gofore sai sijoittajilta yleismainepisteet 3.96 (asteikko 1−5) ja paransi pisteitään viime vuoden 3.90:sta. Kone oli tutkimuksen ykkönen myös viime vuonna, ja Ponsse piti kakkossijansa.

”Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä sijoituksestamme ja noususta mainetutkimuksen kärkikolmikkoon. Kiitämme sijoittajia arvioista! Maineen rakentaminen on pitkäjänteistä työtä, jossa olemme mitä ilmeisemmin onnistuneet erinomaisesti. Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat viestintämme keskeisiä periaatteita niin sijoittajille kuin henkilöstölle, asiakkaille ja eri sidosryhmille. Yksi keino ennustettavuuden ja sitä kautta luottamuksen rakentamisessa on esimerkiksi se, että raportoimme kuukausittain yhtiömme kehityksestä ja kasvusta. Uskon, että sijoittajamme arvostavat näitä asioita”, sanoo toimitusjohtaja Mikael Nylund.

”Kärkikolmikkoon kiitäneellä, vuonna 2017 listautuneella Goforella on vahva kasvollinen omistus”, luonnehti Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri T-median tiedotteessa.

Goforen neljä perustajaa kuuluvat edelleen yhtiön suurimpiin omistajiin. Perustajista Timur Kärki on yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Kuvassa on taulukko, jossa on listattu tutkimuksen pörssiyhtiöt järjestyksessä. Organisaation sijoitus listalla perustuu tutkimuksessa saatuihin mainepistemääriin. Mainepistemäärä sijoittuu välille 1–5.

Taulukko: Pörssiyhtiöiden Luottamus&Maine 2023 -tutkimus. Organisaation sijoitus listalla perustuu tutkimuksessa saatuihin mainepistemääriin. Pistemäärä sijoittuu välille 1–5. Lähde: T-media.

Näin tutkimus tehtiin

Pörssiyhtiöiden Luottamus&Maine 2023 -tutkimuksessa selvitettiin 79 yhtiön maine suomalaisten yksityissijoittajien keskuudessa. Yhtiöiden maine mitattiin Luottamus&Maine-tutkimusmallilla, jossa mainetta arvioidaan kahdeksan osatekijän avulla: hallinto, talous, johtaminen, innovatiivisuus, vuorovaikutus, tuotteet & palvelut, työpaikka ja vastuullisuus.

Tutkimuksen kohderyhmäna oli yli 15-vuotiaat suomalaiset yksityissijoittajat valtakunnallisesti. Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin sähköisellä kyselylomakkeella 11.5.-26.6.2023 yhteistyössä Pörssisäätiön ja Suomen Osakesäästäjät ry:n kanssa.

Tutkimukseen vastasi kaikkiaan 7 757 yksityissijoittajaa, jotka antoivat yhteensä 18 837 yritysarviota.

T-median tiedote: Pörssiyhtiöiden maineet laskussa: Kone, Ponsse ja Gofore veivät kärkisijat

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös