IR-media 25.10.2023

Laskuveden aikaan

Bongasin tulosjulkistuksemme alla Inderesin IT-palveluyhtiökeskustelussa postauksen, jossa todettiin Warren Buffettin sanoneen, että laskuveden aikaan nähdään, keillä on uimahousut jalassa. Laskuvesi tuli viime kesänä hieman takavasemmalta sektorillemme, joka on saanut nauttia koronan jälkeisen ajan kysynnästä pitkään.

Q3-tulosjulkistuksen alla istahdimme alas muistuttamaan itsellemme ja sijoittajille, minkä tekijöiden ansiosta meillä ei ainoastaan ole uimahousut visusti jalassa, vaan olemme myös onnistuneet kasvamaan. Inderesin postauksessa käsiteltiin nimenomaan alihankintaa, joka tuo joustoa heikossa tai sumuisessa markkinatilanteessa – keino, joka ei ole yhdellekään IT-palveluyhtiölle vieras, mutta jonka käyttöasteissa on eroja. Goforella se oli Q3:lla 18 % liikevaihdosta ja on ilman muuta tärkeä keino säädellä osaamiskoria vaihtelevissa tilanteissa. Uimahousujamme ei kuitenkaan kannattele vain alihankinnan säätely.

Meitä kantaa pitkäjänteisen digitalisaatiotyön lisäksi strategiamme, johon uskomme vahvasti. Päätimme viime joulukuussa keskittyä kahteen pääasiakasryhmäämme Digital Society ja Intelligent Industry. Pyrimme rakentamaan näissä strategisia, pitkiä asiakassuhteita, jotka tuovat ns. toistuvaa liikevaihtoa. Meillä on myös poikkeuksellisen laaja tarjooma, joka synnyttää asiakasarvoa yli liiketoiminta-aluerajojen. 

Strategisten valintojen päälle rakentuvat pitkäaikaiset erottautumistekijät. Goforella on hyvä, 20 vuotta rakentunut, maine sekä julkishankkeiden että digitalisoituvan teollisuuden luottokumppanina. Tällainen positio auttaa säilyttämään kannattavan hintatason myös kovassa kilpailussa ilman aggressiivista hinnoittelua. Valikoimamme tukee myös myyntiä ja asiakassuhteiden kehittämistä, ja monipuolinen osaaminen tuo meille usein korkeat laatupisteet kilpailutuksissa. Pitkä, kokemuksen kautta saatu osaaminen laadukkaiden tarjousten tekemisestä auttaa myös voittamaan tarjouskilpoja.

Suutarin lapsilla pitää tietenkin olla kengät. Kilpailutekijöiden yhteydessä onkin mainittava oma digitaalinen alustamme, joka auttaa kannattavuuden ja osaamisen tehokkaassa suunnittelussa, esimerkiksi suoraan asiakastarpeisiin rekrytoinnissa. Digitalisaatio mahdollistaa myös valitsemamme poikkeuksellisen avoimuuden ja talousraportoinnin tiheyden (ja tarkkuuden). Erityisesti epävarmassa markkinassa on voitava kertoa mahdollisimman tarkkaan mistä tekijöistä oma menestys tai menestymättömyys koostui, ja jaamme ulkoisesti suurimman osan tiedosta, jota data meille kertoo.

Vahvimmin uimahousujamme kannattelee kuitenkin Gofore-yhteisö, jolla on keskimäärin pohjoismaista vertailuindeksiä parempi olla. Mekään emme silti ole immuuneja huonommille ajoille; henkilöstömme suositteluindeksi eNPS oli syyskuun lopussa 34 siinä, missä se oli kesän alussa vielä 51. Fokuksemme on tietenkin siirtynyt syksyn mittaan kannattavuuden säilyttämiseen, joten suositteluinto on laskenut ainakin osittain koko toimialan alakuloisuudesta ja siihen liittyvistä omista varautumistoimenpiteistämme johtuen.

Vahva kulttuuri tuo kuitenkin resilienssiä vaikeassa markkinassa. Goforen menestys on meille yhteinen asia, jota tukevat mm. kannattavuuteen sidotut palkkamallit, oma TES ja henkilöstön osakeomistus. Lisäisin tähän vielä keskustelevan sisäisen viestinnän, jossa myös huolenaiheet saa tuoda näkyvästi esille ja niihin myös vastataan kaikin keinoin, joita meillä on pörssiyhtiönä käytössä.

Goforella on uimahousut tukevasti jalassa.

Emmi Berlin
IR Lead

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös