Lehdistötiedote 4.12.2023

Goforen perustama Gofore Impact -säätiö aloitti toimintansa

4.12.2023 09:45:00 EET

Gofore on perustanut Gofore Impact -säätiön edistämään yhteiskunnan digitaalista muutosta ja tukemaan sen positiivisia vaikutuksia ja tasaista jakautumista yhteiskunnassa. Marraskuussa toimintansa aloittaneen säätiön ensimmäinen apurahahaku käynnistyy 1.1.2024.

Gofore päätti keväällä 2023 perustaa säätiön lisätäkseen vaikuttavuuttaan eettisen digitalisaation edistämisessä. Yhtiö haluaa auttaa yhteiskuntaa hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia ja potentiaalia täysimääräisesti ja ilman viivästystä. Säätiö on Goforen tiedon mukaan Suomen ensimmäinen laatuaan. 
 
”Koemme silkan yritysvastuun keinot riittämättömiksi ja haluamme tehdä enemmän kuin mitä pystymme toteuttamaan asiakkaiden kanssa tehtävän työn eli kädenjälkemme kautta. Säätiön avulla voimme tukea tutkimusta tai kehitystä, joka ei kenties muuten saisi rahoitusta mutta jolla voisi olla suuri vaikuttavuus”, taustoittaa Gofore Impact -säätiön hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki. Kärki on myös yksi Goforen neljästä perustajajäsenestä ja Goforen hallituksen puheenjohtaja.  

Säätiön syntyyn myötävaikutti myös ns. sidosryhmäkapitalismi eli ajatus siitä, että kaikki sidosryhmät – omistajat, työntekijät, asiakkaat, toimittajat, valtio ja periaatteessa koko yhteiskunta – voivat hyvin, ja saavat sen seurauksena itselleen joko omaisuutta tai arvoa.  

”Erityisesti henkilöstön, ja lisääntyvissä määrin myös asiakkaiden vastuullisuuteen liittyvät odotukset kasvavat jatkuvasti. Arjen digitaalisissa palveluissa korostuvat mm. saavutettavuus ja inklusiivisuus, teollisuuden puolella tukea tarvitaan mm. ilmastonmuutoksen torjunnassa ja vihreässä siirtymässä”, Kärki luettelee. 

Gofore Impact -säätiön tarkoitus on tukea digitalisaation positiivisia vaikutuksia kuten demokratia- ja tasa-arvokehitystä sekä lieventää digitaaliseen muutokseen liittyviä sosiaalisia jännitteitä ja lieveilmiöitä. Niitä voivat olla esimerkiksi epätasa-arvoisesti rakennetut palvelut, saavutettavuusongelmat, digisyrjäytyminen, yksilön suoja, sosiaalisen median ongelmat tai jopa demokratian haasteet. Säätiö pyrkii vaikuttamaan myös digitaalisten palveluiden kehittäjien monimuotoisuuteen ja toimialan yleiseen elinvoimaisuuteen. 

Säätiö voi edistää tarkoitustaan jakamalla apurahoja ja avustuksia tai lahjoittamalla asiantuntijatyötä, harjoittaa tutkimus- ja kehitystoimintaa ja johtaa rahoittamiaan projekteja ja osallistua yhteiskunnalliseen digitalisaatiokeskusteluun. 

Ensimmäinen apurahahaku käynnistyy 1.1.2024 ja on auki 14.2.2024 saakka. Goforen yhtiökokous 2023 päätti maaliskuussa valtuuttaa Goforen hallituksen päättämään yhdestä tai useammasta lahjoituksesta säätiölle enintään 250 000 euron arvosta.  

Gofore Impact -säätiö: impact.gofore.com  

Lisätietoja:  

Timur Kärki 
Hallituksen puheenjohtaja, Gofore Oyj ja Gofore Impact säätiö sr 
p. 040 828 5886    
timur.karki@gofore.com   
 

Mediatiedustelut:  

Anne Sivula 
Gofore Oyj viestintä ja mediasuhteet
p. 040 717 4873 
anne.sivula@gofore.com

Images

Timur Kärki_kuva Goforen kuva-arkisto Gofore_Impact_Foundation.png

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös