Artikkeli 23.2.2024

Gofore tukee EU:n yritysvastuudirektiivin hyväksymistä

Pitkään valmisteltu EU:n yritysvastuudirektiivi on ollut viime päivinä esillä julkisuudessa. Keskustelu kiteytyy siihen, pitäisikö Suomen kannattaa direktiiviä. Gofore jakaa Teknologiateollisuuden kannan direktiivin hyväksymisen puolesta.

Teknologiateollisuus ry on 22.2. antamassaan lausunnossa ilmoittanut, että se suhtautuu myönteisesti pyrkimykseen luoda EU:n laajuinen yritysvastuuta koskeva sääntelykehikko, joka muodostaisi yrityksille selkeän ja tasapuolisen toimintaympäristön. 

Gofore haluaa edistää toiminnallaan vastuullista ja eettisesti kestävää digitalisaatiota. Yhtiö tukee Teknologiateollisuuden EU:n yritysvastuudirektiivin hyväksymistä koskevaa lausuntoa. Gofore jakaa Teknologiateollisuuden kannan siitä, että Suomi voi tulevassa neuvoston kokouksessa äänestää yritysvastuudirektiivin hyväksymisen puolesta.

”Direktiiviin liittyy ymmärrettävästi lainsäädännöllisiä haasteita. On kuitenkin tärkeää, että EU:n laajuinen vastuullisuussääntely saadaan voimaan. Jos eri EU-maat joutuvat yhteisten pelisääntöjen puuttuessa kehittämään omaa, toisistaan poikkeavaa lainsäädäntöä, se asettaa eri maiden yritykset eriarvoiseen asemaan. Samalla se vaikeuttaa useammassa kuin yhdessä maassa toimivien yritysten toimintaa”, sanoo Goforen kestävän kehityksen johtaja Kristiina Härkönen.

Yhteisen sääntelyn tehtävä on tasata toimintaympäristöä kaikkien vastuullisesti toimivien yritysten eduksi. Direktiivin tarkoitus on varmistaa, ettei mikään yritys saa kohtuutonta kilpailuetua ihmisiä tai ympäristöä vahingoittamalla.

”Tämä on vastuullisesti toimivien yritysten etu ja hyödyttää suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Näistä monet ovat jo pitkään oma-aloitteisesti tehneet merkittäviä panostuksia arvoketjunsa haitallisten ihmisoikeus- ja ympäristövaikutusten minimoimiseksi. On myös tärkeää, että eurooppalaiset kuluttajat voivat luottaa siihen, että markkinoilla olevat tuotteet ja palvelut ovat vastuullisesti tuotettuja”, Kristiina kertoo.

Lisätietoja:

Kristiina Härkönen, kestävän kehityksen johtaja, Gofore Oyj
p. 040 742 3411
kristiina.harkonen@gofore.com

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös