Aidon testiautomaatio

Testiautomaatio nopeuttaa tuotekehitystä, vähentää manuaalista työtä ja parantaa kustannustehokkuutta

Digitalisaatio haastaa sähkömarkkinatoimijoita kehittämään uusia älykkäitä ratkaisuja sähkönmittaukseen ja etäluentaan. Pohjoismainen markkinajohtaja Aidon on saanut Gofore Groupiin kuuluvasta Devectosta luotettavan kumppanin tuotekehitykseensä.

Testiautomaatio nopeuttaa tuotekehitystä, vähentää manuaalista työtä ja parantaa kustannustehokkuutta

Digitalisaatio haastaa sähkömarkkinatoimijoita kehittämään uusia älykkäitä ratkaisuja sähkönmittaukseen ja etäluentaan. Pohjoismainen markkinajohtaja Aidon on saanut Gofore Groupiin kuuluvasta Devectosta luotettavan kumppanin tuotekehitykseensä.

Suomalainen Aidon Oy on älykkäiden sähkönmittausratkaisujen ja mittausteknologian pohjoismainen markkinajohtaja. Yritys on toimittanut yli kolme miljoonaa energiapalvelulaitetta sähkönjakeluyhtiöille, joiden toimiala on digitalisaation myötä mullistunut tällä vuosituhannella. Aidonin päätuotteita ovat sähkön etäluentajärjestelmät ja älyverkkoratkaisut.

Aidonin kasvava tuotanto ja laajentuminen pohjoismaisille markkinoille edellyttivät tuotekehityksen nopeuttamista, manuaalisen työn vähentämistä ja parempaa kustannustehokkuutta. Kumppaniksi sulautettujen ohjelmistojen ja testausautomaation kehittämiseen valikoitui Gofore Groupiin kuuluva Devecto, joka vakuutti Aidonin ratkaisulähtöisyydellään ja teknisellä osaamisellaan.

– Sulautetun järjestelmän ohjelmistokehityksestä alkanut yhteistyö laajeni pian testaukseen. Testiautomaatioalustan kehityshankkeen myötä laajensimme Aidonin parissa työskentelevää tiimiämme nopeasti muutamasta henkilöstä kymmeneen, Devecton liiketoimintajohtaja Petri Mähönen kertoo.

Automaatio nostaa laatua ja pitää projektit aikataulussa

Devecton kanssa kehitetty testiautomaatioalusta oli Aidonille tärkeä ja onnistuneeksi osoittautunut investointi.

– Devectolta saatiin projektiin kriittistä osaamista, ja nyt sen hedelmistä on päästy todella nauttimaan. Uuden testialustan ansiosta projektit pysyvät aikataulussa ja laatu on korkealla tasolla. He toivat tarvittavat ratkaisuideat, joiden avulla projekti oli mahdollista toteuttaa kustannustehokkaasti, Aidonin sulautettujen järjestelmien arkkitehti Ilkka Hokkanen toteaa tyytyväisenä.

Onnistuneet yhteiset projektit ovat johtaneet pitkään kumppanuuteen. Lähes kymmenen vuotta kestäneen yhteistyön aikana Devectosta on tullut olennainen osa Aidonin tuotekehitystä.

Devecto on koonnut monipuolisista ammattilaisista koostuvia tiimejä Aidonin projekteihin, ja tekemistä on skaalattu aina kulloisenkin tarpeen mukaan. Luottamusta on rakentanut etenkin valmius reagoida nopeasti ongelmatilanteisiin. Tiiviissä yhteistyössä henkilökemioiden roolia ei voi väheksyä.

– Jos joku tiimikombinaatio ei ole toiminut, Devecto on reagoinut ja miehitystä on vaihdettu. Vastaavaa itsekritiikkiä oman tarjonnan suhteen en ole nähnyt missään muualla. Tilaajana olen ollut tähän erittäin tyytyväinen, koska Devecto on reagoinut asioihin monesti jo ennen meitä, Hokkanen painottaa.

Jos joku tiimikombinaatio ei ole toiminut, Devecto on reagoinut ja miehitystä on vaihdettu. Vastaavaa itsekritiikkiä oman tarjonnan suhteen en ole nähnyt missään muualla. Tilaajana olen ollut tähän erittäin tyytyväinen, koska Devecto on reagoinut asioihin monesti jo ennen meitä.

Ilkka Hokkanen, Sulautettujen järjestelmien arkkitehti, Aidon

Avoin dialogi on luottamuksen perusta

Avainsana yhteistyön sujuvuudelle on jatkuva avoin dialogi, jonka avulla yhteisiin tavoitteisiin päästään nopeasti. Aidonilla arvostetaan etenkin Devecton osaajien rohkeutta haastaa ja kyseenalaistaa Aidonin toimintatapoja.

– Pidän sitä erittäin hyvänä asiana, koska kyllähän siitä täytyy lähteä, että toimittajalla on parempi osaaminen omalla erikoisalallaan kuin tilaajalla. Luottamuksesta kertoo vaikkapa se, että jos en ole itse päässyt osallistumaan palaveriin asiakkaamme kanssa, olen voinut lähettää Devecton kehittäjät sinne itsenäisesti ilman mitään ongelmia, Ilkka Hokkanen kertoo.

– Henkilöstömme vaihtuvuus on ollut todella pientä. Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota Aidonille luotettavan ja yhteen hitsautuneen tiimin, jolla on valtavasti tietoa heidän laitteistaan, Petri Mähönen kertoo.

Devecto on älykkäiden laitteiden ja koneiden vaativaan ohjelmistosuunnitteluun ja testaukseen erikoistunut tuotekehitysyritys. Devecto liittyi yrityskaupan myötä osaksi Gofore Groupia tammikuussa 2022.

Projektin kohokohdat

Tavoite

Kasvun myötä Aidon halusi nopeuttaa tuotekehitystään ja vähentää manuaalisen työn tarvetta tuotannossaan.

Lähestymistapa ja työ

Devecto vastasi Aidonin haasteeseen kehittämällä sulautettuja ohjelmistoja ja testausautomaatioalustan.

Lopputulema

Uuden testialustan ansiosta projektit pysyvät aikataulussa ja laatu on korkealla tasolla. Aidonin ja Devecton jatkuva yhteistyö rakentuu luottamuksen ja avoimen dialogin varaan.

Kyvykkyydet

Näillä taidoilla ja osaamisella työ toteutettiin

  • Testiautomaatio

Ota yhteyttä!

Riikka Vilminko-Heikkinen

Myynti ja asiakasarvo

riikka.vilminko-heikkinen@gofore.com

044 528 5181

Takaisin ylös