Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot 17.1.2024

Goforen osakkeenomistajien nimitystoimikunnan ehdotukset vuoden 2024 varsinaiselle yhtiökokoukselle

Gofore Oyj
Pörssitiedote
Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot
17.1.2024 klo 10.45 

Goforen osakkeenomistajien nimitystoimikunnan ehdotukset vuoden 2024 varsinaiselle yhtiökokoukselle

Gofore Oyj:n osakkeenomistajien nimitystoimikunta esittää 4.4.2024 järjestettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle:

Hallituksen jäsenten lukumäärää ja kokoonpanoa koskeva ehdotus

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallitus koostuu kuudesta (6) jäsenestä, ja että toimikaudeksi, joka päättyy vuoden 2025 varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä, hallituksen jäseniksi valitaan uudelleen hallituksen jäsenet Mammu Kaario, Piia-Noora Kauppi, Timur Kärki ja Sami Somero. 

Nimitystoimikunta ehdottaa, että hallitukseen valittaisiin uusina jäseninä Antti Koskelin sekä Gofore-konsernin henkilöstön keskuudestaan vaaleilla valitsema hallintoedustaja Matti Saastamoinen. 

Antti Koskelin on toiminut Kone Oyj:n tietohallintojohtajana vuodesta 2015. Aiemmin hän on toiminut mm. Konecranesin tietohallintojohtajana vuosina 2009-2014 ja johtoryhmän jäsenenä 2013-2014 sekä johtavissa tehtävissä Nokia-konsernissa vuosina 1994-2008. Koskelin on tällä hetkellä pohjoismaisen digitaalisen kiihdyttämön, Combientin, hallituksen jäsen. Hän on toiminut myös nykyään Goforeen kuuluvan muutosjohtamisen asiantuntijayritys CCEA Oy:n hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. Koulutukseltaan Koskelin on tietotekniikan insinööri Helsingin teknillisestä opistosta. 

Matti Saastamoinen on Gofore-konsernin henkilöstön keskuudestaan vaaleilla valitsema edustaja. Hänellä on 20 vuoden mittainen ura IT-alalla, ja hän on työskennellyt Goforella muun muassa projektipäällikkönä ja esihenkilönä vuodesta 2017. Saastamoisella on laaja kokemus IT-alalta eri tehtävistä. Ennen Goforelle siirtymistään hän on työskennellyt Plenware Oy:ssä, Almare Systems Oy:ssä, Hermia Groupissa ja Business Tampereessa, jossa hän toimi myös henkilöstön valitsemana johtoryhmän jäsenenä. Saastamoinen on koulutukseltaan filosofian maisteri. 

Kaikki ehdokkaat ovat antaneet suostumuksensa tehtäviin. 

Kaikki ehdokkaat ovat riippumattomia yhtiöstä ja sen merkittävistä osakkeenomistajista lukuun ottamatta Timur Kärkeä, joka on riippuvainen yhtiöstä ja sen merkittävistä osakkeenomistajista, ja Matti Saastamoista, joka on riippuvainen yhtiöstä. Kärki on yhtiön suurin osakkeenomistaja ja on toiminut yhtiön toimisuhteisena neuvonantajana vuoteen 2023 asti. Saastamoinen on työsuhteessa yhtiöön. 

Hallituksen jäsenten palkkioita koskeva ehdotus 

Nimitystoimikunta ehdottaa vuoden 2024 varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenten palkkiot ovat seuraavat:  

  • Hallituksen puheenjohtajalle 6 000 euroa kuukaudessa
  • Hallituksen jäsenille 3 000 euroa kuukaudessa
  • Hallituksen jäsenille maksetaan kokouspalkkioita valiokuntien kustakin kokouksesta seuraavasti: valiokunnan puheenjohtajalle 800 euroa kokouksesta, ja muille valiokunnan jäsenille 400 euroa kokouksesta.
  • Lisäksi kaikille jäsenille korvataan matkakulut yhtiön matkustussäännön mukaisesti tositteita vastaan. 

Ehdotetut palkkiot ovat samat kuin viime vuonna. 

Nimitystoimikunnan kokoonpano 

Vuoden 2024 varsinaiselle yhtiökokoukselle ehdotukset tehneeseen nimitystoimikuntaan kuuluvat:  

  • Timur Kärki, Timur Kärjen nimeämänä
  • Petteri Venola, Petteri Venolan nimeämänä
  • Mika Varjus, Mika Varjuksen nimeämänä
  • Sami Somero, yhtiön hallituksen nimeämänä 

Nimitystoimikunta teki kaikki ehdotuksensa yksimielisesti. 

Gofore Oyj:n yhtiökokous päätti 29.4.2020 osakkeenomistajien nimitystoimikunnan perustamisesta. Nimitystoimikunta koostuu neljästä jäsenestä. Heistä kolme on yhtiön kolmen suurimman osakkeenomistajan nimeämä edustaja ja yksi on yhtiön hallituksen keskuudestaan valitsema hallituksen jäsen.

Nimitystoimikunnan ehdotukset sisällytetään myöhemmin julkaistavaan yhtiökokouskutsuun.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta Gofore Oyj

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 149,9 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys. Tutustu meihin paremmin osoitteessa www.gofore.com.

Liitteet

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös