Blogi 10.5.2022

UX/UI Designer: Urahaaveet todeksi Goforella

Gofore Crew

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 2 vuotta sitten.

”En ole aina tiennyt haluavani käyttöliittymäsuunnittelijaksi, vaatimusmäärittelijäksi tai muotoilijaksi.” UX/UI Designerimme Rosa kertoo, miten hän päätyi IT-alalle ja löysi Goforesta työnantajan, joka pitää huolta työntekijöistään.  

Päädyin sattumalta ja ajatuksella ”kokeillaan nyt tätäkin” lopulta opiskelemaan tietojärjestelmätieteitä Jyväskylän yliopistoon, mikä osoittautui ihan hedelmälliseksi päätökseksi. Mielenkiinto käyttöliittymiä ja käyttökokemusaiheita kohtaan syttyikin pienenä liekkinä suhteellisen nopeasti, yliopisto-opintojen ensimmäisenä lukuvuonna. Tutustuin eräällä kurssilla Nielsenin heuristiikkoihin, joiden pohjalta piti arvioida ja perustellen uudelleen muotoilla jokin verkkopalvelu. Olin yhtään liioittelematta liekeissä. Kasvava innostukseni johti lopulta siihen, että suoritin maisterin tutkintoni kognitiotieteiden pääaineessa.

Mutkan kautta unelma-ammattiin

Työssä kävin koko opintojeni ajan, eli ura lähti hyvin nopeasti ottamaan suuntaa IT-alalla. Työskentelin perinteisissä service desk -tehtävissä, sen jälkeen asiakkuusvastaavana ja lopulta järjestelmäkehityksessä tuoteomistajana. Olin pitkään ajatellut, ettei UX- tai UI-painotteisia töitä ole mahdollista yliopisto-opintojen pohjalta hakea, sillä omaa harrastuneisuutta olisi pitänyt olla taustalla paljon, sekä esimerkiksi portfolio ja jotain visuaalista työnäytettä osaamisesta. Jos kuitenkin jotain kiitän, niin omaa sinnikkyyttäni, sillä niin vain muutaman mutkan kautta pääsin lopulta niihin tehtäviin, joihin olin opintojeni aikana tähdännyt – tekemään vaatimusmäärittelyä, käyttöliittymäsuunnittelua ja palvelumuotoilua.

Miksi hain lopulta Goforelle, oli sekin eräänlainen itsetutkiskelun tulos. Kaipasin erilaista haastetta, mitä sen hetkinen työni tarjosi, mutta halusin myös sellaisen työnantajan, joka vastaisi paremmin omia arvojani. IT-alallahan näitä yrityksiä riittää, mutta ajatus Goforesta mahdollisena tulevaisuuden työnantajana kumpusi lopulta somen kautta. Bongasin Linkedinissä hehkutusta Goforen omasta työehtosopimuksesta. Selasin sopimuksen läpi ja vakuutuin siitä, että Goforella todella halutaan pitää huolta työntekijöistä – yrityksen tärkeimmästä voimavarasta.

Onnellisesti goforelainen

Goforen muotoilijahausta voit lukea lisää ja syvällisemmin täältä. Lyhyesti sanottakoon, että oma rekrykokemukseni oli lämmin, hermostuttava mutta palkitseva. Pääsin näyttämään, mihin pystyn, ja sittenpä kävikin niin hassusti, että minut haluttiin sisään tuplaroolilla, tuoteomistajaksi ja muotoilijaksi, tekemään kahta lempijuttuani: ketterää järjestelmäkehitystä ja käyttökokemussuunnittelua. Tällä hetkellä vedän siis pientä (mutta sitäkin sähäkämpää) kehitystiimiä Goforen arvokkaimman aarteen, Hohdon, ympärillä. Hohdossa nimittäin yhdistyvät kaikki Goforen liiketoiminnan kulmakivet: ihmiset, myynti ja resursointi. Ehkä Hohdosta ja sen salaisuuksista lisää myöhemmin omassa blogikirjoituksessaan.

Minut on otettu Goforen muotoilijayhteisöön ilolla vastaan, ja olen päässyt työskentelemään tuoteomistajan tehtävien lisäksi muun muassa ihan perinteistä nappien piirtelyä ja aloittamaan isompaakin palvelumuotoiluprojektia. Työtä teen kotitoimistolta Kuopiosta, mutta koen tärkeänä nähdä omaa tiimiäni säännöllisesti. Arkea rytmittävät siis myös säännölliset reissut Jyväskylän ja Tampereen suuntaan. Hassua kyllä, tässä uraa startatessa on tullut tehtyä käänteisesti, mitä ehkä useammat muut opiskelijat, sillä karkasin yhä kauemmaksi pk-seudulta. Tätä työtä saa onneksi tehdä sieltä, missä oma sydän on, ja minulla se on Savossa.

Käythän kurkkaamassa Goforen avoimet työpaikat, ja tule työkaverikseni!

Gofore Crew

Rosa Vanninen

Product Manager & UX Designer

Rosa työskentelee Goforella sisäisessä kehityksessä tuotepäällikkönä ja UX-muotoilijana. Ihmisenä ja työkaverina Rosa on lämminsydäminen haasteisiin heittäytyjä.

Erityisesti työssä kiinnostavat asiakaslähtöinen järjestelmäkehittäminen palvelumuotoilun keinoin, sekä käytettävyyden ja käyttökokemuksen rakentaminen sisällön ja käyttöliittymän muotoilun kautta. Rosan haaveena on joskus jatkaa käytettävyyden tutkimusta tohtorikoulun puolella.

Takaisin ylös