Artikkeli 7.12.2023

Goforelle uusi kumppanuustaso Microsoft AI Cloud Partner -ohjelmassa

Gofore on saavuttanut uuden kumppanuustason Microsoft AI Cloud Partner -kumppanuusohjelmassa. Gofore täyttää kriteerit nyt myös Data&AI -osaamisalueessa, osana Microsoft Solution Partner -ohjelmaa. Kyseessä on neljäs Microsoftin ohjelmassa saavutettu osa-alue. Tässä haastattelussa Goforen pilviliiketoiminnan johtaja Jussi Puustinen kertoo osaamisalueen merkityksestä asiakkaille ja avaa samalla sitä, miten data ja tekoäly, tietoturva, järjestelmien modernisointi sekä kestävä kehitys vaikuttavat pilviteknologian kehitykseen.

Gofore auttaa digitaalisen yhteiskunnan ja älykkään teollisuuden asiakkaitaan pilvisiirtymässä ja -teknologioiden hyödyntämisessä. Jussi Puustinen, mitkä ovat neljä Microsoft AI Cloud Partner -kumppanuusohjelman osa-aluetta ja mitä ne kattavat?

Tuorein saavuttamamme Data & AI -ratkaisukumppanuus osoittaa, että meillä on laajat valmiudet auttaa asiakkaitamme hallitsemaan ja hallinnoimaan tietojaan useista eri järjestelmistä analytiikka- ja tekoälyratkaisujen rakentamiseksi.

Aiemmat ratkaisukumppanuutemme ovat Digital & App Innovation, Infrastructure sekä Security.
Digital & App Innovation tarkoittaa, että pystymme auttamaan asiakkaitamme nykyaikaistamaan nykyisiä sovelluksiaan sekä rakentamaan pilvipohjaisia sovelluksia.

Infrastructure on osoitus valmiuksistamme auttaa asiakkaita nopeuttamaan keskeisten infrastruktuurien työkuormien siirtämistä Azureen.

Security tuo valmiudet auttaa asiakkaitamme suojaamaan koko organisaatio integroiduilla tietoturva-, vaatimustenmukaisuus- ja identiteettiratkaisuilla.

Mitä hyötyä osaamisalueiden kokonaisuus tuo asiakkaille, joita Gofore auttaa siirtymisessä pilviteknologioiden käyttöön?

Neljän osa-alueen kokonaisvaltainen Microsoft-kumppanuus kertoo asiantuntemuksemme tasosta, laadusta ja kattavuudesta sekä siitä, että noudatamme Microsoftin parhaita käytäntöjä. Täytämme Microsoftin asettamat kriteerit pilviteknologioiden käytössä.

Tämä on erinomainen lisä vuonna 2021 saavuttamamme Microsoft Cloud Adoption Framework (CAF) -kumppanuuteen, joka varmistaa pilvisiirtymän sujuvan suunnittelun Microsoftin käytänteiden mukaisesti.

Strateginen panostuksemme julkipilvessä toimiviin alustoihin on ollut pitkäjänteistä. Digitaalisen yhteiskunnan palvelut ja älykkään teollisuuden ratkaisut rakentuvat yhä enemmän julkipilven päälle.

Myös pilviteknologioissa muutosvauhti on kova. Mikä on näkemyksesi siitä, mihin suuntaan pilviteknologiat kehittyvät datan ja tekoälyn osalta?

Jatkamme panostusta julkipilvialustoiden hyödyntämiseen asiakasarvon tuotossa ja koemme, että tämä on oikea suunta myös uusien teknologiatrendien, kuten tekoälyn kohdalla.

Data-alustojen merkitys kasvaa ja lisää mahdollisuuksia tekoälyn hyödyntämiselle sekä luo pohjan tulevaisuuden arkkitehtuuriratkaisuille. Tekoälyratkaisujen ohella myös fyysisten laitteiden pitää kehittyä, alustatoimittajien kehittämät edistyneet suoritinarkkitehtuurit mahdollistavat tehokkaan ja nopean tekoälylaskennan. Tämä on keskeistä monimutkaisten tehtävien, kuten koneoppimisen ja syväoppimisen suorittamisessa.

Tämä suoritinkapasiteetti ei ole vain suurten yritysten etuoikeus, vaan se on kaikkien saataville julkipilvialustojen ansiosta. Tämä on hyvä suuntaus, sillä se demokratisoi tekoälyn käytön ja tarjoaa mahdollisuuden niin pienille yrityksille kuin yksittäisille kehittäjillekin hyödyntää edistyksellisiä ja tarpeen mukaan skaalautuvia laskentaresursseja.

Julkipilvitoimittajien innovaatiot eivät tämän myötä ainoastaan edistä teknologista kehitystä, vaan myös tuovat sen kaikkien ulottuville, mikä mahdollistaa laajemman tekoälyn soveltamisen eri toimialoilla.

Entä mikä on tietoturvan merkitys pilviteknologioissa?

Pilvialustatoimittajien jatkuva panostus tietoturvaan on merkittävä virstanpylväs liiketoiminnan turvaamisessa. Innovatiiviset tietoturvaratkaisut, kuten käyttäjien ja identiteetin hallinta, automaattinen uhkien havaitseminen ja nopeat reagointimekanismit, ovat vahvasti osa palveluvalikoimaa. Näiden ominaisuuksien jatkuva kehitys takaa sen, että asiakkaan liiketoiminta pysyy suojattuna ja häiriöttömänä.

Pilvialustojen tarjoama monipuolinen tietoturvakokonaisuus ei ainoastaan tunnista ja torju uhkia, vaan se mahdollistaa joustavan skaalautuvuuden liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin. Asiakkaat voivat luottaa siihen, että pilvipalvelujen tarjoajat seuraavat alan uusimpia tietoturvatrendejä ja integroivat niitä välittömästi palveluihinsa. Tämä varmistaa liiketoiminnan jatkuvuuden ja antaa mahdollisuuden keskittyä ydinliiketoimintaan luottavaisin mielin.

Mitä suosittelet asiakkaalle, jos hän aikoo modernisoida vanhoja järjestelmiä?

Vanhojen järjestelmien modernisointi pilveen on tärkeä teema järjestelmien elinkaaren hallinnassa. Migraatiosta poiketen kyse ei ole pelkästään virtuaalikoneiden siirtämisestä vanhasta ympäristöstä uuteen, vaan tavoite on päivittää itse järjestelmän rakenne ja teknologia vastaamaan nykypäivän vaatimuksia ja standardeja. Tämä prosessi voi kattaa sovellusten uudelleenkirjoittamisen, arkkitehtuurin päivityksen ja teknologisten komponenttien modernisoinnin.

Hyvin tehty modernisointi helpottaa järjestelmien ylläpitoa ja varmistaa myös tietoturvapalveluiden hyödyntämisen, haavoittuvuuksien korjaamisen sekä varmistaa vaatimustenmukaisen toiminnan. Kustannusten keskitetty seuranta, läpinäkyvyys ja skaalautuminen parantuvat, mikä tuo uusia mahdollisuuksia myös optimointiin.

Miten pilviteknologiat vievät eteenpäin kestävää kehitystä?

Digitaalisten tuotteiden ja ratkaisujen on oltava yhä vastuullisemmin suunniteltuja ja toteutettuja sekä mahdollisimman vähäpäästöisiä. Alustatoimittajien pyrkimykset hiilineutraaliin energiantuotantoon ja työkuormien optimointiin käytön mukaan auttavat myös tilanteissa, kun etsitään kestävintä perustaa digitaalisten palveluiden tuottamiseksi. Pilvi tarjoaa myös valmiit ratkaisut esimerkiksi hiilijalanjäljen raportointiin osana yritysten vastuullisuusraportointia.

Kuinka paljon Goforella on pilviteknologioiden osaajia?

Yhtiössämme on noin sata Microsoftin pilviteknologioihin sertifioitunutta asiantuntijaa ja kaikkiaan yli 400 osaajaa, jotka ovat työskennelleet projekteissa Microsoft teknologioilla.

Tutustu Goforen pilvipalveluihin

Miten onnistua pilvisiirtymässä? Lataa oppaamme!

Lisätietoja

Tiia Hietala, pilvikumppanuudet ja -koulutukset
tiia.hietala@gofore.com, p. 045 8788 222

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös