Muuta vastuullisuus kulusta tuottavaksi liiketoiminnan keskiössä

Vastuullisuusdata ja ESG-raportointi

Haluatko vapauttaa yrityksesi vastuullisuusasiantuntijoiden aikaa kestävyyttä aidosti edistävään työhön? Hyödynnä digitalisaatiota vastuullisuusdatan hallinnassa laajemmin, kun EU:n kestävyysraportointidirektiiviä aletaan soveltaa vuoden 2024 alusta lähtien. Parempi ESG-datan hallinta muuttaa datan tiedoksi, joka luo arvoa nyt ja tulevaisuudessa.

Tarvitsetko tukea vastuullisuustiedon digitalisointiin, datan keruuseen, laajempiin vastuullisuusdatan järjestelmämuutoshankkeisiin tai -hankintoihin? Ymmärrämme vastuullisuustiedon hallinnan haasteita, mm. tiedon laatuun, analysointiin ja varmennukseen liittyen.

Hyödyt

Miksi digitalisoida ESG-datan hallintaa?

EU-lainsäädäntö ohjaa datakeskeisyyteen

EU:n kestävyysraportointidirektiiviä eli CSRD:tä (Corporate Sustainability Reporting Directive) sovelletaan vuoden 2024 alusta lähtien. Direktiivin myötä vastuullisuusraportointi tulee pakolliseksi nykyistä suuremmalle osalle yrityksiä, ja lisäksi se edellyttää vastuullisuustiedon hallinnan systemaattista ja rakenteellisuuteen perustuvaa kehittämistä. CSRD:n lisäksi myös CSDDD (Corporate Sustainability Due Diligence Directive), Ecodesign- ja ns. Green Claims -direktiivit siirtävät ESG-datan yritystoiminnan keskiöön.

Varmista laadukas ja ajantasainen raportointi

Vastuullisuusdatan kerääminen on usein manuaalista ja aikaa vievää. Tarvittavat tiedot ja tietolähteet ovat moninaisia, ja haasteena on monin paikoin myös datan saatavuus ja sen laatu. Päällekkäinen ja pahimmillaan toistuva erilaisten tietojen uudelleenkäsittely luo haasteita ja tehottomuutta. Vastuullisuuden ja IT:n yhteistyötä kehittämällä varmistat, että yrityksen digitaalista kyvykkyyttä kehitetään vastuullisuusdatan keruusta sen hyödyntämiseen.

Pienennä riskejä

Kehittämällä digitaalista kyvykkyyttä vastuullisuusdatan hallinnassa varmistat toiminnan jatkuvuuden, tehostat riskienhallintaa ja kasvatat yrityksen resilienssiä. Toimenpiteitä on vaikea kohdistaa oikein, jos kokonaiskuvaa vastuullisuustiedon hallinnasta ei ole saatavilla. Kun ESG-data on rakenteellisessa muodossa ja systemaattisesti dokumentoituna, myös tietojen varmentaminen on helpompaa. Gofore kykenee auttamaan erilaisten ESG-ohjelmistojen vertailussa. 

Hyödynnä kerättyä tietoa yrityksen toiminnassa

Paranna vastuullisuustiedon laatua ja tietojen hallintaa yhdistämällä tiedot yrityksen taloustietoon. Voit käyttää kerättyä tietoa tehokkaammin moniin eri tarkoituksiin, arvioida, mitata, seurata ja ennustaa yrityksen vastuullisuustyötä helpommin sekä omassa toiminnassa että koko arvoketjussa. ESG-datan hallinnan kehittäminen nopeuttaa ulkoista vastuullisuusraportointia digitaalisessa muodossa. Digitalisaation avulla vastuullisuus voidaan muuttaa kulusta tuottavaksi, viemällä ESG-data liiketoiminnan keskiöön.

Miten vastuullisuusdatan digitalisoinnissa onnistutaan?

VAPAUTA VASTUULLISUUSDATA

Työkaluja ja -vaiheita ymmärryksen parantamiseen:

 • ESG-datan nykytilan kartoitus
 • Business case –esitutkimus/POC
 • ESG-data-/järjestelmäratkaisun suunnittelu
 • Hankintakonsultointi
 • Datan saatavuuden parantaminen (tiedon keruun ratkaisut, palvelumuotoilu)
 • Vastuullisuusraportin digitalisointi
 • Laadunvarmistus/testaus

Nämä kiinnostavat asiakkaitamme erityisesti: Järjestelmä– ja tietoarkkitehtuuri, palvelumuotoilu, hankintakonsultointi, data & AI.

illustration with people having a meeting

SUUNNITTELE VASTUULLISTA LIIKETOIMINTAA

Työkaluja ja -vaiheita uudistuksen toteuttamiseen:

 • Strategian uudistus/ESG-mittaroinnin kehittäminen 
 • ESG-tiedon jakamisen/hyödyntämisen konseptit 
 • Data-analytiikan kehittäminen, teknologiakokeilut 
 • Tiedolla johtamisen (Business Intelligence) ratkaisut 

Nämä kiinnostavat asiakkaitamme erityisesti: Johdon konsultointi, kokonaisarkkitehtuuri, palvelumuotoilu, data & AI.  

 

INSPIROI VASTUULLISIIN TEKOIHIN

Työkaluja ja -vaiheita uudistuksen hyötyjen maksimointiin:

 • Käyttäjätutkimus
 • ESG-ratkaisun käyttöönoton tuki
 • Muutoksen johtaminen 

Nämä kiinnostavat asiakkaitamme erityisesti: Palvelumuotoilu, UX, johdon konsultointi, muutosjohtaminen.

Katso tallenne: Pakollinen vastuullisuusraportointi lähestyy – nyt on aika laittaa data kuntoon!

Webinaarissa kuulet CSRD:n vaatimuksista ja niiden vaikutuksista vastuullisuusjohtamiseen. Saat vinkkejä siihen, miten aloittaa ESG-datan hallinnan kehittäminen ja millaisia digitaalisia työkaluja ja kyvykkyyksiä se edellyttää.

LATAA TALLENNE

Asiantuntijoidemme näkemyksiä moderneista toimintatavoista

Onnistumisen elementit

Neljä näkökulmaa vastuullisuusdatan digitalisointiin

Liiketoimintaviisaus

Vastuullisuus muuttaa liiketoimintaa. Johda muutosta ja tee päätöksiä, jotka luovat positiivista yhteiskunnallista vaikutusta. Turvaa organisaatiosi ja varmista tie tulevaisuuden kasvulle.​

Eettisyys

Varmista, että ihmiset ovat vastuullisuusstrategiasi keskiössä ja saavutat kestävyystavoitteesi.​

Ihmislähtöisyys

Varmista, että ihmiset ovat vastuullisuusstrategiasi keskiössä ja saavutat kestävyystavoitteesi.​

Teknologiaosaaminen

Teknologiavalinnoilla on ratkaiseva rooli kestävyystransformaatiossa. Yhdessä datan kanssa sen avulla voidaan saada aikaa muutosta, ratkaista monimutkaisia tehtäviä nopeasti ja säästää resursseja.​

Ota yhteyttä!

Jarmo Nykänen

Neuvonantopalvelut

jarmo.nykanen@gofore.com

040 041 9287

Takaisin ylös